1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Post je snelheid

Discussie in 'Internet - Algemeen' gestart door almodovaris, 15 jul 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Als de SNR goed is, dan is het powerlevel ook lager omdat het signaal goed overkomt zonder dat het modem meer moet zenden. Pas wanneer het netwerk constateert dat het signaal niet goed genoeg overkomt zal het modem gaan bijregelen door meer te gaan zenden, dus een hogere powerlevel op de upstream. SNR en powerlevel zijn ook niet linear met elkaar verbonden. Ik kan het voor een deel met je eens zijn over je uitleg, maar op het gebied van de waardes ben ik het toch echt niet met je eens.

  50dBmV is erg hoog als powerlevel voor de upstream, het modem staat dan al bijna max te zenden, het modem kan immers nog maar 5dBmV bijregelen. Ook bij waardes van 50dBmV kunnen zich er al storingen voordoen, misschien niet direct op de verbinding, maar dit kan zich ook voordoen op de analoge tv zenders als strepen in het beeld.

  Sterker nog, in tegenstelling tot BertK haal ik mijn volledige snelheid en dit is stabiel. Mijn upstream power is nog veel lager, en valt toch redelijk buiten de ideale waardes die jij noemt, dit zou niet kloppen met de verbinding die ik heb.
   
 2. Het antwoord hierop heeft tja al gegeven. Daarnaast is het zo dat een kabelexploitant een standaard hanteert voor het upstream en downstream van het signaal. Bij het oude multikabel was dit 46 dbmv voor upstream met grenswaardes van 40 tot 50 dbmv dacht ik, natuurlijk moet je dan ook kijken naar het SNR nivo. Daarom ben ik van mening dat het signaal iets te laag is maar wel binnen de marge :wink:.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 18 nov 2008
 3. Beste Excalibur,

  ik heb je een PM gestuurd.
   
 4. Als kind kreeg je altijd al je zin als je doordramde?
  Ik snap jou niet. Zo langzamerhand krijgen al meer lezers hier de pest aan je vanwege het onophoudelijke gedram over je niet beantwoorde vraag.

  Dit forum is NIET VAN ZIGGO !!

  Medewerkers van Ziggo kunnen hier vrijwillig posten en misschien hebben ze simpelweg nog geen antwoord op het (niet alleen bij jou) bestaande probleem.
   
 5. Kan het zijn dat ze vorige week eerst aan het testen waren met hogere snelheden? Naarmate de avond vordert begint ook hier de snelheid er uit te gaan en dat was vorige week nog niet zo.
  [​IMG]
   
 6. Even buiten de SNR om aangezien we die niet weten. 50dBmV vind ik erg hoog, het modem heeft dan nog maar weinig ruimte om bij te kunnen regelen. 55dBmV is eigenlijk echt de max om het nog enigzins te laten functioneren.

  Elke kabelexploitant hanteerd een standaard waarde, alleen word de standaard van een HFC netwerk bepaald door natuurkundige wetten en de eigenschappen van dat netwerk.

  Ik zie liever een upstream power van 42dBmV dan 50dBmV. Ook kunnen er zich bij 50dBmV al problemen gaan voordoen, ook op andere producten. De downsteam power level is ideaal tussen -3 en +6 (ja breder werkt ook prima. Als we iets gaan nuanceren als we het over de upstream power hebben dan is de hotspot ergens tussen 42 en 48dBmV, als is dit erg relatief, ik liever een hogere SNR en een lager powerlevel als een lagere SNR met een hoger powerlevel.
   

 7. ik zal het niet meer doen okee ? :giveup:
   
 8. Top! :applause:

  Ik ben net zo nieuwsgierig als jou. Heb dezelfde problemen maar besef ook dat er hard wordt gewerkt/gezocht achter de schermen. Ondanks alles blijf ik vertrouwen houden in Ziggo en de goede afloop. :pompom:
   
 9. meer kunne we als klant ook niet doen inderdaad,ik kreeg vandaag wel een blad in de brievenbus van ziggo over zaken die gaan veranderen wat betreft digi tv en hd tv en zo,maar dan zit ik weer in het verkeerde topic.... lol :frons:
   
 10. Zo.. heb vanmorgen voor ik moet werken nog eens speedtest gedaan
  en de signaalwaardes van de modem uitgelezen...

  [​IMG]

  Downstream Value
  Frequency 324000000 Hz
  Signal to Noise Ratio 38 dB
  Downstream Modulation QAM256
  Network Access Control Object ON
  Power Level -2 dBmV
  The Downstream Power Level reading is a snapshot taken at the time this page was requested. Please Reload/Refresh this Page for a new reading

  Upstream Value
  Channel ID 1
  Frequency 38400000 Hz
  Ranging Service ID 5177
  Symbol Rate 2.560 Msym/s
  Power Level 51 dBmV
  Upstream Modulation [5] 16QAM

  Signal Stats Value
  Total Unerrored Codewords 1215090962
  Total Correctable Codewords 3488
  Total Uncorrectable Codewords 116
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina