1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Verdwijnen CBBC en CBeeBies

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door Woutert, 1 jul 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. (Casema+Multikabel) en @Home zijn nog 'losse' systemen met beiden dus een 'eigen uitzending'.
   
 2. Nope. Je hebt wel een engelse smartcard/decoder nodig voor BBCi, maar je hoeft NIET in Engeland te zijn. Zolang je maar via de juist satelliet kunt kijken (Astra2). Ik heb kennissen genoeg die me al hebben aangeboden op hun adres een smartcard voor me te registreren, dus de smartcard is het probleem niet (FreeView is al genoeg). Nu alleen nog de woningbouw zo maf zien te krijgen dat ze me toestaan 'n schotel op 't dak van de flat te zetten... Da's een groter probleem... Een van de kennissen in kwestie zeult telkens z'n receiver met zich mee tussen Engeland en Nederland en ook in Nederland werkt alles perfect. De enige eis die aan de receiver gesteld wordt is dat deze samenwerkt met FreeView; de receivers van FreeView en andere BBCi-aanbieders gebruiken speciale middleware voor het interactieve gedeelte, daarom dat je Engelse receivers zou moeten gebruiken. Als het je alleen om het signaal gaat is elke receiver die met de smartcard van de aanbieder om kan gaan geschikt.
   
 3. Freeview is het DTT-platform. Hier zijn geen smartcards voor nodig, maar het lijkt me sterk dat je dat in Nederland kan ontvangen. Vaak lukt het niet eens in Engeland...Er zijn drie manieren om de vrije Engelse zenders via de satelliet te ontvangen: een FTA-ontvanger (maar dan mis je BBCi), Freesat (een nieuw platform met een eigen EPG, helemaal zonder smartcard maar toch met speciale ontvangers) en Sky, met of zonder abonnement.

  Om BBCi via Sky te ontvangen (de red button) hoef je geen smartcard te hebben, maar wel een Sky Digibox vanwege de OpenTV middleware die erin zit. Een smartcard is alleen nodig als je de FTV-zenders zoals Five en Sky 3 wilt ontvangen. En Five gaat dit jaar nog over op FTA. Hiervoor is geen abonnement nodig, alleen de kaart. Met medewerking van je kennis in Engeland zou je een kaart met een abonnement kunnen regelen, zodat je veel meer zenders kunt ontvangen. Maar dat mag eigenlijk niet (tegen de contractvoorwaarden van Sky met je kennis).

  Met een van de nieuwe Freesat-kastjes ben je er ook, inclusief BBCi. Volgende maand komt er een Humax HD-PVR op de markt voor Freesat (tussen de 250 en 300 pond). Hiermee heb je dan ook BBC-HD en ITV-HD te pakken. ITV-HD (dat nu nogal in de steigers staat) is exclusief beschikbaar via Freesat, en is via Sky dus niet te ontvangen.

  En let op: Sky bereidt een kaartwissel voor die vanaf april 2009 doorgevoerd gaat worden.
   
 4. BBC

  Met een gewone FTA ontvanger kan je nu op Astra2 geheel gratis (Freesat, geen smartcard) kijken naar alle BBC zenders 1-4, CBBC, Ceebees, BBCi (zonder red button functie, dus zelf schakelen tussen 9 kanalen). Sinds kort zijn ook Channel4 en Five gratis te ontvangen. Voor de HD zenders komt naast de huidige BBC-HD en ITV-HD ook Channel4-HD volgend jaar beschikbaar.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina