1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Standaard decoder/Tv aanzetten met de HDMI "verbinding"

Discussie in 'Samsung DCB-H360R (HDTV)' gestart door biga, 10 jul 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ik heb de Samsung DCB-H360R decoder en de samsung LCD-TV LE40A656.
  Als ik de decoder en tv aanzet, is de bron standaard ext2, coaxkabel
  Ik moet dan ieder keer weer via menu HDMI1 kiezen als bronlijst. Heb de manual van de apparaten tot 2 keer toe doorgenomen, niet echt een oplossing gevonden
  Waar kan ik instellen dat bij het aanzetten van de decoder en tv, het standaard HDMI verbinding moet oppakken??
  Thanx.
   
 2. dick360

  dick360 Forum Member

  Berichten:
  189
  Ziggo:
  Alles in 1
  Gebied:
  fZiggo
  Meer...
  Locatie:
  Nootdorp / ZIGGO
  Lid geworden:
  17 mei 2008
  HDMI aansluiting

  Als deTv alleen met een HDMI kabel is verbonden, komt er geen signaal mee om auto.te schakelen,dit gaat wel lukken als je ook met de scart uitgang werkt,(maar dan zal je ook handmatig terug moeten zappen naar de HDMI optie) ik zelf werk alleen met HDMI en met hetzelfde euvel helaas.
   
 3. En dan is het voordeel als je een Harmony (logitech)afstandsbedieng hebt.
  Instellen op activiteit,en zoekt gelijk naar de juiste output op de tv :lol:
   
 4. Bij SCART heb je inderdaad de auto schakel optie, ik dacht pin 9.
  Bij HDMI is die er niet. Er is nu wel een HDMI CEC optie. Deze kan het zelfde soort effect bereiken. Dit is echter weer ontzettend merk afhankelijk.

  Ik heb zelf 0 ervaring met HDMI CEC maar zover ik tot nog toe via internet er over vernomen heb dienen, natuurlijk, zowel tv als bron apparaat (bijv dvd-speler of decoder) of HDMI CEC te beschikken. Daarnaast schijnt het zo te zijn dat ze dan ook nog eens van het zelfde merk dienen te zijn om optimaal te functioneren.

  Sommige tv's onthouden hun laatst gekozen kanaal, maar de meeste doen dit alleen bij standby. De meeste tv's gaan bij volledig uit schakelen terug naar kanaal 1 op het moment dat ze weer ingeschakeld worden.
   
 5. HDMI Aansluiting

  Ik heb ook met scart aangesloten, maar het ieder keer terug zappen vind ik hinderlijk. En mijn vrouw krijgt er een puntneus van, want die wil eigenlijk alleen de aan/uit knop gebruiken. :-P
   
 6. Mr_Parker, door jou reactie ben ik gaan googlen en lezen over de HDMI-CEC optie. Mijn TV ondersteund het wel, maar zover ik kan zien ondersteund de Samsung DCB-H360R decoder deze optie niet. Jammer..
  Ik denk dat ik net als Nico123 een Harmony remote zal halen. Welke type heb je? De Harmony one? Schijnt een topper te zijn. Kost wel wat.
  Als jij of iemand anders kan bevestijgen als de oude XBOX (niet de 360) ook mee kan worden bediend, dan haal ik het hoogstwaarschijnlijk eind van de maand, want ik baal ook van de zap snelheid van de decoder..
  Thanx
   
 7. Ik heb hier een Logitech Harmony One Remote met mijn Philips FullHD en Samsung decoder, ook ben ik in het bezit van een XBOX en XBOX360.... ze zijn er allemaal mee te bedienen. Het werkt uitstekend, ook is het IR-zender gedeelte van de Harmony One veel sterker dan de meeste Afstandbedieningen. ik vindt het een heerlijk apparaat.

  Het mooie van de LCD gedeelte van de Harmony One is dat je het helemaal zelf kan indelen. Het is mogelijk om je eigen menu's te maken.
  Op moment dat ik op TV kijken druk op mijn Harmony One schakelt hij mijn TV in, gaat naar HDMI1 en zet hij mijn Samsung DCB-H360Ra aan. Om vervolgens heerlijk te kunnen zappen. Zelf heb ik ook het idee dat de zap-snelheid sneller met de Harmony is dan met de eigen Samsung afstandbediening.

  Je kan hem zelf zo programeren dat hij bijvoorbeeld bij het inschakelen van de xbox je TV op de game mode zet (bijvoorbeeld snelle ambilight instelling) de XBOX aanzet, DVD-tray open doet. en je Homecinnema zet aanzet met de juiste instellingen......

  De Harmony One heeft maar een klein nadeel, als het op infrarood werkt kan je het bedienen.... Dus... Het duurt ff voor dat je alles naar wens in z'n geheugen hebt staan....

  Heerlijk gewoon...... een aanrader.....

  Voor een goede prijs moet je ff op www.kieskeurig.nl kijken.....
   
 8. Ik heb de 555,doet het prima op al mijn apparaten,zelfs mijn laptop :wink:
  Xbox weet ik niet maar denk wel dat hij hem ziet,de database van Harmony is erg groot :lol:
  Echt een aanrader en niet zo duur :cool:
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina