1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Netwerk problemen

Discussie in 'Internet - Algemeen' gestart door PapaDena, 14 jul 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Nee, dat bedoelde ik niet, als de buren hetzelfde radiokanaal gebruiken als je eigen router kunnen die 2 elkaar storen waardoor je laptop misschien weggedrukt wordt.

  Dan lijkt het inderdaad op een probleem in het modem

  Maar je laatste opmerking lijkt toch weer richting een niet-goed-verwijderd virus te wijzen.

  Hoewel als je met je laptop aangesloten aan het modem hetzelfde probleem hebt, lijkt het toch te wijzen op het modem wat dan stopt met werken. Maar je schrijft dat het resetten van je router voldoende is om weer internet te krijgen en dat wijst dan weer richting de router.....

  Als je verbinding wegvalt, kun je dan nog wel met je computer:
  - in de setup van je router komen ???
  - in de statuspagina van je modem komen (http://192.168.100.1 meestal) ??
   
 2. Staat er wel een wachtwoord op jullie router en heeft deze ook de nieuwste drivers?

  Dat is veel belangrijker dan gelijk contact te zoeken met ziggo.

  Helaas zijn er veel mensen die dat niet goed geregeld hebben, van daar deze vraag
   
 3. Ja dat is geregeld.
   
 4. Dit alles lukt allemaal enwe hebben ook de nieuwste drivers op de router.
   
 5. hmm... dan blijft er niet zo heel veel meer over dan dat het modem misschien defect is. Had je nu al contact gehad met de klantenservice/helpdesk en wat zeggen zij als je dit net zo duidelijk uitlegt als je hier gedaan hebt ?
   
 6. Nou we hebben in het begin wel contact met @home gehad dus voor 2 weken terug was dat maar volgens @home werkte alles prima,dan ben je natuurlijk uitgepraat he:)

  Maar zou het kunnen dat de router een opduvel gehad heeft toen het virus plots op me laptop zat want vanaf die tijd begon het allemaal,toen hebben we de laptop schoon laten maken(noem het zo maar even)
  Nieuwe Windows XP erop laten zetten,maar 100% werkt ie nog niet,tenminste kan vaak niet op internet eventjes totdat de stekker even uit de router geweest is heb dan wel verbinding dat zie je tenminste onderaan in het balkje.Maar kan dan niet internet op.
  Maar we hadden een nieuwe router en die werkte ook niet dussss.......
   
 7. Met andere woorden met de router is niets mis maar probleem zit in de laptop. Na virus, nieuwe XP is het probleem begonnen. Na het resetten van de router wordt opnieuw de draadloze verbinding gemaakt en zo te lezen verloopt de handshake niet lekker. Maak je gebruik van de XP driver voor je draadloze verbinding of van third party. Update naar de laatste driver wil vaak het probleem oplossen. Van afstand is het moeilijk dit op te lossen. Draadloze verbindingen zijn niet altijd even makkelijk op te zetten en dit kan aan meerder factoren liggen. Heb je getest met een andere draadloze verbinding met router en/of laptop? Hoe is dan de verbinding?
   
 8. Weetje wat het lijkt me beter dat ik de laptop is naar een goede pc-maker breng.
  Er zit na het virus wel een nieuwe Windows op en als het goed is het virus verwijderd maarja een hardnekkig virus kan natuurlijk veel aan je pc stuk maken hoor ik van alle kanten.
  Zonde mijn laptop is van december 2007 dus nog bijna nieuw.
  Tja had iets in het Engels geopend en toen begon het gesodemieter,het virus dus.
  Maar wil je toch bedanken voor alle beantwoorde mails die je gestuurd hebt naar mij.

  En zal je zekers als de laptop klaar is laten weten wat nu de preciese oorzaak geweest is.

  Vriendelijke groeten Diny.
   
 9. Ik heb nog nooit gehoord van een virus wat de hardware kapot maakt. Heb je geen kennis of handige buurtjongen die eens kan kijken naar je laptop. Groningen is wat ver weg anders had ik hem wel voor je willen nakijken.
  Zorg om herhaling te voorkomen voor een goede virusscanner die helemaal is bijgewerkt met de laatste patches en virusupdates. Helemaal te voorkomen is een virusbesmetting nooit maar de kans op herhaling is niet meer zo groot.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina