1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Post je snelheid

Discussie in 'Internet - Algemeen' gestart door almodovaris, 15 jul 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Haal keurige snelheden:

  [​IMG]
   
 2. [​IMG]

  Vandaag met alles in 1 Plus..:-P
  Het is alleen raar dat hij vanaf Drenthe contact wil maken met Amsterdam op Speedtest.net
  Ik heb toch maar op de server van Groningen geklikt om de snelheid te meten.

  En dit is via Amsterdam:

  [​IMG]

  Netjes toch, ook via Amsterdam??
  Ik ben wel tevreden zo. En dan per 1 december nog een keer omhoog. :applause:
   
 3. hier wat snelheden van laatste 2 dagen.... is een jojo


  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  na reset van modem :

  [​IMG]

  [​IMG]
  we zijn nu weer kwartier verder : er lopen geen downloadsm heb geen router, geen firewall etc etc..... en het gaat weer inzakken

  [​IMG]

  hier word je moedeloos van en dit gaat zo al maanden ......
   
 4. en nu ...

  :sad:[​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]
  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]  server amsterdam geeft goede response maar werkelijk alle overige zijn bedroevend laag.....:sad:
   
 5. [​IMG]

  Ik heb Z3
   
 6. Snelheden zijn hier blijkbaar al omhoog gegaan? Vorige test(en) waren keurig 8mbit (zie mijn vorige post), daar ga ik nu toch overheen.

  [​IMG]
   
 7. Opmerkingen over speedtest.net testen

  Mensen: ik zie hier dan jullie uitkomsten van www.speedtest.net vaak als "absolute waarheid" nemen. Is natuurlijk niet zo. Doe zeker je snelheidstests bij meerdere en verschillende locaties hiervan!

  Ik kom bijvoorbeeld tot de conclusie dat de Groningen site (nu van Comcast) veel te optimistisch is. Haal ik bij andere locaties met m'n alles-in-1-extra bjna 16Mbps, bij Groningen/Comcast is dat een vrolijke 23Mbs.

  Kies ook een locatie op basis van de kortste PING-tijd en dus niet op basis van de (hemelsbrede) afstand. Want al die snelheidstestservers staan buiten het Ziggo netwerk, dus de data moet via het AMS-IX knopppunt in Amsterdam. Het hangt er vanaf hoe goed en snel de betreffende testserver t.o.v. de AMS-IX staat.

  En niet te vergeten: de eigen verwerkingskracht van de betreffende testserver. Met de steeds hoger wordende Internet snelheden worden ook zware eisen aan die dingen gesteld.

  Overigens: de speedtest.net Alkmaar locatie is momenteel van ... www.Ziggo.nl. Lijkt me zinvol als je die locatie gebruikt. Want als het resultaat daar niet goed is, heb je een gefundeerde onderbouwing!

  Tot slot: gebruik naast speedtest.net ook eens een andere testomgeving zoals http://www.yourspeedtest.net/ (ADSL Speedtest). Mij ervaring is dat die stabiel is, snel werkt en realistische resultaten geeft.

  Mijn resultaat op dit moment (dus goed, behalve de te lage upload maar die wordt hopelijk begin december ook verbeterd):
  Download Speed: 15807 kbps (1975.9 KB/sec transfer rate)
  Upload Speed: 2158 kbps (269.8 KB/sec transfer rate)
   
 8. Als ik Alkmaar gebruik dan kom ik vaak net aan de 9 Mbit met een hoge pingtijd. Groningen geeft bij mij vaak wel de juiste snelheid zonder van die rare uitschieters. Ik denk dat dat ook te maken heeft in welk gebied je zit. MK, Casema of @Home. Gezien ik in MK-gebied zit heb ik nog te maken met de lijnen van Ziggo naar Alkmaar toe die in een deel van de Kop van NoordHolland nog steeds niet helemaal goed zijn.
   
 9. Aan mij hoef je niet uit te legen hoe je een correcte speedtest uitvoert, en hoe je ze moet uitvoeren. ;) Neem ook

  Ik trek echter op meerdere plaatsen momenteel 10mbit, het plaatje wat ik postte is slechts een moment weergave en een grafische weergave van wat ik op meerdere plaatsen constateer ;)

  En alkmaar de meest betrouwbare van speedtest.net? Ik betwijfel het ten zeerste, ik haal daar nog geen 5mbit, terwijl een 2tal anders servers van speedtest.net + 2 andere speedtesten mij andere en veel hogere resultaten geven.(lees 8-10mbit). Ik denk dat het per moment heel erg verschilt met de speedtest.net servers, vandaar dat je ook altijd op meerdere servers moet testen om een goed beeld te krijgen, er is niet een server alleen die een goed beeld geeft.

  Voor de snellere verbindingen kan je speedtest.nl al helemaal wegcijferen aangezien deze een veel te klein bestand gebruikt

  http://speedtest.bbned.nl/ is ook wel een aardige, heb je tenminste een bestand van voldoende formaat om een reƫle test te kunnen doen.
   
 10. Ik stel niet dat Alkmaar de beste is, alleen dat het kennelijk iets is van Ziggo zelf. Dus als je daar te lage waarden krijgt, heb je een steviger standpunt t.o.v. diezelfde Ziggo. :wink:
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina