1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Gebruikers ervaringen en opmerkingen

Discussie in 'Cisco 8455DVB (HDTV/PVR/VOD)' gestart door keesv1, 7 jul 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. misschien is dat de reden dat ziggo het niet aan de grote klok heeft gehangen en dat het niet in de winkels te koop is. Bovendien is het mijn ervaring dat je het gemakkelijk terug kan sturen als het niet goed gaat.
  ik heb eerst een aantal weken de internetfora afgestruind voordat ik een beslissing nam. ik wist dat het apparaat gebreken had, maar die wogen/wegen niet op tegen de voordelen. en het wordt alleen maar beter als het goed is.
   
 2. Ok, dat begrijp ik. Maar vraag dan géén 428,95 in dit stadium. Die prijs is op zich al belachelijk hoog maar in dit stadium al helemaal.
   
 3. Afgebroken opname

  Ik nam vandaag heroes op en ben ca 10 minuten later gaan kijken (kon toch geen dag wachten). Bij de reclame kan ik dan geen x minuten vooruit springen (dat is een bekend probleem), maar via fastforward kan ik wel snel door de reclame skippen. Dat ging goed tot ik blijkbaar op het punt van live meekijken was aangekomen, want toen bleef de opname hangen en werd (naar later bleek) vroegtijdig afgebroken. Herkend iemand anders dit?
   
 4. Discovery HD heeft 5.1 geluid

  Gewoon even ter info: Ik was vandaag even naar discovery hd aan het kijken en merkte daarbij op dat mijn home theater set aangaf dat er een 5.1 signaal binnen kwam (de cisco is optisch met de ht set verbonden).
  Wat wel opvalt is dat de direkte spraak niet netjes vanuit het midden komt, maar een ruimtelijke weergave heeft. Later toegevoegde spraak (voice over) komt wel netjes uit het midden. (de instelling van mijn cisco bij spdif out is: origineel)
   
 5. Dolby 5.1 of Dolby 2.0?

  Eindelijk ook eens wat meer op de geluidssporen gelet.

  Maar is het normaal dat ik alleen Dolby 2.0 geluid op mijn receiver ontvang en geen Dolby 5.1? (en ja, uiteraard heb ik een multichannel versterker) Of staat er in mijn instellingen ergens iets verkeerd?
  Lees elders op dit forum dat meerdere zenders toch echt een DD 5.1 track zouden moeten hebben, maar wat ik ook op de rode knop druk, mijn versterker ontvangt alleen of een PCM of een DD 2.0 track. Of hangt het ook nog van het programma af?

  Op mijn versterker is het overigens vrij zichtbaar als hij een multichannel signaal krijgt door het oplichten van een brede blauwe LED. Dus als ik ergens DD5.1 zou hebben gehad was het wel opgevallen.

  Mijn Cisco is via HDMI voor zowel beeld als geluid aangesloten op mijn Sony STR-DA5200ES versterker.
  Op de decoder staat de instelling voor SPDIF geluid op Surround. Zie geen instelling voor HDMI geluid wat ik gebruik staan.

  Het lijkt niet aan de aansluiting an sich te liggen, want gek genoeg heb ik bij Surround radio (kanaal 875 dacht ik) WEL Dolby Digital 5.1.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 21 aug 2008
 6. Voor zover ik begrijp is de enige zender met DD5.1, DiscoveryHD. Ik heb er eerlijk gezegd ook nooit op gelet en als ik het wel deed kreeg ik gewoon PCM door.

  Ik had de antwoordkaart niet teruggestuurd dus ik heb niet alle kanalen meer helaas. Via internet heb ik de smartcard alsnog geregistreerd dus binnen enkele dagen weer beeld (tuurlijk niet Ziggo kennende moet ik wel even bellen, en daarna nog een keer ;))
   
 7. Film1 HD heeft geen DD5.1 dan? Terwijl dit juist zo ongeveer het enige huidige HD kanaal is waar 5.1 überhaupt zin heeft?

  Heb dit kanaal nog even gratis (eerste twee maanden waarvan nu de helft verstreken), daarna niet meer (te duur en geen tijd om alles te kijken terwijl ik de meeste films die ik wil zien of al in de bios gezien heb of op BluRay/DVD al heb), dus het is niet een hele grote ramp als het alleen DD2.0 is, maar gewoon nieuwsgierig.

  Maar zal vanavond thuis de geluidstracks van Discovery HD eens checken. Moet zeggen dat dat nu net zo ongeveer de enige HD zender is waar ik de geluidstracks nog niet gechecked heb.
   
 8. Overigens, wat is überhaupt de zin van een DD2.0 track naast een PCM Stereo track? Enige voordeel van DD tov PCM is compressie, maar als je beide hebt is bij gelijk aantal channels PCM toch altijd beter (want lossless)?

  Voordeel van DD5.1 tov PCM 2.0 snap ik. Maar van DD2.0 tov PCM 2.0 niet.
   
 9. 5.1

  Volgens mij hebben de Duitse zenders ook 5.1 geluid, maar dus geen HD.
  Probeer maar!

  Kees
   
 10. Hangt ook van het programma af. De HD-zenders weet ik zo niet, maar bij de duitse SD-zenders (ARD, ZDF, RTL, Sat1, Pro7) is meestal 2.0 geluid aanwezig. Voor sommige films wordt er naar 5.1 geschakeld, maar tijdens de reclame weer terug naar 2.0

  Er worden geen kanalen uitgezonden met een PCM track. Gewoon geluid wordt met MPEG1 level2 compressie verzonden (het broertje van MP3, wat eigenlijk MPEG1 level3 is).

  Alleen normale decoders zetten op hun digitale uitgang een PCM signaal omdat ze de decompressie al gedaan hebben. Voor Dolby geluid sturen ze het onbewerkte geluid naar de digitale uitgang.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina