1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Betalingen aan ziggo/ regelingen met Ziggo

Discussie in 'Ziggo - Algemeen' gestart door Artemisia, 11 jul 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. 2 voorbeelden uit de praktijk.

  De ene betreft een spoedoverboeking waarbij geen enkele fout is gemaakt, rekeningnummer en klantnummer kloppen en de bank vertelde dan ook dat het 5 minuten na deze transactie op de rekening van Ziggo zou moeten staan. Nee dus, gevolgen, een afsluiting van de digitale TV en in 1 week tijd 5 maal ruim een half uur met een gsm moeten bellen naar de klantenservice die nergens schijnen te kunnen traceren waar het geld is gebleven dús de afsluiting duurt voort..


  Voorbeeldje 2, i.v.m met het dubbele factureren een afspraak gemaakt met een medewerker van Ziggo over het betalen in 4 termijnen, 1 week later een bevestiging van dat gesprek MAAR met een foute afspraak, in de brief gaat het plotseling over 2 weken uitstel van het totale bedrag. Weer bellen, zou een correctie plaatsvinden dus netjes gewacht op die bevestiging, niet gekregen. Wel na 3 weken een brief met een afluitdreigement en een deurwaardersdreigement als er niet binnen 5 dagen betaald gaat worden. Een spoedbetaling heeft totaal geen zin gezien het verhaal van voorbeeld 1, het geld raakt zoek in het betalingssysteem (???) een regeling zoals afgesproken was volgens deze (inmiddels 4e medewerker) niet mogelijk. Ze las keurig de afspraak voor die eerder was gemaakt en die in het systeem stond, ging *even* overleggen met een andere medewerker en kwam terug met de mededeling dat er geen regeling over een regeling mogelijk was en dat de afdeling incasso de eerder aangevraagde regeling niet had goedgekeurd. De reden daarvan wist ze niet. Na 8 jaar correct betalen van álle diensten die @home had krijg je dus een dame die je gaat vertellen wat er eerder was afgesproken en later keihard zegt dat er totaal geen mogelijkheden zijn voor regelingen en dat die 1e 3 !!!! medewerkers het verkeerd hadden doorgegeven en dat casema de regels zelfs waarschijnlijk nóg meer zou gaan aanscherpen waardoor iedereen afgesloten gaat worden die een dag te laat is


  Sorry hoor, heb hier werkelijk geen woorden voor en ben druk op zoek naar een leuke schotel voor de digitale TV zenders én een betrouwbare ADSL Provider die snel kan leveren zodat Ziggo de deur uit kan.
   
 2. In het betalingsverkeer geldt maar in regel: een spoedoverboeking van het GWK dat komt meteen aan. elke andere overboeking duurt minstens 24 uur. Heeft u bij uw bank moeten betalen voor een spoedoverboeking, dan zou ik uw geld terugvragen. Een telefonische overboeking van bank naar bank had meer resultaat gehad.
  Het klopt dus dat de medewerker van Ziggo de betaling niet kon vinden.
  U bent fout voorgelicht door de bank, niet door Ziggo
   

 3. De betaling is de 3e juli gedaan en volgens jou heeft Ziggo de afgelopen dagen (inclusief hedenavond) volkomen gelijk dat zij de betaling nog steeds niet binnen hebben ? [​IMG]

  Je kan mij héél veel wijsmaken maar een spoedbetaling van 03-07-2008 is toch echt wel bij élke bank of giro binnen 7 dagen na dato.
  Het was er volgens Ziggo de 3e niet, de 4e niet, de 5e niet, de 6e niet, de 7e niet, de 8e niet, de 9e niet, de 10e niet en de 11e nog steeds niet.
   
 4. Het klopt zeker ook (m.b.t. verhaal 2) dat een medewerkster voorleest dat er een regeling is afgesproken met de klant van 4 termijnen en dat zij vervolgens na overleg met een collega meededeelde dat er geen regeling is getroffen omdat dat absoluut niet mogelijk is ..over een regeling heen (die volgens haar niet was getroffen) en vervolgens zegt dat het nog strakker gaat worden als casema de regels nog meer gaat aanscherpen?

  Ze sprak zichzelf meerdere malen tegen en als ik haar daar op aansprak dan kreeg ik een uiterst hooghartig nietszeggend antwoord waarin ze zichzelf wederom tegensprak.

  Haar uiteindelijke verklaring was dat een medewerker nimmer zo'n regeling mag treffen omdat het een verzoek tot een regeling aan een andere afdeling is en die afdeling dan het besluit neemt om niet akkoord te gaan met de voorgestelde ingediende regeling. Zij kon geen antwoord geven op wat voor grond dat dan was afgewezen en waarom die 1e drie medewerkers nimmer hadden gesproken over die procedure waaruit dus nu blijkt dat deze medewerkers helemaal geen enkele beslissingsbevoegdheid hebben dus vrij nuttteloos zijn als je belt over iets.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 12 jul 2008
 5. Je rept in je eerste posting nergens over een datum van 3 juli.
  Ik was niet ingegaan over het tweede deel, maar een betalingsregeling kun je alleen schriftelijk aanvragen.
  Maar om dit kort te sluiten: verwoord dit alles in een brief naar afdeling klachten, of via het contactformulier.
   
 6. Volgens mij is het vrij duidelijk dat er ná die betaling 5 dagen lang gebeld is met de klantenservice over het bedrag wat ZIJ niet kunnen traceren terwijl het een spoedoverboeking is (*normaliter kan men een transactie na 5 dagen zonder spoedoverboeking bij elke bank/giro terugvinden, alleen Ziggo schijnt verschillende betalingsverwerkingssystemen te hebben (aldus een medewerker)
   
 7. Maar goed, is er iemand die weet hoe het exact zit met die afspraken betreffende regelingen met Ziggo?

  Je maakt een afspraak en achteraf zegt men dat men geen afspraken maakt en dat de eerder voorgelezen afspraak-klant-notitie geen afspraak is terwijl ze zei * ik lees hier in de historie op 11 juni, afgesproken is dat er in 4 termijnen betaald gaat worden*
   
 8. ik heb ook gevraagd of ze "de regeling" die telefonisch met mij was overeen gekomen even schriftelijk wilden bevestigen.

  dit word gewoon geweigerd...

  ook afspraken en toezeggingen van de helpdesk wil men niet schriftelijk bevestigen.
  maar volgens mij zijn zij dat verplicht,als een klant daar om vraagt.
   
 9. Vreemd, elke aanbieding of wijziging waarop wij om bevestiging vragen wordt geregeld.
   
 10. Ik zou een schriftelijke bevestiging krijgen, die kreeg ik, alleen met een bevestiging van een afspraak die ik niet had gemaakt, dus opnieuw telefonisch contact gehad, ik moest die betreffende brief als niet verzonden beschouwen en zou de overeengekomen regeling wederom schriftelijk krijgen, de week daarop dus die geweldige dreigbrief en de medewerkster die de regeling zoals gemaakt wél voorleest maar na overleg ontkent dat dit zo is/was afgesproken.

  Hoe heb jij het nu opgelost?
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina