1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Eurosport HD geactiveerd voor TESTEN

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door anoniem, 2 jul 2008.

Niet open voor verdere reacties.

 1. ik heb vanmiddag zitten schakelen tussen beide 720p en 1080i en dat er bij mijn geen hick-ups zijn. Zou het dus mogelijk een locatie gebonden probleem kunnen zijn? de 1080i is wel veel scherper dan de 720p.
   
 2. Eurosport wordt in 1080i aangeboden, overigens de nieuwe Humax HD-ontvanger geeft de ontvangen resolutie weer in de banner.

   
 3. Ja, dat mogen ze er bij de Cisco-ontvanger ook wel instoppen. Zie ook de wish list :)
   
 4. Ok bedankt, mijn volgende vraag is dan, waarom "Test ned1 1080i" van die hick ups heeft. Vanmiddag naar de tour gekeken, zelfde beelden en ik neem aan dezelfde stream uit Frankrijk en beiden op 1080i. Waar gaat het mis bij Nederland 1 1080i. Als simpel denkend mens lijkt me een telefoontje naar Eurosport met de vraag hoe ze dat dan doen niet zo moeilijk?:lol: Zal wel te simpel gedacht zijn............:wink:
  Overigens vind ik dat je prima werk hier verricht.
   
 5. Zal niet aan het bronsignaal liggen maar aan een bewerkingstap in Hilversum. Technicolor heeft het probleem in onderzoek. En vergeet niet dat het hier om testen gaat.

   
 6. ok, de resultaten uit voorburg:

  configuratie: philips full-hd, samsung met 132 firmware.

  zoals bij de meesten:
  alle bestaande HD kanalen prima beeld en geluid. wel geven de 1080i kanalen in de meeste gevallen een duidelijk beter/scherper beeld, zeker bij statische beelden en slow pans. Alle kanalen vrijwel volledig vrij van artefacts of frameloss. Kwaliteit is wel duidelijk afhankelijk van de kwaliteit van de aangeboden content.

  Eurosport HD net stuk samenvatting Tour gezien: strak beeld, prima scherpte en geen noemenswaardige storingen, afgezien van kleine artefacts die waarschijnlijk in het bronsignaal zitten vanwege de mobiele camera's. Zeker een aanwinst en met de laatste firmware klaar voor het grote publiek.

  Nederland 1 1080i: tsja... potentieel goed beeld, hoewel ik er nog geen HD content op kon bekijken, maar verschillende malen lipsync problemen gezien en regelmatig frameloss te zien (meerdere malen per minuut) zoals door anderen ook gemeld. Met name bij panning van het beeld is dit goed waarneembaar. Ook op een gegeven moment een audio dropout van ongeveer een halve seconde. Dit alles bij een BER van 0 en een signaalsterkte van 71%

  Als test heb ik een kort stukje van de 1080i stream opgenomen op de firedtv (die de stream rechtstreeks en onbewerkt op schijf dumpt) waar ik zogauw geen frameloss zag. Zal later een langer stuk opnemen om te verifieren. Is er ook frameloss op humax en cisco of heeft de samsung wat problemen met de decodering?
   
 7. De Cisco heeft er in elk geval ook last van.
   
 8. De problemen (artefacts) doen zich bij mij alleen voor bij de HD-zenders (alle!). Het ergste is dat bij het testkanaal van NL1-HD 1080i. Eerder (voor de software update van de Samsung) had ik geen problemen met Brava, NG HD, Discovery HD, History HD maar wel met NL1-HD.
  De SD-zenders hebben geen problemen hier. Zowel voor als na de update werken die perfect.
  Hoe kan het dat alleen de HD-zenders problemen veroorzaken bij een groep abonnees??
   
 9. De hick-ups in de 1080i stream zijn er wat mij betreft uit (UPC).

  NL1-HD in 1080i, houden zo! :-P
   
 10. ned1 1080i hickups verdwenen?

  Ik kijk nu paar minuten de tour op kanaal 67, en de hickups lijken verdwenen te zijn. (Humax bij Ziggo/@Home)

  De graphics die er door de Franse televisie in geplaatst worden (tijden onder in beeld e.d.) vind ik erg 'soft', net of die oorspronkelijk SD waren en zijn uitvergroot. Klinkt niet echt logisch of waarschijnlijk, maar ik zie er wat aan...
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina