1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Eurosport HD geactiveerd voor TESTEN

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door anoniem, 2 jul 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ehh, heb ik het nou mis maar full HD is toch 1080P? Ik heb hier een HD ready tv die volgens mijn gewoon 1080i aan kan. Dit staat ook bovenin de hoek op het beeldscherm van de TV als ik van resolutie wissel.
   
 2. downscaling geeft altijd een beter resultaat dan upscaling.
  1080i gedownscaled naar 720p op een HD ready zal een beter beeld geven (geen detail verlies) dan 720p geupscaled naar 1080i op een Full HD (wel detail verlies).
   
 3. Dan ook maar mijn "uitslag"

  Tv: Philips 32" "HD-Prepared" CRT ISF gecalibreerd (Dat wil zeggen meer beeldlijnen dan SD maar minder dan de benodigde 700 voor het ""HD-Ready predikaat").
  Decoder: Samsung HD, uiteraard via HDMI aangesloten

  Gedeeld 1ste: Eurosport HD en Ned 1 HD 1080i
  2de: Ned 1 HD (720p)

  Eurosport HD en Ned 1 HD 1080i zijn bij mij gedeeld 1ste omdat ik de ene dag het idee heb dat de een iets betere kleuren heeft en dan andere dag is dit weer omgekeerd.

  Ned 1 HD (720p) heeft zo nu een dan iet wat wazig beeld, door alle schakel tijd (decoder van zender naar zender en resolutie naar resolutie, tv van resolutie naar resolutie) is het echtr moeilijk om hetzelfde beeld op een van de andere zenders waar te nemen. Maar bij de andere 2 is dit wazige beeld me in het geheel nog niet opgevallen, vandaar 720p op plek 2. Op beeld details lijken ze alle drie elkaar bij mij niet te ontlopen. Dit komt natuurlijk deels door het feit dat mijn tv geen Full HD resolutie heeft (al is dit deels iets anders bij CRT dan bij LCD) en door de beeld diagonaal van 32" met 31" zichtbaar.
   
 4. de grote vraag is, zullen ze leiden of lijden.......:)

  Alle gekheid op een takje, ik ben het met je eens.
  Mensen die HD ready hebben gekocht missen erg veel (zoals blu ray, ik heb net een fantastische blu ray 5 disk set planet earth gekocht van de BBC, niet te gelove zo mooi), en waarschijnlijk beseften ze niet eens dat ze en "halfway house" kochten
   
 5. Daar kun je prima gebruik van maken hoor! Het ligt er alleen aan welk formaat TV je hebt staan. Met een 32" (80 cm) diagonaal zie je vrijwel het verschil niet of je HD ready of full HD aan het kijken bent, maar met een 42" (107 cm) zie je het verschil duidelijk beter.


  De reden waarom fabrikanten niet alle TV's full HD hebben gemaakt is simpel:
  Een full HD TV is tweemaal zo duur, dus mensen die niet zo nodig een groot scherm hoeven maar toch HD willen kijken zullen eerder geneigd zijn een HD ready TV te kopen. Dat scheelt bij DVB in beeldkwaliteit toch al heel wat in vergelijking met de "oude" SD standaard. Ik vind zelfs dat een groot scherm en SD kijken een achteruitgang is t.o.v. een oude beeldbuis TV, omdat je dan pas ziet hoe onscherp het SD signaal eigenlijk is. Met een HD-ready TV zie ik echter geen verschil tussen 720p en 1080i, maar ik heb wel gelezen dat 720p een vloeiender beeld geeft met bijv. sport.
   
 6. maar geen upscaling of downscaling geeft altijd een beter beeld dan up of downscaling, dus 720p producties in 720p uitzenden en 1080i producties in 1080i uitzenden....
   
 7. [/QUOTE] Met een HD-ready TV zie ik echter geen verschil tussen 720p en 1080i, maar ik heb wel gelezen dat 720p een vloeiender beeld geeft met bijv. sport.[/QUOTE]

  een 720p beeld is beter dan een 1080i beeld omdat 1080i eigenlijk een verdubbeld 520 beeld is. Helaas is de conversie van 1080i naar 720p nog slechter simpelweg omdat het de zoveelste herberekening is van de data.
   
 8. Wat een baarlijke onzin word hier uit gekraamd,sorry maar onlangs heb ik een test gelezen in Home Theater en in Widescreen review-waarop ik beide een abo heb-en daar was met vlag en wimpel de HD READY van pioneer Kuro winnaar:alle andere waren FULL HD!!DE 2e-panasonic- zat op 50%(!) van de zwartheid,kleurdiepte en 3 dimensionaliteit.Veel FULL HD tv's hebben problemen met de enorme rekenpower die hier voor nodig is.Bovendien speelt so-wie-so de kijkafstand de belangrijkste rol;bij FULL HD kun je dichter bij zitten maar dan zie je ook eerder de fouten.Ikzelf heb met mijn volle verstand de 42'kuro gekocht en geniet dagelijks van fenomenale beeld zowel hd als games op mijn ps3
   
 9. Mooi voor je harioo! Ik heb mijn 5000EX van Pioneer ook gekocht n.a.v. een test, maar wel vervolgens zelf vergeleken. Test zeggen bar weinig, het overgrote deel van de bladen doen tests als advertorial, m.a.w. de tijdschriften hebben belang bij producenten.
  Dat wil niet zeggen dat HD ready niet beter kan zijn dan full HD. EEn goede HD ready kan beter zijn dan een slechte full HD, zoals een goede LCD beter kan zijn dan een slechte of oude generatie Plasma. It s all in the price.....

  De reden van de tests hier is om de perceptie van de kijkers te meten, en het is goed als allen dat doet.Jij hebt dus net zoveel recht om 720p beter te vinden op jouw TV als anderen 1080i op hun TV.

  De kwaliteit van het rekengedeelte (t.o.v. het beeld zelf) heeft natuurlijk veel effect, gelukkig zit dat in mijn monitor meer dan goed, maar ik garandeer je dat je op een goede full HD 42 inch plasma versteld zult staan van de kwaliteit van blu ray producties zoals bijvorbeeld de BBC shop ze aanbiedt, alsof je door een raam naar buiten kijkt! Geniet!
   
 10. Er is ook nog zoiets als prijs kwaliteit verhouding, dat maakt deze discussie iets genuanceerder heh.

   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina