1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

UL 7688 / DL 1396 / PING 37ms

Discussie in 'Internet - Algemeen' gestart door marcedwin, 5 jul 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. [​IMG]

  Is dit nu eigenlijk netjes of een reden tot klagen? Moet dus zijn 8000/1500 (Casema haalde ik altijd mijn maximale snelheid (4000/1000).

  En 37ms. Is dat goed?
   
 2. Ja, ping heb je niet zoveel mee te doen (alleen voor online games zoals wow,lotro ). Download snelheid ziet er netjes uit en upload ook :).
   
 3. [​IMG]

  de mijne
   

 4. Ja het werkt natuurlijk wel goed maar ze zitten er toch zo'n 4% naast DL (o.k. niet echt slecht). Maar met de UL 7,4%. Dat vind ik veel. Die heb ik ook veel nodig.

  Ik weet dat ik een z**kerd ben, maar Casema had de spullen zodanig ingesteld dat je altijd minimaal de maximaal beloofde snelheden haalde. Zou fijn zijn als Ziggo dat ook ging doen. Alhoewel werkende verbindingen wel de voorkeur hebben :wink:
   
 5. verlies wat jij nu hebt kan in heel veel dingen zitten, zolang je binnen een verlies van 10% zit zit je gewoon goed!!
   
 6. Waarom had ik bij Casema dan altijd 100% (dus vaak iets daarboven). Opeens viel ook mijn modem uit (~ 3 maanden geleden. Had 4,5 jaar prima gewerkt). Kwam er uiteindelijk monteur en moest modem in meterkast neergezet worden (stond in 2e slaapkamer). Hij heeft alles daar opnieuw en correct aangesloten. Dus de verbinding zou nu nog veel beter moeten zijn. Heb toen zelf een Devolo dlan 200 aangeschaft om modem met router (die dus in 2e slaapkamers staat) te verbinden.

  Hieronder een reading van mijn modem. Lijkt me toch juist dat de upload dan eigenlijk beter zou moeten zijn dan de DL.


  UITDRAAI MODEM

  Downstream Value
  Frequency 250000000 Hz
  Signal to Noise Ratio 38 dB
  Downstream Modulation QAM256
  Network Access Control Object ON
  Power Level -5 dBmV
  The Downstream Power Level reading is a snapshot taken at the time this page was requested. Please Reload/Refresh this Page for a new reading

  Upstream Value

  Channel ID 1
  Frequency 42000000 Hz
  Ranging Service ID 8290
  Symbol Rate 2.560 Msym/s
  Power Level 51 dBmV
  Upstream Modulation [3] QPSK
  [2] 16QAM

  Signal Stats Value

  Total Unerrored Codewords -1532616041
  Total Correctable Codewords 2378
  Total Uncorrectable Codewords 0
   
 7. [​IMG]

  Om te janken dus. Onze orginele snelheid bij Orange (toen nog Wanadoo) was 512 kilobyte download en 112 kilobyte upload. Om het nog triester te maken zou de snelheid van het nieuwe 'Alles-in-1 Plus' pakket 8.000 kbit/s download en 1.500 kbit/s moeten zijn.

  Het vreemde is dat er nog steeds onderin 'Orange Nederland' staat terwijl wij al een maand geleden naar het 'Alles-in-1 Plus' pakket zijn overgestapt.
   
 8. @ marcedwin

  Gebruik de zoekfunctie eens, dan kan je prima teruglezen hoe het zit.
  Het is onzin dat een verbinding beter moet worden als die correct wordt aangesloten. Als je aand e max zit zal die nooi tmeer worden.

  De rest zoekfunctie gebruiken waarna je het waarschijnlijk zal snappen.
   
 9. Hoe bedoel je niet goed aangesloten? Ik heb drie jaar lang nooit problemen gehad met m'n verbinding, altijd een maximale snelheid van zo'n 500 kb/s (zoals ook vermeld stond bij het pakket). Ik zit nu al een maand lang op de helft van deze snelheid + dat ik soms dagenlang helemaal geen verbinding heb. Als er dan iets niet goed is aangesloten dan ligt dat wel aan Ziggo en niet aan onze modem hoor.
   

 10. I snap het wel hoor vriend.
  Ik had eerst modem aangesloten via de kabelaansluiting in 2e werkkamer. Dat mag officieel niet. Voordat Ziggo kwam begon de verbinding al veel midner te worden.M.a.w. ze waren al bezig met het netwerk. Nu is modem in meterkast aangesloten. M.a.w. de snelheid kan dan WEL omhoog (minder verlies).

  Zoeken had ik al lang gedaan. Nu nog een zinnig antwoord van iemand zou ik zeer waarderen.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina