1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Philips 32PFL9603H

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door Ajsja, 30 jun 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ik heb vandaag genoten van de HD uitzending van ned. 1, dus het antwoord op je vraag is ja.
   
 2. Hey Ajsja,

  Goed om te horen dat het ook werkte zonder de aanpassingen in het service menu. Dit wil zeggen dat de Franse apparaten blijkbaar de juiste settings al hadden om ook DVB-C te ondersteunen. (goed om te weten).

  Veel plezier ermee.
   
 3. Kan ik ergens zien of het een tv voor de franse markt (of een andere) is geweest? BV op het etiket op de achterzijde van de tv of op het etiket op de doos?
   
 4. Hallo,

  nee bij mijn weten kun je dit niet zien aan enige vorm van etikettering.
   
 5. Cam module

  Het is mij gelukt om digitale zenders op te sporen voor mijn 37PFL9603h. Wat ik nu zie is dat Ned 1 op 1 is blijven staan en digitaal HD beeld geeft en dat vervolgens alle zenders(behalve Nickolodeon en Eurosport) achter de code zitten. Vanaf kanaal 1009 krijg ik "analoog?" wel alle andere zenders (Ned 1,2,3 etc) binnen.

  Ik begrijp dat ik nu een CAM module in de tv moet plaatsen en daar de Ziggo kaart in moet aanbrengen. Klopt dat? en waar kan ik aan zo'n Cam module kaart komen? Is er maar een model van deze CAMmodule of moet ik nog ergens speciaal op letten?
  Dank voor je reactie

  Wim Henderson
   
 6. Wim,

  Je hebt inderdaad een CAM-module nodig. Bij mijn weten werkt alleen de Alphacrypt Classic. Ik heb deze zelf ook.
  Als je op google wat zoekt naar alphacrypt of CAM, dan krijg je verschillende internetwinkels te zien die de kaarten verkopen.

  Voor zover ik weet zijn ze qua software al op versie 3.15.
  Je kunt echter ook altijd updaten, maar dat moet dan wel met een laptop waar je een pcmia kaart in kunt stoppen.

  Succes.
   
 7. Ook een werkende 9603H

  [FONT='Verdana','sans-serif']Allen en met name bdg4820 en Ajsja bedankt voor de aanwijzingen in deze draad. Ik heb na de bevestiging van Ajsja dat hij de Philips via de interne DVB-C ontvanger en Ziggo werkend had een 37PFL9603H gekocht en die doet het nu al ruim een week perfect (ook via Ziggo). Ik heb voor de zekerheid ook nog een Samsung DCB 360R achter de hand maar zonder extra kastje en afstandbediening is het wel zo prettig. Prima toestel! Ik wacht de CI ontwikkelingen (certificatie) voorlopig af. Tegen de tijd dat de interne DVB-C problemen gaat geven hoop ik over te kunnen gaan op een Dreambox DM 8000 (DVB-S2, of C met insteekkaart). Dus toch een extra receiver, maar naar verwachting wel een bijzondere. Zijn er nog meer die inmiddels een 9603H werkend met DVB-C hebben?[/FONT]
  [FONT='Verdana','sans-serif']ArthurTim[/FONT]
   
 8. Kunnen jullie gewoon opnemen op een harddiskrecorder?

  Eveneens allen bedankt voor dit informatieve forum-item.
  Ik heb een Panasonic-harddiskrecorder en overweeg ook deze Philips 32PFL9603H aan te schaffen.

  Op http://www.consumentenbond.nl/test/...-televisie/onze_test/ontvangers_dvr/#anchor_9 wordt gesproken over evt. 'nadelen'

  .... bij de tv’s met ontvanger zou je via een omweg moeten opnemen op een harddiskrecorder, als de tv al een geschikte uitgang heeft. De ideale tv heeft of een eigen harddisk (en dvd-recorder), of nog beter (om niet aan een specifieke tv vast te zitten) een uitgang voor opname op een losse externe harde schijf.
  Ook zit je vast aan een uitzendsysteem, zolang je geen tv hebt die alle systemen ondersteunt – en dan laten we IP-tv nog buiten beschouwing. .....

  Ik weet niet wat een uitzendsysteem is - hoef ik ook niet te weten! Als het maar werkt!
  Kunnen jullie '32PFL9603H-kijkers' gewoon opnemen op een hd-recorder?

  Zou iemand willen reageren?
  Groeten Edu
   
 9. Edu, de 9603H heeft geen digitale output van beeld, alleen audio. Andere TV's hebben dat volgens mij ook niet. Loewe heeft er een HD in.
  HD-formaat opnemen zal ook in de toekomst, net als vroeger met de videorecorder, veelal plaats gaan vinden in aparte kastjes met een aparte (twin)tuner. Deze HDTV-PVR's zijn en komen thans steeds meer op de markt (DVB-T, -S2, -C). DVB-C tuners voor HDTV met PVR goedgekeurd door Ziggo bestaan nog niet. Ze kunnen werken maar zekerheid voor ontvangst in de toekomst heb je niet.
  Kan jij met jouw Panasonic HDTV opnemen en afspelen?

  ArthurTim
   
 10. Hallo ArthurTim,
  Bedankt voor de reactie. Sorry voor mijn verlate reactie, maar het duurt ook wel even voordat een leek deze materie door begint te krijgen hoor!
  8-) En weet je? Dan komen er ook steeds meer vragen boven ... ! Als jij en de overige lezers zo goed zouden willen zijn ... ?:

  Foutje, ik heb geen Panasonic maar een Pioneer DVD Recorder DVR-540H .
  Of dat ik kan opnemen in HDTV? Ik heb nu zelfs nog geen digitale tv ... maar ik denk het niet: in de handleiding kan ik het niet terugvinden.

  vraag 1: Met mijn Pioneer zal ik net als nu (alleen) de analoge zenders kunnen blijven opnemen? Ook al neem ik een digitaal zenderpakket? 1 analoge opnemen en een andere digitale tegelijkertijd bekijken?

  vraag 2: In de PFL9603H zit een DVB-c tuner. Begrijp ik dat ook de recorder daarover zou moeten beschikken?

  Overigens, ik woon in het UPC-gebied. Tot 1 januari a.s. zit ik dus nog vast, maar dan schijnt de markt 'open te gaan'. De prijzen van Ziggo spreken me wel aan ... .

  'UPC geeft de Mediabox - HD DVR in bruikleen'.
  -- Met de PFL9603H zou ik juist die Mediabox niet hoeven te gebruiken
  * (bron: consumentenbond) er hoeft geen omzetting van analoog signaal meer plaats te vinden. Het overslaan van deze stap zorgt voor betere beeldkwaliteit.
  * daarnaast bespaart een ingebouwde ontvanger je een extra kastje, afstandbediening en een kabel.
  * je bespaart de energiegebruik van het kastje (dat vaak erg hoog is!).

  -- wil ik ooit digitaal en/of HD gaan opnemen, dan heb ik die Mediabox - HD DVR (of iets dergelijks van een andere aanbieder) dus juist wel nodig?
  vraag 3: Tsjonge, wat een spagaat!

  vraag 4: Koop ik de PFL9603H met DVB-c tuner, maar koop ik géén CAM-module, dan kan ik een decoder (incl. recorder) van de kabelmaatschappij ook gewoon gaan gebruiken? (de laatste 2 voordelen van de Consumentenbond gaan dan ook weer niet op, omdat ik dan aan de andere kant mijn Pioneer-recorder, ook met z'n kabeltjes en z'n afstandsbediening, naar zolder of naar de buren doe. En die Pioneer staat nu ook de hele dag standby om de EPG binnen te kunnen halen :roll: . ).

  Ik hoop dat ik weer een reactie krijg. Zoja, het standbeeld is in de maak :wink: Maar geen haast, ik ben overmorgen pas weer terug op dit forum.
  In ieder geval bedankt voor het lezen,
  fijne avond en groeten van Edu

  :evil: De DVR van UPC schijnt de onmogelijke eigenschap te hebben dat je wel kunt opnemen maar niet tegelijkertijd een ander TV-uitzending Live kunt bekijken. En dat is toch juist wel de bedoeling van opnemen, nietwaar? (je kunt hooguit opnemen en tegelijkertijd een eerdere opname bekijken ...).
  Overigens is hun Digitale Video Recorder voor HD-kwaliteit
  maar dat kost dan minstens € 18,- plus het analoge pakket à € 17,-
  en zonder DVR, dus alleen HD-kijken ook nog altijd
  € 13,- plus het analoge pakket à € 17,-
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina