1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

ned1 hd in 750p en 1080i ?

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door drieen, 8 jul 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. In het AD staat een vermelding dat Ziggo Ned 1 HD op kan. 14 in 750p en op kan. 67 in 1080i heeft alleen ik kan 67 nergens ontdekken.
   

 2. Kijk even naar de 2 topics boven aan in het nieuws / hdtv deel....:evil:
   
 3. Eric e.a.

  ik heb nog geen vergelijken tussen 1080i en 720p op Ned1 gelezen, klopt dat?

  Zijn er al opinies over?


  Bert
   
 4. 1080i

  Sinds een weekje de testzenders dagelijks aan staan op een samsung hd/philips full hd tv. Ik heb al een aantal keren op dit forum gereageerd en meegeklaagd over de 'smearing' met ek08.

  Nu ik een paar dagen nl1 hd 1080i bekijk op een full hd tv ben ik compleet om. Dit beeld is magistraal!! Er zijn bij mij geen hik ups of schokken of onscherpte of smearing. Dit is hoe wielrennen uitgezonden moet worden!

  Dit komt volgens mij, omdat de Tour in 1080i wordt opgenomen én nu dus ook zo wordt doorgegeven tot in de huiskamer. Dit is dus wel degelijk de oplossing. Zoals anderen zeiden kan het origineel wel veranderd worden, maar in 9 van de 10 gevallen wordt het er niet beter op, lees: slechter.

  provider: ziggo.
  Blijf alsjeblieft de originele feed de huiskamer in sturen. Ik zie op andere hd zenders wel degelijk switches tussen resoluties per programma. Idee (Technicolor)?

  Aan Bert: wat vind je zelf? welke apparatuur gebruik je?
   
 5. Ik heb de Samsung HD receiver op een pioneer plasma 50 inch (5000EX).

  Hoewel ik mij in de discussie over Euro 2008 flink en actief heb gemengd, met wat mails naar technicolor, NPO en de EBU toe ben ik niet een techneut maar gewoon een kijker. ik heb de 1080i uitzendingen dus niet gezien omdat ik begrijp dat ik dan alle zenders weer moet installeren en zo ook de favorieten....

  ik neem inderdaad aan dat 1080i producties altijd beter zullen zijn dat conversie naar 720p op full HD TV's, maar dan weer niet voor HD ready TV's die maar 720p aankunnen omdat dan de conversie van 1080i naar 720p in een goedkope receiver of tv moet ipv met dure technicolour apparatuur

  dus waarschijnlijk voor full HD bezitters beter 1080i en voor HD ready beziters beter 720p

  ik wacht dus gelaten af....
   
 6. Daarbij wil ik graag opmerken, dat full hd de toekomst is.
   
 7. Helemaal mee eens! Bring on 1080p !!!!!!
   
 8. Dit verbaast me nogal. Je maakt je nogal druk om iets, en doet er veel moeite voor. Blijkbaar is het issue dan toch min of meer belangrijk voor je.

  Er wordt naar je commentaar geluisterd en gereageerd, er worden extra inspanningen gedaan om mensen de gelegenheid te geven zelf de vergelijking aan te gaan. Vervolgens neem je niet de moeite om je stelling te testen, en blijf je gewoon aannemen dat je vooringenomen stelling klopt. Want dan moet je opnieuw zenders zoeken (dat gaat vanzelf, max. 1 minuut wachten), en misschien (dat is niet eens zeker) je favorietenlijst opnieuw instellen (max. 5 minuten werk vanuit je luie stoel).

  Toont wat mij betreft niet zo veel respect naar mensen die reageren op je mails en postings, en die het mogelijk hebben gemaakt dat beide versies nu naast elkaar te zien zijn. Ik kan me voorstellen dat dit voor mensen bij o.a. Technicolor en Ziggo nou niet echt motiverend werkt om nog eens een experimentje aan te gaan.
   
 9. oops

  nou vooruit. wie PM t mij even wat ik precies moet doen? Dat probeer ik dat.

  Ik heb de Samsung HD receiver


  Bert
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina