1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

ned1 hd in 750p en 1080i ?

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door drieen, 8 jul 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. http://www.hardware.info/nl-NL/news/ymick5qSwpWabpY/Ziggo_test_Eurosport_HD_en_Ned1_HD_1080i/

  Hiier vind je de netwerknummers van het testnetwerk.
  Klik op Netwerkinstallatie in het Samsung menu en dan verander je alleen het netwerkid in de id voor jou gebied voor het test netwerk.
  Dat zou zo moeten werken.

  Als je alles gedaan hebt moet ook jij kunnen genieten van 1080i, waar het je om te doen was.

  Ik bedoelde trouwens niet 1080P maar 1080i, dat was een foutje van mij.
  Wat mij betreft zijn Discovery HD en NL1 HD 1080i de beste en mooiste zenders van dit moment...
   
 2. ga ik doen Bratis, sorry voor de teleurstelling, je hebt natuurlijk helemaal gelijk.

  Mijn acties naar Technicolor e.d. kwamen voort uit frustratie over gekanker op dit forum zonder dat iemand er iets aan leek te doen. Dat zal natuurlijk niet waar zijn geweest, maar ik had toevallig wat tijd over en vond het een leuk projectje.

  Overigens was ik positief verbaasd dat zowel NOS als NPO als EBU als Technicolor allen serieus reageerden. Ook voor hun allen is HD op enige manier nieuw (als broadcast bedoel ik) en een forum als dit is dan zeer geschikt om de mening van de gebruikers te laten horen.

  Ja 1080p is nog wat verder weg, maar joh, wat zal dat mooi worden! Voorlopig zijn we met 1080i meer dan tevreden!

  De deal moet volgens mij zijn:
  1080i producties in 1080i doorzenden en 720p als 720p, met een permanente verwijzing onder het HD logo (rechtsboven op het scherm)van de uitzend kwaliteit , zeker zo lang de gebruikersapparatuur niet zelf switcht.

  Groetjes uit de Beemsterpolder

  Bert
   
 3. testzenders

  Dat is laatst in het nieuws geweest toch? Met de renovatie van de molens? Of zit ik fout? Lijkt me mooi wonen.

  Als je nou zo die test zender gevonden hebt, stel dan ook even je tv goed in met kleur veel contrast, minder helderheid en extra scherpte. Vervolgens zet je de samsung met de 'resolution' knop rechtsboven op de afstandbediening op 1080i. Als je alles goed gedaan hebt en het plaatje is mooi, dan kijk je de Tour eens met de gordijnen dicht en de kamer zo donker mogelijk. Als je dan het één met het ander vergelijkt, en je betrekt b.v. Discovery HD en Eurosport HD er ook bij, kom je tot hele interessante conclusies denk ik!:wink: Ik ben iig enorm benieuwd. Eric van HWI heeft zijn mening al gegeven op www.hardware.info en dan in de tv uitzending die daar te vinden is. Die moet je ook eens goed bekijken, is leuk.

  Iemand anders nog een mening over de beeldkwaliteit?
   
 4. we hebben wel mooie molens hier maar niet die jij bedoelt.

  De Beemster polder is een van de oudste polders van Nederland met Middenbeemster als World Heritage Site en een prachtig natuurgebied, de eilandspolder.

  Ik zal mijn bevindingen met 1080i overmorgen of zo posten

  Groetjes

  Bert
   
 5. Hoewel het voor een gebruiker vaak lijkt alsof er niets gebeurt, wil dit niet zeggen dat er achter de schermen geen overleg wordt gevoerd. Aangezien er verschillende partijen betrokken zijn mbt de 720/1080 discussie, vraagt het over het algemeen veel tijd voordat er afspraken gemaakt zijn en er ook over gecommuniceerd kan worden. Daarnaast kan het rechtstreeks benaderen van de verschillende marktpartijen de interne discussie en besluitvorming een extra impuls geven.
   
 6. Ik ben iig enorm blij dat er wat gebeurd. Ik hoop op een mooi eindresultaat.

  - geen :shock:, maar :eek: - zeg maar. Grapje.

  Toch zouden de betrokken partijen het switchen tussen resoluties nog eens kunnen proberen. Ik zag dit namelijk veel gebeuren op HD1 (nl). Lijkt mij dat het origineel dan behouden kan blijven, of heb ik dit mis, anoniem, Bert, Eric?
   
 7. Ik heb heel lang geleden HD1-nl wel eens zien schakelen tussen 1080x1920(i) en 1080x1440(i). Maar schakelde deze zender ook tussen 1080i en 720p?

  Daarnaast kan ik me voorstellen dat voor Nederland1 omschakelen vrij lastig is. De studio's zijn geschikt (ingericht) voor 1080i, d.w.z. dat er alleen signalen van 1080i door heen kunnen. Door elkaar verwerken van 1080i en 720p zal moeilijk zijn.
   
 8. my two pennies worth....

  nadat Bratis mij (terecht) op mijn donder had gegeven over het niet bekijken van de test zender 1080i heb ik mij op het technische pad begeven en zie hier mijn bevindingen.


  Apparatuur
  Samsung HD receiver Ziggo, laatste software
  Pioneer 5000 EX 50inch plama
  Cyrus audio (5.1 setup)

  Vergeleken:
  Ned 1 HD720p
  Ned 1 HD 1080i
  Eurosport HD

  De vergelijking met 1 scherm is lastig omdat ik kijk naar live beelden en er steeds een seconde of wat tussen de zenders zit plus soms de schakeling tussen 1080i en 720p op de kabel receiver...

  Ned 1 1080i is beduidend beter dan 720p, met name bij de helicopter shots, met meer definitie in de bomen en zelfs in de velden wanneer de camera min of meer stabiel is.
  Om de een of andere reden lijkt Eurosport HD zelfs nog wat beter dan Ned 1 1080i. Wordt er meer bandbreedte ter beschikking gesteld/gebruikt aan/door Eurosport dan aan/door Ned1 HD 1080i?

  De close up shots vanaf de motor zien er prachtig uit mits stabiel gefilmd, zelfs de weefstructuur van de kleding is soms te zien!

  Het is tijdens beelden vanaf de motor maar van iets verder af dat het beeld teleurstellend wordt. Kennelijk door de noodzaak van bandbreedte vindt compressie plaats waardoor veel definitie verloren gaat. Het zou ook compressie kunnen zijn doordat er gewoon teveel in het beeld gebeurd, dat weet ik niet. Deze beelden hebben ook wat smearing...

  Over het geluid geen klagen, ik moet zeggen ook het analoge geluid vindt ik goed, geluid is wat mij betreft minder belangrijk bij sport. Mogelijk bij voetbalwedstrijden zou vol surround mooi kunnen zijn.

  Mijn conclusie is inderdaad dat 1080i beter is dan 720p INDIEN het angeleverde product ook in 1080i wordt aangeleverd aan Technicolor.
  Mogelijk is tijdens de vergelijking tussen 1080i en 720p bij de EBU steeds vergeleken met producten die ook in 1080i en 720p respectievelijk werd aangeleverd en niet naar 720p broadcasts van in 1080i aangeleverd materiaal.

  Er is natuurlijk geen twijfel aan dat indien 720p wordt aangeleverd, dan ook een uitzending in 720p blijft aanbevolen!

  Bert

  PS eergisteren aan het einde van de bergetappe Hautacam zag ik (op 720p) een shot uit de helicopter die langzaam om een paar paarden heendraaide... Dat shot was gewoon prachtig, en zo langzaam bewogen dat ieder blaadje aan de boom werkelijk gestoken was. Prachtig en voor mij HET voorbeeld over hoe live HD kan zijn !!!
   
 9. Anonym,

  2 vraagjes

  Is er al iets te zeggen over de tests die jullie samen met Technicolor en NPO uitvoeren? Een soort tussendoor evaluatie?

  Ik hoor van de full HD lovers (en zelf meen ik dit ook t zien) nogal eens dat Eurosport HD net iets beter is dan Ned1 1080i. Is er bekend waardoor dit komt? Andere apparatuur hier in NL, iets grotere band breedte?

  Dank

  Bert
   
 10. Nee. Ik heb een HD-ready Pioneer Kuro plasma en vindt
  de 1080i stream significant scherper dan de 720p.

  Vergeet niet: HD-ready panels hebben 768 beeldlijnen + x% overscan.

  720p heeft "slechts" 720 beeldlijnen. Bij een 1080i bronsignaal wat door Technicolor naar 720p gescaled wordt vindt er dus óók voor HD-ready tv's een onnodige extra conversie plaats. De tv zélf moet het immers weer upscalen (naar 768p + x% overscan).

  Zie ook; http://www.chelloo.com/upc/index.php?topic=24779.0
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina