1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Philips 32PFL9603H

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door Ajsja, 30 jun 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Antwoord 1: Ja. Als je digitale tv neemt blijft het analoge zender pakket ook gewoon actief dus op alle tv's en recorders kun je dit signaal gewoon blijven ontvangen en evt. opnemen.
  Wat je ook kunt doen is de decoder van de kabelaar via een scart op je recoder aansluiten en de dan vanaf dit scart signaal opnemen. Omdat scart analoog is neem je natuurlijk nog steeds analoog op, de beeld kwaliteit is echter wel doorgaans een stuk beter dan direct het analoge signaal.
  Nadeel is dat je met de normale decoders tijdens het opnemen op boven genoemde wijze di signaal ook moet kijken, of voor het kijken zolang naar het analoge signaal moet omschakelen.
  Daarnaast kunnen om een of andere reden niet alle recoders een timer opname vanaf externe bron (van scart) maken.

  Antwoord 2: Ja, als je echt digitaal zou willen opnemen zou ook je receiver over dvb-c moeten beschikken. Zijn deze er, nee.....
  Wel zijn er zogenaamde pvr's. Dit zijn decoders met een ingebouwde harddisk die tevens over een dubbele tuner beschikken. 1 tuner wordt gebruikt om op de tv beeld te geven, de ander om op te nemen. Dan kun je dus wel iets anders "digitaal" kijken terwijl je iets anders echt digitaal opneemt.

  Antwoord 3: Deels al in 2 beantwoord. Omdat je UPC hebt ben je helaas genoodzaakt, minimaal tot januari*, om de mediabox te nemen bij hun om digitaal te kunnen kijken en een PVR van hun om ook digitaal op te kunnen nemen. Wil je HD digitaal zou het de HD-decoder of HD-pvr van UPC worden. Met de ingebouwde DVB-C tuner van oa de Philips kom je bij UPC niet ver.
  UPC heeft, nog meer dan Ziggo en co, de boel dicht getimmerd. Bij UPC kun je uitsluitend via andere decoders dan die van hun ongecodeerde zenders bekijken. Het gebruik van bijv. de Alphacrypt CAM werkt niet bij UPC. In het begin was het gehele basis pakket ongecodeerd, tegenwoordig codeert UPC, net als Ziggo en co, echter ook al een behoorlijk deel van het basis digitale pakket. Hierdoor is het dus niet echt meer intressant om specifiek hierom in het UPC gebied voor een ingebouwde DVB-c tuner te gaan. Het is dan puur "leuk" dat het er in zit.

  Antwoord 4: Al beantwoord in de andere antwoorden. Een losse decoder ontkom je niet echt aan als je digitaal wil in het UPC gebied.

  *Op het moment dat in januari, ik verwacht dat het pas 2010 zal zijn en niet 2009 omdat er dan eerst nog heel veel papier werk in orde gemaakt moet worden onder andere door de opta etc maar dat terzijde, de kabel markt open gaat is de vraag wat er gebeurd.
  Het is namelijk de vraag of het coderings systeem dat UPC gebruikt niet ook door evt. andere providers die gebruik willen gaan maken van de faciliteiten van UPC, gebruikt gaat worden. Als dit het geval is, wat ik zeker in het begin het meest te verwachten vind, blijf je dus gebonden aan de externe decoder van "UPC".
  In het ziggo gebied zou je dus wel gebruik kunnen maken van de inerne tuner, en een cam voor het decoderen, maar dar kleven dus de "niet ondersteunde" voorwaarden aan.
   
 2. Héél hartelijk dank

  Mr_Parker,
  u heeft mij bijzonder prettig op weg geholpen. Ik ben u zeer erkentelijk voor de duidelijke uitleg.

  Nogmaals, helemaal top!
  Dank en een hartelijke groet,
  Edu
   
 3. Dit is incorrect. Je kunt met UPC DVRs wel degelijk kijken en opnemen tegelijk.

  Gr,

  eTV
   
 4. Ervaringen met een nieuwe 37PFL9603H

  Hoi allemaal,  Van het weekend de 37PFL9603H gekocht. Wat een genot. Hier even in het kort mijn ervaringen:
  • Op zaterdag om 11:30 bij Digital-street.nl de TV besteld met de keuze om hem in Beuningen op te halen (woon daar 45 minuten vandaan). Ik krijg om 15:00 een mailtje dat hij er al is !!! :)
  • Op de heenweg naar Beuningen even langs Heerewaarden gereden om daar een Alphacrypt CI moduletje op te halen bij Cardwriters. De eigenaar daar zei dat er 3.12 op stond, maar thuis gekomen bleek dit al 3.15 te zijn.
  • In Beuningen stond de TV klaar, 5 man waren aan het helpen dus niet lang hoeven wachten
  • om 18:00 thuis, TV uitgepakt. Hij ziet er erg mooi uit. Alleen kabel er in en aangezet.
  • Aangezet, je krijgt in eerste instantie een mooi visueel installatie menu dat je door middel van video en audio voorbeelden je persoonlijke voorkeuren laat instellen.
  • Daarna zoekt hij je channel line-up (mbv teletekst) en staan de analoge kanalen er in. Die zagen er al erg goed uit. Dat beloofde nog wat.
  • Daarna CAM module en kaart in de TV gestopt, nog een keer gescanned maar niks gevonden. Kon ook niet vinden waar ik de frequentie, NIT en symbol rate in moest stellen (had dit topic beter moeten lezen, ik weet het), maar uiteindelijk toch gevonden door 'Finland' te kiezen in het landen menutje.
  • Daarna waren de digitale kanalen snel gevonden. Wow, Ned1, 2 en 3 wat een plaatjes, en toen Eurosport HD, net de US open bezig. Dat deed gewoon pijn aan mijn ogen zo scherp! Mijn dag kon al niet meer stuk
  • Toen netwerk kabeltje aangesloten en poef als ik aux PC kies, zie ik zo mijn twee UPNP servers (runnen TVersity), met al mijn 3 TB aan content :-). Klikkerdieklik en het speelt nog ook allemaal. de HD content ziet er ook erg goed uit.
  • De EPG is inmiddels ook gevuld, ik neem aan dat het meeste uit de SI komt, maar ik sluit niet uit dat er misschien ook wat over het internet opgehaald wordt.
  • Daarna nog even een software update uitgevoerd (was 00.47.xx). De eerste USB stick die ik er in plaatste werd niet herked. De tweede wel. Kreeg wel even een hele enge reboot van de TV (met zo'n mooie tik op je boxen :roll:). De 'schrijf je TV type op je USB stick optie' in het TV menu werkte maar half. Hij schreef wel een HTML filetje weg, aar daarin miste de submit button van het html form, dus dat werkte niet. Het handmatig in hacken van de post button in de HTML genereerde een 404 error op de Philips site. Dus toen maar even de driver handmatige gedownload van de philips site, en ge-unzipped in de root van de USB stick geplaatst. Update naar (00.52.11 geloof ik) verliep OK.
  • Daarna nog even mijn appleTV aangesloten (en op 1080P gezet :-P).
  Kleine dingetjes die ik gemerkt heb/nog naar moet kijken:
  • Na een aantal keer switchen tussen TV en PC/UPNP lijken soms te UPNP sources niet meer herkent te worden
  • Het scrollen door list menus met de afstandbediening gaat soms iets te snel, als je 1 item naar beneden wil bewegen dan beweeg je er 2 of 3.
  • Nog wat beter naar de EPG kijken.
  • Heb nog niet naar de digital radio gekeken bedenk ik menu (weet niet eens waar het zit)
  Echt een ongelofelijk machientje deze TV, prachtig beeld en mooie techniek.

  Vragen, laat het me maar weten,

  eTV

  * 14:59: typo in het bericht gekorrigeerd. Ik had per ongeluk een keer 9603D geschreven, dit moest 9603H zijn.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 8 sep 2008
 5. 9603d?

  Hallo EvilTV,

  heb jij de 9603D:pompom: ook werkend gekregen met de alphacrypt??
  In dat geval zal ik mij ook wagen aan zo'n module.

  Atomian
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 8 sep 2008
 6. 9603D werkt niet met kabel ...

  De9603D heeft alleen een DVB-T = Terrestrial = Digitenne ontvanger.

  Jammer,

  eTV

  PS atomiam, ik snap je verwarring, ik had een typo in het originele bericht, dit heb ik inmiddels gekorrigieerd. Excuses
   
 7. Hallo EviTC,
  Goed te horen dat het H-type van Philips ook voor jou goed bevalt!
  Ik heb zelf sinds afgelopen vrijdag een 47PFL9603H type geinstalleerd en exact dezelfde ervaring als jij; werkelijk geweldig dus. :)

  Vreemd is alleen dat soms bij Eurosport HD uitzending (US open) het geluid iets voor++ loopt op het beeld, terwijl bijvoorbeeld een uurtje later dat weer niet zo is. Uitschakelen van alle beeldverbeteringsfuncties helpt niet, dus ik vermoed dat het aan de uitzending van Eurosport HD zelf ligt.
  Zou je eens kunnen kijken of dat bij jou ook zo is?
   
 8. Doman

  Doman Forum Member

  Berichten:
  2.675
  Ziggo:
  Internet & Televisie
  Gebied:
  fZiggo
  Meer...
  Lid geworden:
  20 sep 2005
  Dit ligt inderdaad aan de uitzending van Eurosport zelf, en dan specifiek het Nederlandse (PCM/MPEG) geluidsspoor.
  Regelmatig is het geluid hierbij niet synchroon.

  Oplossing is overschakelen naar het Engelse AC3/DD51 geluid/commentaar, hierbij treden deze problemen niet op. 8-)

  Veel leuker commentaar ook bij het US Open!
   
 9. Is je menu-instelling wel gewoon in het Nederlands?
   
 10. Ja die is gewoon in het Nederlands. De landen bij de kanaal keuze (een andere dan voor de menu instellingen), lijkt (tot nu toe) alleen effect te hebben op het beschikbaarheid van de DVB-C tuner.

  E
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina