1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

SBV5121E signaal versterken

Discussie in 'Internet - Eigen netwerk' gestart door Pimmerd, 4 jul 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Hallo allemaal,

  Ik heb hier thuis een Motorola cable modem SBV5121E. Nu staat deze beneden bij de TV. Deze zend een draadloos signaal uit wat ook naar de zolder moet, door twee betonnen vloeren. Op zolder hebben we dus een erg zwak signaal. Nu ben ik dus op zoek naar een versterker hiervoor, maar we willen deze draadloos gaan versterken, liefst zonder kabels naar boven de trekken. Tijdens mijn zoektocht ben ik het volgende tegengekomen.

  Met een Linksys WRT54G en een andere firmwire het signaal versterken. De Linksys komt dan op de eerste verdieping te staan en verspreid vanaf daar het signaal. Opzich lijkt dit mij helemaal geen probleem, echter heb ik hier toch nog een aantal vragen over. Ik begreep dat ik zelf niet mag gaan rommelen in de instellingen van de Motorola. Gaat het dan werken als ik de linksys op 'Briged' zet, deze het signaal van de motorola laat oppikken en deze doorverspreid? Zijn er hierbij nog zaken waar ik rekening mee moet houden? Ik ben mezelf er van bewust wanneer ik een andere firmwire op de Linksys zet de garantie vervalt, maar dit is voor mij geen probleem.

  Daarnaast zit ik ook te denken aan een repeater, deze dingen zijn er immers voor gemaakt! Wat ik hierbij lees is dat deze dingen wel erg nauw luisteren en niet met alle types complitable zijn? Klopt dit? Is er vanaf Ziggo misschien een voorkeurs repeater waar ze ook ondersteuning op bieden? Ik ben deze namelijk niet tegen gekomen.

  Ik hoop dat iemand mij hiermee kan helpen?

  Alvast hartelijk bedankt!

  Pim
   
 2. Hallo Pimmerd,ff een vraag aan jou.Of als een ander het weet hoor ik dat ook graag.
  Hoe heb je dat draadloze signaal vanuit je modem gekregen?
  Ik wil een nwe pc gaan kopen en die wil ik beneden neerzetten,maar ik heb geen zin om nog een kabel te trekken.Ik wil dat dus draadloos doen.
  Ik heb geen router of iets dergelijks,gewoon de sbv5121e en een pc.
  Wat heb ik hiervoor nodig en wat zijn daar ongeveer de kosten van?

  Alvast bedankt.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 28 jul 2008
 3. de motorola SBV5121E is een kabel modem en niks anders. Deze modem is niet draadloos. Tenzij je er al een draadloze router op hebt aangesloten ben je nu bezig met het signaal van (een) van je buren.

  Als je pc/laptop zich redelijk recht boven je draadloze router bevindt dan moeten die 2 betonnen vloeren geen probleem zijn.
  Linksys heeft evt. ook andere antenne's die je signaal beter kunnen richten.
  http://www.azerty.nl/producten/product_detail/?ID=72217&GROEP_ID=513&p_tab=8&TAB=specificaties
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina