1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Transfer van Humax naar PC mislukt

Discussie in 'Humax Duovisio iPVR-9200C (SD-PVR)' gestart door Res-q, 11 jul 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Sinds kort heb ik een Humax 9200C thuis staan, werkt allemaal prima.

  Nu is het moment bereikt dat de schijf vol is, en wil ik bestanden overzetten van de Humax naar de PC. Hiervoor speciaal een grote externe schijf gekocht waar de bestanden naar toe moeten.

  Dit verloopt echter niet zonder problemen. De Humax crasht steeds, waardoor het niet mogelijk is om bestanden over te zetten. Zowel op mijn laptop als op de vaste pc werkt het niet.

  Op de laptop krijg ik helemaal geen verbinding met de Humax. Af en toe lukt het om de lijst met bestanden te zien, maar als ik dan een bestand over wil zetten krijg ik de melding dat de "receiver" herstart moet worden (receiver = Humax? de humax crasht, niet de pc...). Dit zowel met de e-linker software als met de Humax Gui.

  Op de pc gaat het iets minder slecht. Daar krijg ik wel verbinding met de Humax, en kan ik in elk geval beginnen met het overzetten. Met de e-linker software crasht de Humax na ongeveer 5 seconden, met HumaxGui na ongeveer 3 minuten. Er is dan ongeveer 250mb overgezet, en de "good" hoeveelheid blijft stilstaan, en de "bad" hoeveelheid loopt dan alleen nog maar op.

  Alleen een reset van de Humax door de stroom er af te halen werkt dan nog. Hierna gebeurt echter weer hetzelfde: crashes all over the place.

  Het volgende al geprobeerd, zowel op de laptop als op mn gewone PC:
  - Drivers opnieuw installeren (de meegeleverde als de libusb)
  - Registersleutels met Humax verwijderen en opnieuw installeren
  - HumaxGui met originele drivers (werkt niet, geen verbinding)
  - E-linker met libusb drivers, werkt, maar nog steeds na 3 min een crash.

  Inmiddels ben ik redelijk hopeloos geworden. Kent 1 van jullie dit probleem? Op internet is er hier en daar wel wat van te vinden, maar daar staat ook niet echt een oplossing bij.
  Ik ben bang dat het aan het apparaat ligt, maar ik heb er weinig vertrouwen in dat Ziggo het apparaat (snel) gaat omwisselen. Bovendien zijn dan alle programma's die op de schijf staan nog steeds niet overgezet...

  What to do next? Alvast bedankt voor de reacties!
   
 2. De timing van de USB aansluiting op de Humax is erg gevoelig.
  Je moet er dan ook voor zorgen dat je tijdens het overzetten op je PC niets anders doet.
  Ook is het verstandig om niet direct van de Humax naar je externe schijf over te zetten. Je PC moet dan namelijk 2 USB verbindingen tegelijk gebruiken, wat net te veel kan zijn.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina