1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Signaalsterkte & Kwaliteit

Discussie in 'Humax Duovisio iPVR-9200C (SD-PVR)' gestart door leeuw1974, 28 jun 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Eerst had ik een Samsung 270R met een signaalsterkte van zo'n 75% en dit was in het Multikabeltijdperk.

  Daarna heb ik de Humax 9200 gekregen en die kwam binnen vrijwel tegelijkertijd met de overgang naar Ziggo. Nu heb ik een signaalsterkte tussen de 16 en 30% (maar die andere meter blijft 100% en BER blijft netjes 0)

  Ik heb het idee dat de digitale tv-kwaliteit wel iets minder geworden, zeg maar rafeliger bij de randen. en een blur bij snel bewegend beeld.


  1. Hoe kan dit
  2. is dit normaal
  3. komt het door ziggo
  4. wat kan ik er aan doen

  p.s. er is NIETS veranderd aan de situatie van bekabeling en signaalversterker van Hirschman. Telefonie en internet werkt probleemloos.
   
 2. Signaalsterkte is geen geijkte waarde. Verschillende types decoder geven daarvoor verschillende indicaties. Dat zegt verder weinig of niets, zolang kwaliteit maar goed blijft, en de BER (Bit Error Ratio) op 0 staat is het signaal goed.

  Met de overgang van Multikabel naar Ziggo is aan het netwerk of signaal niets verandert, het signaal van Multikabel kwam daarvoor al vanuit het Casema kopstation.
   
 3. Inderdaad bekend "verschijnsel" van Humax. Met een Samsung 9401R had ik ook 100 procent signaal..de Humax IR-FOX C komt niet verder dan 45 procent. Kwaliteit is gewoon 100 procent en de BER is 0 dat is het belangrijkste :wink: en het beeld van de Humax vind ik persoonlijk mooier dan de Samsung 9401R. Succes en veel kijkplezier!

  mvg

  Herman
   
 4. Slechte beeldkwaliteit is geen bekend verschijnsel van de Humax.

  Check even Menu -> Systeeminstellingen -> A/V-instellingen -> Schermverhouding. Zet deze op 16:9 als dit nog niet zo is, zelfs voor 4:3 TV's is dat vaak beter.

  En verder in datzelfde menu controleren of de TV-SCART instelling op RGB staat.

  De TV moet aangesloten zijn op de bovenste SCART uitgang van de Humax. De SCART ingang van de TV moet RGB ondersteunen, op sommige TV's werkt RGB alleen op de eerste SCART aansluiting van de TV.
   
 5. Nou het is niet slecht, zeker niet maar ik het lijkt wel of bijv. de bitrate lager is geworden. hij staat op 16:9 & RGB
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina