1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Eurosport HD geactiveerd voor TESTEN

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door anoniem, 2 jul 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Dit geeft ook aan, dat de full-hd tv een explosieve opmars maakt in de Nederlandse huiskamer. Kijk bijv. eens in de winkels, de wat grotere maten LCD tv's zijn vrijwel alleen in full-hd te krijgen.

  Om dan tot 2015 al het 1080i bronmateriaal naar 720p te gaan converteren
  is dan ook zéér discutabel te noemen.

  En nogmaals, 1080i>720p downconversie is voor een HD-ready televisie
  ook niet optimaal. (omdat HD-ready tv's 768 beeldlijnen hebben + x% overscan, 720p heeft 720 beeldlijnen. Er moet dus weer ge-upscaled worden)

  Mijn motto is dat je een bronsignaal zo lang mogelijk in tact moet laten, en zo weinig mogelijk conversie's toe moet passen. Iedere conversiestap
  is er in principe één te veel. :wink:
   
 2. Nee juist niet, 1080p is per definitie scherper dan zowel 720p als 1080i, terwijl het verschil tussen 720p en 1080i er van de content afhangt. Maar 1080p is voor broadcast (voorlopig) geen optie.
   
 3. Vanmiddag opnieuw getest:
  Netwerk 5500
  Zoetermeer
  TV Philips 37PF9830 full HD scherm
  Software 132 op Samsung 360
  Eurosport HD test komt nu wel goed door.

  Voor mij springt vanmiddag Eurosport HD test eruit met de beste beeldkwaliteit (goede kleurdiepte en scherpte).
  Dan komt Ned 1 1080i test (afgezien van de nog steeds bestaande hickups in beeld en geluid, net iets minder scherp dan eurosport, lijkt iets rafeliger)
  Kwalitatief het minst vind ik Ned 1 HD 720p, komt voor mij waziger over en daardoor minder detail en kleurdiepte.

  Anoniem, in welke kwaliteit wordt Eurosport HD doorgegeven? 1080i of 720p?
   
 4. Hoewel Full HD zeker aan een sterke opmars bezig is, is de installed base van Full HD Tv's veel kleiner dan die van 720p. Dat hier meer mensen met een Full HD TV reageren zegt vooral dat de groep mensen die zich er écht voor interesseert een Full HD model thuis heeft staan.
   
 5. We praten over een beleidsbeslissing die tot 2015 van toepassing moet gaan zijn (voordat de overstap naar 1080p plaatsvindt).
  Tot op heden heeft Technicolor vastgesteld dat men tot 2015 gaat produceren in 1080i, en gaat distribueren (dus downconversie toepassen)
  in 720p.

  Nog 7 jaar dus. Dit terwijl er over één á 2 jaar niet eens meer HD-ready in de winkel zal liggen. Momenteel is HD-ready bij de mensen thuis nog in de meerderheid, maar dit zal rap veranderen.

  Daarnaast Eric, hoe vaak moet ik het nog aangeven :wink: constateer ik in de praktijk keer op keer dat een 1080i>720p conversie ook niet optimaal is op een HD-ready tv. Je levert gewoon detail/scherpte in. Ook hier ligt mijn absolute voorkeur bij het één op één aanbieden van een 1080i bronsignaal.
   
 6. Ik heb uiteraard geen idee met hoewel HD Ready TV's jij ervaring hebt, maar uit tests die wij uitvoeren blijkt dat het érg verschilt hoe HD Ready TV's met 1080i omgaan, waarbij het gros gewoon 'domme' bob deinterlacing toepast om van 1080i een progressive signaal te maken.
   
 7. Ik heb hier thuis 2 HD-ready tv's, een Panasonic 42PV60 plasma (uit 2006 alweer :wink: ) en een Pioneer Kuro.
  Op beiden vind ik het 1080i>720p geconverteerde signaal duidelijk minder dan 1080i.

  Verder praat ik uit pure praktijk ervaring, ik doe geen onderzoek aan de hand van een test DVD hoe een tv de-interlaced. Met pure praktijkervaring bedoel ik dat ik daadwerkelijk BBC-HD vergelijk met NL1-HD of Sport1-HD, zowel met het EK voetbal als met Wimbledon. En nu de Tour weer.

  Ik geloof dat ik één van de weinigen ben die daadwerkelijk met BBC-HD vergeleken heb bij de diverse sport evenementen. Het signficante scherpte verschil wat ik opmerk doet mij dus zo sterk een pleidooi houden voor 1080i. :wink: Ik zou het gewoon zeer jammer vinden als NL vasthoudt aan de 720p conversie, dit kost je simpelweg scherpte/details.

  Ik ben dus zeer blij met de Ziggo test, zodat anderen het ook kunnen ervaren.

  (als BBC-HD ooit nog eens op de kabel komt zou natuurlijk helemaal fijn zijn, want dan kan iedereen een vergelijking maken met BBC-HD :wink: )
   
 8. Ik heb eeb HD ready TV, Philips 32", en ik kijk Nederland 1 HD dus voornamelijk via kanaal 14 (720p).
  Ten eerste zijn er op dat kanaal geen hickups, die ik op kanaal 67 (1080i) wél regelmatig heb.
  Ten tweede maakt het wat betreft de kwaliteit voor mij weinig uit, omdat ik toch geen full HD toestel heb. Ik denk dat veel mensen met een HD ready TV dus beter kunnen kiezen voor de 720p versie van Nederland 1 HD.


  Dat is zo, maar in vergelijking met de hickups elke 20 seconden valt dat kleine beetje extra scherpte wat mij betreft in het niet.


  Viel mij ook al op. Scherpte op Eurosport HD is erg goed.
   
 9. De hick-ups in de 1080i stream horen daar natuurlijk niet in thuis, als zijnde
  inherent aan 1080i. De hick-ups zijn een technisch probleem op zich.
  Het meest gekke van alles is dat de Tour de France wordt geproduceerd/aangeleverd in 1080i, en dat de door Technicolor hiervan afgetrokken 720p stream wél hick-up vrij is. Iets of iemand in het proces
  tussen Technicolor en Ziggo/UPC gooit de hick-ups in de 1080i stream...

  Overigens ben ik zeer verbaasd waarom de oplossing hiervan blijkbaar dágen op zich moet laten wachten. Zijn de heren van Technicolor soms op vakantie gegaan?

  Anoniem? :roll:
   
 10. Ik als UPC kijker irriteer me ook mateloos aan de hick ups bij Ned 1 HD 1080i. Storen de mensen bij Technicolor zich daar dan zelf ookniet aan?:?

  Bij Ziggo heb je tenminste nog de mogelijkheid om terug te vallen op de 720p stream.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina