1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Humax iPVR-9200C aansluiten op Samsung DCG-H360R

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door JFR, 13 jul 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ik ontvang HD TV via de Samsung receiver en wil een tv programma opnemen op de Humax. Geeft niet dat daarbij de HD kwaliteit verloren gaat. Hoe moet ik de Humax aansluiten op de Samsung? De RF-out van de Samsung op de Cable-in van de Humax? Of de AV1-scart van de Samsung op de tv-scart van de Humax? Hoe moet ik de apparaten instellen zodat het werkt? Kan iemand mij a.u.b. helpen?
   
 2. Volgens mij kan dat niet. De humax heeft geen ingang van waarop je op kan nemen. Je kan tot nu toe alleen maar HD opnemen met de sisco PVR.

  Er zijn weinig tot geen apparaten meer die een laagfrequente ingang hebben waarvan je op kan nemen. Vroeger met de videorecorder was dat geen probleem, maar nu?

  Groet,

  Kees
   
 3. bedankt Kees,

  Ik lees zojuist in een oud forum het volgende:

  De Humax iPVR-9200C is wel via scart aan te sluiten op de H360R, maar alleen in doorlus. D.w.z. wanneer je de H360R op "RGB" instelt of de HD box op standby zet dan zal het PVR-signaal in standaard formaat worden doorgezet naar het scherm. In deze modus is HDMI en component output niet actief.

  M.a.w. het signaal van de PVR wordt niet gedigitaliseerd en ge-upscaled naar HD resolutie. De HD box heeft namelijk geen MPEG-2 encoder voor het encoderen van een analoge externe bron.


  Ik begrijp hieruit dat je via scart wel kunt opnemen met de Humax, alleen niet in HD kwaliteit maar in gewone digitale kwaliteit. Is dat juist?
   
 4. Kan je in het menu van de Humax een ingang kiezen voor een opname? Kijk even in het menu. Als dat kan (volgens mij niet) kan je opnemen.

  Even proberen dus. Ik hoop het voor je.

  Groet,

  Kees
   
 5. De huidige PVRs (Samsung, Humax en Siemens) zijn geen van alle in staat iets op te nemen van de SCART ingangen. Alleen via de ingebouwde tuners kan er opgenomen worden. Ze kunnen wel een signaal van de 2e SCART doorlussen naar de TV, maar dat is meer als optie als je TV te weinig SCART-aansluitingen heeft. De 2e SCART kan ook als uitgang gebruikt worden naar een exteren DVD/VHS recorder.
   
 6. Ik heb de oplossing. Ik heb de RF-out van de Samsung receiver met een RF kabeltje op de Cable-in van de Humax aangesloten. De Samsung is HDMI aangesloten op de tv en de Humax is met Scart aangesloten op de tv. Als alle apparaten aanstaan kun je op de afstandsbediening van de tv de gewenste input selecteren: de AV1 (van de Humax) of de HDMI (van de Samsung). Nu kun je de Humax aansturen om het gewenste programma op te nemen (in digitale kwaliteit) en toch gewoon HD tv te kijken als je de tv input weer op HDMI zet. Dat kan tegelijkertijd.
  Wellicht zitten meer mensen met dit probleem als ze HD tv hebben en toch de Humax recorder willen gebruiken om op te nemen (in niet-HD kwaliteit).

  groetjes,
  JFR
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina