1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Post je snelheid

Discussie in 'Internet - Algemeen' gestart door almodovaris, 15 jul 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. waar zie je dat staan plaats eens screen shot?
   
 2. [​IMG]

  De andere snelheden zijn redelijk zoals ik ze verwacht (LAN op 100MB, USB op 12MB), alleen de RF Interface is veel hoger dan ik zou verwachten.
   
 3. wel apart ik had dat niet in me telefonie modem van motorola
   
 4. Wat je daar ziet is de snelheid van de stream waar onder andere jouw verbinding overheen loopt. Bij docsis heeft elke gebruiker een eigen 'tijdslot' op die stream. Als jij data opvraagt komt die in brokjes data jouw kant op samen met brokjes data van je buren. Jouw modem vist daar jouw data weer uit en stuurt dat naar je router of pc. Hoeveel 'tijd' jij gereserveerd hebt op die stream is afhankelijk van je abonnement. Met een alles-in-1 plus kan dat dus maximaal 10Mbit/sec zijn, terwijl het dus maximaal 55Mbit zou kunnen zijn in theorie als je abonnement dat zou leveren. Met de nieuwe docsis 3 modems heb je 4 van die kanalen tot je beschikking waar je tegelijk data vanaf kunt halen, dus 4 keer die 55Mbit/sec.
   
 5. Ah! Vandaar. ;)

  Is hier ook nog iets uit op te maken hoeveel ruimte er nog over is? Dat ik dus kan voorspellen of er genoeg ruimte is voor de snelheidverhoging bijvoorbeeld?
   
 6. Nee want je kunt niet zien hoe 'druk' het bij jou is. In theorie kunnen op jouw stream dus 5 mensen met alles-in-1-plus tegelijk zitten. Maar die downloaden niet allemaal continue dus in de praktijk zijn dat er meer. Jij ziet altijd die 55Mbit staan, of het nu druk is of niet.

  Bij de komende snelheidsverhogingen zullen de snellere abonnementen gebruik maken van docsis 3 waar je dus 4 kanalen tegelijk tot je beschikking hebt. Als 1 kanaal dus 'te vol' dreigt te raken schakelt er automatisch een tweede kanaal bij. Dat werkt dus beter/sneller dan met 1 kanaal wat bijna vol zit. Met docsis-2 wat je nu gebruikt worden de modems elke nacht verdeeld over de beschikbaren kanalen zodat de load min of meer gelijk wordt. Met docsis 3 gaat dat dynamisch als het nodig is. Je zou dus ook met een lager abonnement minder vaak je maximale snelheid niet halen.
   
 7. Weer eens een update van men snelheid voor een Z3I lijn lijk hij tegen te vallen echter draait men FTP server overuren want die word op dit moment vol gepompt met muziek dus denk dat ik niet mag klagen

  [​IMG]
   
 8. [​IMG]

  :giveup:
   
 9. Okay mensen, heb vandaag het Ziggo pakket gekregen.
  Ik post zometeen de snelheid:)
   
 10. [​IMG]

  ook maar weer eens een update

  echt stabiele snelheden hier, altijd tussen 18 en 20Mb, ook 's avonds

  ik hoop echt dat ik dadelijk dan ook voluit 50Mb (en daarna 80Mb) ga halen

  :pompom: :applause: duim omhoog voor ziggo, nog nooit ergens problemen mee gehad
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina