1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Post je snelheid

Discussie in 'Internet - Algemeen' gestart door almodovaris, 15 jul 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Met gelijktijdig bedoel ik echt op het zelfde moment, dus niet achter elkaar.

  Het is moeilijk om dat met de hand te doen. Op mijn linux-server heb ik een snelheidstest gemaakt die dat wel doet. Ik start daar tegelijk vanaf 6 servers die over heel nederland verspreid staan het downloaden van een 100Mbyte groot bestand. Als al die downloads lopen start ik een teller die het aantal ontvangen bytes begint bij te houden. Dan tel ik precies 10 seconden lang het aantal bytes wat bij mij binnenkomt en stop daarna de teller. Daarna breek ik het downloaden van die 6 downloads af. Vervolgens bereken ik de snelheid van die meting. Met zo'n meting heb ik een mooi strakke snelheidsgrafiek die alleen bij echte problemen in elkaar zakt.

  Elk van die 6 downloads zou in principe het maximum van mijn verbinding kunnen bereiken (20Mbit), maar in de praktijk lukt dat bijna nooit omdat er altijd beperkende factoren zijn. Stel dat 100 of meer mensen tegelijk een speedtest opvragen. Dan overstijgt de 'uitgangssnelheid' van de speedtest server waarschijnlijk zijn eigen bandbreedte naar het internet. Elk van die mensen die de speedtest uitvoert krijgt dan al een te lage testsnelheid voorgeschoteld waardoor zij nooit een goede test kunnen doen. Dat was vroeger niet zo'n probleem, maar met de huidige klant-snelheiden wordt dat een steeds groter probleem. De bandbreedte van een klant wordt in dat geval niet volledig "volgeblazen" door een testserver.

  In de praktijk zul je dus moeten leven met het feit dat geen enkele speedtest het juiste aangeeft en je zult dus een aantal speedtests moeten bekijken en 'jouw' normale resultaten moeten vinden. Die zijn ook nog afhankelijk van je computer, browser en meer zaken.

  Maar als je normaal gesproken op speedtest.net op de amsterdam-server of op speed.io goede getallen ziet is het meestal wel goed.
   
 2. Tegen zoveel profesionaliteit kan ik niet op.....
  Toch nog even 2 testjes gedaan:
  Speedtest.net: 18.58 MB/S
  Speed IO: 13886 kbits/s

  Vr. gr.
  Internetter.
   
 3. Op verzoek ;) met het nieuwe arris modem.

  [​IMG]
   
 4. Lekker zeg. Je hebt nu al het dubbele aan downloadsnelheid. Komt staraks ook nog een stukje bij.
   
 5. idd mooi zeg

  Hier nu nog [​IMG]

  Ook al prima :) Deze week gaat Ziggo opnieuw aan de slag in onze wijk ("werkzaamheden") dus misschien kan ik binnenkort ook een 38-je of 50-er posten hier
   
 6. Bij ons zijn die werkzaamheden al afgerond en tevens zijn ze bezig met het vernieuwen (?) van glasvezel vanaf de A7 richting De Beemster en De Rijp. Maar goed, eerst maar eens die ED3-modem ontvangen, zien we dan wel weer verder ;)
   
 7. [​IMG]

  Ben eens benieuwd wanneer wij de upgrade krijgen, kijken of het dan nog steeds zo mooi tegen z'n max aanloopt :)
   
 8. [​IMG]

  ben benieuwd hier is storing naar storing
  heeft iemand in maastricht al het nieuwe modem die een abbonoment heeft op alles in 1 extra
   
 9. Geen nieuw modem, wel AI1 Extra. Totaal geen problemen hier qua snelheid of storingen (Eijsden, niet Maastricht maar toch dichtbij!) :/
   
 10. een ping van 442 ms

  [​IMG]

  Het is weer knudde met een ping van 442 ms

  op zich gaat het wel maar voordat de pagina komt.......zzzzzzzzzz:no:
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina