1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

VOIP telefonie naast home telefonie.

Discussie in 'Telefonie - Vast' gestart door 3766422, 7 jul 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Hallo,

  Is er iemand die voip over home gebruikt naast een telefoonaansluitng via home? Ik heb problemen met een nieuwe siemens c 470 ip en wel dat via voipbuster/cheapvoip de verbinding wordt opgebouwd, ik de andere kant wel hoor maar er aan de andere kant geen geluid door komt. Ik vermoed dat het aan mijn router ligt. Is er iemand die het goed werkend heeft? Ik heb een al wat ouder tot nu toe goed werkende levelone router met printpoort. Ben beniewd naar oplossing van het probleem.

  Groet,

  Hans
   
 2. Niemand met ervaring met VoIP over home in samenhang met telefonie van ziggo?

  Groet Hans
   
 3. Ik gebruik VoIP maar heb alleen TV + internet van Ziggo.
  Telefoon van Ziggo + VoIP is beetje dubbelop. :wink:
   
 4. Hallo,

  Ik wil graag weten of het goed werkt. Ik heb een siemens set geschikt voor voip maar denk dat ik een probleem heb met mijn router. Ik kan een andere roter kopen maar wil dan wel graag weten of voip op ziggo goed werkt. Mijn telefoonnummer, dat ik "gratis" krijg bij mijn internet 12000 abonnement, is wat gesprekkosten betreft nog niet goedkoop en waarom niet een inkomend nummer vast en voip voor uitgaand. Werkt het goed en wat voor provider kun je aanraden. Heb je nog instellingen gepleegd in je router en wat voor type gebruik je?

  Groet,
  Hans
   
 5. Ik zou niet weten waarom het niet werkt. Heb een collega die een VoIP met SIP signalling telefoon aangesloten had. Werkte prima.
   
 6. Je moet de server-instellingen van je VoIP-account in je router zetten.
  En als je ingaand en uitgaand via verschillende lijnen wilt, moet je ook 2 telefoons gebruiken. Eén die je op je router aansluit en één die je op de modem van Multikabel aansluit. Maar dat laatste lijkt me vrij onhandig.
   
 7. Gaat prima samen. Heb telefonie van @home en voipburster account. In combinatie met Draytek 2910VG Router geen enkel probleem.
   
 8. Halo,

  Dus ik denk toch dat het aan mijn router ligt. Heb vandaag een siemens se551 gehaald en ga daar dan maar eens mee stoeien.
   
 9. Jarenlang gedraaid op MK met asterisk en linksys ATA'tje (een conventionele lijn naar SIP omzetter)
  One way voice? Voor 99% Nat probleem.<br /> Nat en SIP, het is een hel.<br />
  De C470 is een heerlijk toestel...alleen routers willen nog weleens roet in de SIP gooien.<br />
  Je kan dan proberen poort 5060-5061 en 5004 (RTP) opengooien. Dan heb je er meestal geen last van.<br />
  Wat ook handig is als je +- 30 seconden kan bellen (of in ieder geval een regelmatige wegvallende verbinding hebt is je &quot;use nat-keep-alive&quot;) aanzetten.<br />
  Dan blijft de verbinding bestaan en zal je router niet spontaan elke keer de lijn dichtgooien omdat ie denkt dat ie niets meer doet. (firewall eigenlijk)
   
 10. Bedankt allemaal voor jullie reacties. Is misschien wel leuk om tread door te laten lopen want er zijn vast wel meer vragen over. Ik heb een siemens c470 ip gigaset telefoon toestel aangesloten op een nieuwe siemens router, se551, en het werkt als een speer. Bij mij was het dus duidelijk de "oude" router. Ik heb ook al eens een met een linksys ata geprobeerd maar had ook daar eenrichting verkeer (alleen inkomende spraak). Ik ben toen niet verder gekomen maar nuwerkt het leuk.

  Groet,

  Hans
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina