1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

gejij en gejouw op Ziggo-website

Discussie in 'Ziggo - Algemeen' gestart door prijk, 1 jul 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. The Doman: je houd er ook rekening mee dat mensen met dyslectie op dit forum kunnen zitten??
   
 2. Helemaal mee eens, zeker vanuit Ziggo mag je verwachten dat het vwb taalgebruik in orde is. Amiboy is natuurlijk de uitzondering omdat ie dyslectisch is. Ik denk ook dat daarvoor 'voorbeeld van bericht' bedoeld is. Kan je nog corrigeren wat je fout gedaan hebt wat taalfouten betreft.

  Gert.
   
 3. Doman

  Doman Forum Member

  Berichten:
  2.675
  Ziggo:
  Internet & Televisie
  Gebied:
  fZiggo
  Meer...
  Lid geworden:
  20 sep 2005
  Tja kleine foutjes zullen er atlijd wel zijn natuurlijk.
  Problematischer vind ik echter dat door de enorme hoeveelheid (soms vreselijke) taalfouten die men tegenwoordig op de diverse web fora kan lezen je soms gewoon begint te twijfelen aan je eigen taalvaardigheden. :shock:

  Heel vaak glippen er toch nog foutjes doorheen helaas, daarom verbeter ik toch nog regelmatig fouten in mijn oudere postings als ik deze tegenkom. :lol:
   
 4. Gejouw en gejij.

  Ik vind deze discussie wel zinvol en erger mij ook kapot aan het gejouw en gejij.

  Helaas is dat echter de trend in de huidige maatschappij. Vele bedrijven gebruiken dat en wij hebben dat kennelijk maar te slikken. En ook bij hoogwaardigheidsbekleders gebeurdt dat. Jan Pieter Balkenende (roepnaam: Jan Peter) is heel normaal en kinderen noemen hun ouders ook bij hun voornaam en jouwen en jijen er vrolijk op los.

  Ik heb mij er maar bij neergelegd. Edoch ik zal het nimmer tegen een ander doen. Zeker niet in een eerste contact maar ik stam dan ook uit de pre-historie. :mrgreen:
  De heer of mevrouw Prijk heeft beslist een punt maar helaas wordt dit door de huige maatschappij steeds minder toegepast. :sad:
   
 5. Als je met U aangesproken wil worden dan is een baan in Duitsland zeker aan te bevelen zoals Mr_Parker aangaf. Ben blij dat ik met 'jij' en 'jou' word aangesproken. Ik vind zelf dat 'U' wel erg stijf klinkt. Als een RvB met jij aangesproken mag worden dan wordt de (communicatie)drempel ook wat lager gelegd en dat is goed.

  Gert.
   
 6. In een reclame heb ik er totaal geen probleem mee, op moment dat ik de helpdesk bel wordt ik gewoon met U aan gesproken en daar gaat het om.
  Bovendien als Ziggo zoals ze zelf zeggen hiermee wil uitstralen men dicht bij haar klanten wil staan heb ik er helemaal geen probleem mee. Met de juiste context bekeken is het denk ik een goed streven

  De klant is pas koning als hij zich koninklijk gedraagt...
   
 7. Spelfouten of niet…… Sommigen hebben nu eenmaal meer moeite met spelling en grammatica dan anderen. Persoonlijk vind ik een juiste schrijfwijze op een forum ondergezicht aan het gene wat er geschreven wordt
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 3 jul 2008
 8. Dat heeft weinig of niets te maken met het tutoyeren :!:
  Zoals gezegd het ik mij erbij neergelegd omdat het een maatschappelijk verschijnsel is en kennelijk onomkeerbaar.
   
 9. Flauwe reacties.

  Beetje flauwe reacties vind je zelf ook niet?

  Einde meedoen van mij aan deze wat vreemd wordende discussie.
   
 10. Dat is inderdaad niet gebruikelijk bij kleuters.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina