1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

BBC

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door Andy!, 4 jul 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Hier in Uden is glashart (glasvezel bedrijf) samen met KPN bezig met hun product te verkopen, maar bij hun pakket zit geen BBC 1,2,3,4. Ik heb gevraagd waarom en zij zeggen dat het iets te maken heeft met tv rechten,en wanneer ziggo's contract is verlopen met de BBC het ook niet wordt vernieuwd. :cry: Heeft iemand anders dit ook gehoord :confused:
   
 2. Ja, dat heb ik een hele tijd geleden (> meerdere maanden) wel eens gehoord dat de BBC niet meer wil dat de zenders buiten GB zouden worden doorgegeven. Op zich een beetje raar want met een schotel ontvang je ze wel... Maar ik denk dat er wel een kern van waarheid in zit.

  Gert.
   
 3. Engeland maakt deel uit van de EG (hoewel ze geen EURO hebben). Vrij verkeer van geld, mensen en goederen is één van de dingen die binnen de EG is geregeld. De BBC's kunnen dus door Engeland niet zo maar verboden worden. Ik mag dan ook hopen dat wanneer dit gebeurd alle omroepen in Nederland (incl commercieel) meteen geen programma's meer gaan afnemen van de BBC. Dit riekt naar prijsopdrijving.
   
 4. Zou dat ook wel graag eens weten, al maanden gaat dit rond en of het waar is ????.
  Misschien is er iemand die hier meer over weet want ik heb tot nu toe alleen maar veronderstellingen gelezen en dan vooral op sites die nou niet bepaald kabel liefhebbers waren maar meer de schotel kant op gingen.
  Zou het wel een behoorlijk verlies vinden als deze zenders zouden verdwijnen:cry:
   
 5. Ik ook, maar ik realiseer me dan ook dat er weer twee zenders analoog kunnen verdwijnen (tenzij deze weer vervangen MOETEN worden). twee zenders analoog weg = 16 extra zenders digitaal!!!
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 4 jul 2008
 6. Ik weet niet percies de radius waarin de BBC via schotel te ontvangen is, maar zover ik begrepen heb kom je buiten Groot Brittanië en Nederland (en mogelijk België en een kleine hoek van Frankrijk en Duitsland niet verder.

  Daarom is de BBC ook Free to Air. Schotel Nederland heeft dus gewoon toevallig geluk. Ik hoop persoonlijk ook dat het contract nog wel even loopt.
  Sterker nog een tijdje terug, toen dit verhaal ook al liep zijn BBC 3 (en CBBC CeeBBies) er juist nog bijgekomen.
   
 7. Volgens mij komt die Astra 2 (28.2 east) een stuk verder dan jij denkt... Frankrijk, Duitsland enz (zie http://www.flysat.com/astra28-beam.php).

  Gert
   
 8. Weet iemand hoe lang het duurt voor dat Ziggo's contract met de BBC afloopt ?
   

 9. BBC zit op 2d als ik jou site mag geloven :wink::
  [​IMG]

  Dat bereik is dus al heel wat kleiner dan dat van 2A, B en C.
   
 10. Yep, en de gemiddelde doorsnede van een fun-schotel is geen 60 cm. Dat is wel wat anders dan een
  Een beetje hobby schotel is al gauw 70 a 80 cm en dan kan je een aardig eind Europa in om de ontvangst kwijt te raken. Met een beetje schotel kan je zelfs in noord-italie dat spul nog ontvangen.

  Gert.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 5 jul 2008
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina