1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Post je snelheid

Discussie in 'Internet - Algemeen' gestart door almodovaris, 15 jul 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ik denk dat het idd een soort versterker is.
  Multikabel heeft er ooit een Tratec Multiservicebox MSB 01/60 tussen geplaatst.
  Modem zit op DATA1.
  Toch denk ik niet dat het in mijn installatie moet worden gezocht. Waarom kan ik 's nachts wel hoge snelheden halen?
  Een paar weken terug waren dit heel normale waarden met exact dezelfde apparatuur:

  [​IMG]
   
 2. Het zou goed kunnen, maar een HFC netwerk is niet zo zwart-wit als soms weleens wenselijk zou kunnen zijn. Het feit dat het gewerkt heeft wil niet zeggen dat het nu ook geen probleem is of vormt.

  Iets wat altijd goed gewerkt heeft (hetzij op de grens) kan opeens wel vreemde dingen gaan vertonen of storingen gaan geven.

  Wat precies de oorzaak is kan ik je niet zeggen. Wat we echter wel met zekerheid kunnen zeggen is dat het signaal erg sterk binnenkomt op het modem. Een signaal moet niet te zwak, maar zeker ook niet te sterk zijn. Een te zwak signaal zorgt voor ruis, en een te sterk signaal kan voor overmodulatie (vervorming) zorgen. Sterker is niet altijd beter. In theorie kan een modem het downstream powerlevel bijregelen tussen -15 en +15, dit zijn hierin tevens de uiterste grenswaardes. In de praktijk treden de problemen vaak al op voordat deze grenswaardes bereikt worden. In de praktijk hanteerd men vaak als uiterste grenswaardes -12 en +12, dit is waar jou modem nu al op staat. Het kan nog goed gaan, maar het kan zeker ook al voor problemen zorgen.


  De problemen die door een te zwak (ruis) of een (te) sterk (overmodulatie) signaal veroorzaaktkunnen worden varieert van een volledig uitvallen de verbinding, tot een zeer wisselvallig en instabiele verbinding. Dit kan inhouden dat de verbinding vaak uitvalt/offline gaat, of dat de snelheden op en neer schieten, het kan van alles zijn. Vandaar dat ik het toch even aanhaalde en de vraag stelde of je een versterker in huis hebt.

  Als je een versterker in huis hebt zou je willen en kunnen uitleggen hoe de sitiatie bij jou thuis is? (binnenkomst kabel (AOP), waar zit de versterker, waar staat het modem etc).
   
 3. [​IMG]

  [​IMG]

  Alles in 1 plus :)
   
 4. [​IMG]

  Zoals je kan zien gaat de groene kabel (verlengd) naar het AOP. Van daar uit naar de (Multikabel) Tratec Multiservicebox en daar vandaan via de DATA1 uitgang naar het modem.
  Van het modem een 10 meter lange CAT5 kabel naar mijn werkplek.
  Aan de rechterkant van de MSB zitten 3 coaxkabels voor de tv's.

  Een printscreen van mijn modemgegeven:
  [​IMG]
   
 5. Als ik wat rondzoek kom ik wel deze box van Tratec tegen, maar het lijkt alsof er meerdere uitvoeringen van zijn, waarbij de versterking op het inkomende signaal op de data-uitgangen of geregeld kan worden, of verschilt per model.. kan dit nog niet helemaal achterhalen.

  Als je wil, en de mogelijkheid hebt zou je wel het volgende kunnen/mogen testen. Ik ben namelijk heel benieuwd wat jou modem doet met de signaalwaardes als je deze direct op het AOP aansluit. Als ik jou foto goed bekijk is dat volgens mij vrij eenvoudig te realiseren door even de inkomende kabel los te koppelen van de Tratec MSB en even direct aan te koppelen aan het modem. Als deze significant omlaag gaan weet je in elk geval dat deze MSB het inkomende signaal op de data-uitgang ook flink versterkt, en het inkomende signaal versterken is in jou situatie nu niet echt nodig en eerder ongewenst.

  Als je powerlevel op de downstream dan significant omlaag gaat ben ik heel erg benieuwd wat jou snelheden op dat moment gaan doen.
   
 6. Ik woon in Avenhorn ( ongeveer 1 Kilometer van de Goorn vandaan ) en haal precies de zelfde snelheden als Esy maar dan zonder versterker.

  Zondag ochtend om een uur of acht haalde ik tegen de
  20 Mbit maar de upload is hier nog nooit boven de 2 Mbit gekomen.

  Dus... misschien toch een probleempje in deze buurt??

  Frank
   
 7. Hoi Frank,

  Ik heb ook het vermoeden dat het niet bij mij ligt. Om het e.e.a. uit te sluiten zal ik vanavond of morgen even het door Excalibur voorgestelde uitproberen.
  Helaas hebben mijn buren op de Kanteel allemaal lagere abonnementen anders kon ik het daar eens testen. :roll:
   
 8. Naar aanleiding van de docsys discussie
  Hoe kan het dat dit dan in mijn modem staat:
  .Upstream Modulation
  [3] QPSK
  [3] 16QAM
  [2] 64QAM

  Ik heb begrepen dat 16QAM docsys 1.1 is en 64 QAM doscsys 2.
  Het lijkt mij vreemd dat beiden in mijn modem vermeld staan.

  De snelheid is nog steeds:
  [​IMG] :?
   
 9. Hai Eric,

  Ik kan het hier ook niet bij mijn buren navragen, ik zou niet weten wie er hier een extra abonnement heeft.

  Ik heb zojuist nog even gekeken op speedtest.net naar alkmaar haal ik
  4,4 Mbit down en 1,6 up
  naar Amsterdam haal ik 4,6 Mbit down en 1,6 up. en het is nu nog redelijk vroeg, gister avond om een uur of acht was het nog minder dan 3Mbit down.
  dat is zonder router, dus mijn PC rechtstreeks op het modem aangesloten
  Met router haal ik ietsepietsie hogere snelheden :?: ( ander IP nummer )

  Frank
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina