1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Eurosport HD geactiveerd voor TESTEN

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door anoniem, 2 jul 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. multikabel gebied (De Rijp)

  Eurosport 1080i is het beste
  Ned 1 HD 1080i zit er iets achter, iets minder gestoken beeld en iets minder diepe kleuren
  Ned 1 HD 720p is het minste van de 3

  Plasma pioneer 5000EX full HD scherm (1080p) en Smsung HD receiver
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 17 jul 2008
 2. Ik krijg vandaag ook een monteur op bezoek. Voor de oplopende ber en signaal dalingen en de artefacts op de HD kanalen. Deze 2 storingen lijken geen verband met elkaar te hebben, maar wellicht zullen we daar vanavond achter komen. Deze monteur is gisteren ook al langs geweest omdat hij tijd over had, maar helaas was ik er niet. Moet zeggen dat ik een goed gevoel heb over de manier van aanpakken op dit moment door Ziggo.   
 3. Kabelbreukje !!?? zakt het signaal iedere keer als er een auto langs komt? idem met artefacts? Kan moeilijk op te sporen zijn....
   
 4. Hoi Bert,

  Ben er ook bang voor dat het een kabelbreuk o.i.d. is. Maar gelukkig is ziggo er nu goed mee bezig onder leiding van anoniem. Dus heb er vertrouwen in dat het goedkomt. Ik ga hier niet weer het hele probleem uitleggen, maar zie het topic "nog steeds storingen na bezoek monteur" in de categorie casema storingen. Daar staat mijn probleem uitvoerig beschreven.   
 5. onderbreking geluid Ned1 1080i

  ik heb dit al eens eerder gemeld!!
  in het geluid van N1 1080i treden nog geregeld kleine onderbrekingen op.
  dit geldt alleen voor het dolby kanaal, in het stereo kanaal gebeurt dit niet.
  is dit een onderkend probleem? en zo ja gebeurt hier nog wat aan?
  :?:?:?:evil:
   
 6. Ze nemen de problemen nu wel serieus. Maandag komt weer iemand langs. Mochten de problemen door de Samsung decoder veroorzaakt worden, dan vragen ze of ik de decoder naar Arnhem stuur (en mogelijk naar Korea) voor een nadere analyse van de problemen.
  Overigens blijft de BER bij mij mooi op 0, ik heb alleen die artefacts en schokjes in het beeld en af en toe geluidsuitval op Eurosport HD.
  De signaalsterkte is goed (is al gemeten) en de binnenhuisinstallatie is ook in orde.

   
 7. Bij mij zijn er ook artefacts te zien op de HD zenders als de ber op 0 staat. Misschien zijn de storingen wel zo minimaal dat de ber meter ze niet detecteert maar dat ze wel te zien zijn als artefacts op de HD zenders. Blijft overigens wel vreemd dat ze voor de software update veel minder waren en alleen op ned 1 HD.

  Hou ons op de hoogte dan doe ik dat ook mocht ik iets meer te weten komen vanavond.
   
 8. Wat betreft de twee HD-zenders van Nederland 1:
  Misschien is het handig als mensen een beoordeling plaatsen, om er ook bij te zetten of je met een HD-ready of een full-HD TV kijkt? Dat maakt namelijk behoorlijk uit i.v.m. het downscalen van de 1920 naar 1440 beeldpunten.

  Bij mij (HD-ready) is de 720p-versie iets beter.
   
 9. ik heb het boven aangpast. elders (op een andere thread) was ik kompleter.

  Het verbaast me niet dat op een HD ready (max 720p) TV 720p beter is dan 1080i, ook hier weer omdat het een conversie slag scheelt.

  Het probleem zit m niet bij de consument, maar bij de producenten die HD TV's in 2 formats hebben uitgebracht (namelijk HD ready en full HD) zonder ons goed voor te lichten, immers HD is toch HD !? Naar nu blijkt niet dus....

  Er jammer allemaal want iemand moet nu bloeden, de HD ready consument als we doorgaan op 1080i en de full HD consument als we doorgaan op 720p

  Mijn mening blijft hetzelfde. Zendt TV uitzendinge die zijn geproduced in 720p uit in 720p en uitzendingen die in 1080i zijn geproduceerd uit in 1080i, dat lijkt mij het eerlijkst en scheelt een conversieslag. Mocht dan en conversie nodig zijn laat die dan plaatsvinden in receiver of TV
   
 10. Ik denk zelf dat de HD-Ready gebruikers het meest zullen leiden,
  want het lijkt mij ook dat zij geen volledig of goed gebruik kunnen
  maken van BlueRay en dergelijke hoogwaardige apparaten.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina