1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

8455DVB bug & wish list

Discussie in 'Cisco 8455DVB (HDTV/PVR/VOD)' gestart door MauriceW, 27 jun 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Kun je dat niet oplossen door opnieuw zenders te zoeken.
   
 2. helaas niet, heb vandaag opnieuw gezocht, maar de zenders blijven er gewoon tussen zitten.

   
 3. Je kunt toch favorietenlijsten instellen, of begrijp ik je verkeerd?
   
 4. dit zou op zich een work around kunnen zijn. maar dit betekend dat na elke zender aanpassing ik de favorietenlijst moet aanpassen. het zou handiger zijn als de optie beschikbaar was.
   
 5. Update

  Sorry voor de late reactie:
  Ik ben niet met vakantie en in de loop van het 3e kwartaal komt er een update. Meer is nog niet bekend.
   
 6. Ik heb sinds deze week de 8455DVB in huis en aangesloten.
  Werkt in principe goed totdat ie een tijdje in standby heeft gestaan.
  Nadat ie van standby gehaald wordt lukt het niet om via HDMI beeld te krijgen. Om de paar seconden flikkert het beeld en geeft aan een signaal 720p te zien (decoder staat op 1080i) maar geen beeld.
  Pas nadat de voeding eraf gehaald is en weer aangesloten en er een reboot heeft plaatgevonden kan ik pas weer beeld krijgen.

  Heb een Sony 46X2000 en verder nooit problemen gehad met HDMI met Samsung360/Playstation3/DVD speler met HDMI.

  Heeft iemand dit ook ondervonden of misschien een oplossing?
  Als dit niet snel gaat werken dan moet het hele pakket maar retour.
   
 7. Je kunt de voorgedefinieerde favorietenlijsten niet zelf bewerken. Dat kan alleen met favoriet 1 t/m 5
   
 8. Ik heb nog een paar bugs waarvan ik denk dat die nog niet zijn genoemd:


  • regelmatig heb ik dubbele zenders (soms wel tot 4x toe) in de EPG staan, erg vervelend en te verhelpen met het opnieuw zoeken van zenders.
  • De pauzeer knop werkt de 1e keer nooit bij LiveTV. Workaround: dubbeldrukken op de pauzeerknop.
  • Het is mij totaal niet duidelijk welke stappen ik moet ondernemen om interactieve tv en tvtheek programma's af te spelen. Ik kom in de lijst met programma's maar verder kan ik niks? (kitaro gaat dit al uitzoeken, maar toch voor de volledigheid hier genoemd)
  • Radio onthoudt niet de laatst keuze zender? Iedere keer als ik naar radio schakel dan start hij op zender 830 oid, een keuze zender die niet in mijn standaard pakket zit (met de nieuwe smartcard uiteraard wel, maar ik heb hem eerst getest met mijn oude smartcard)
  • Als je op OK drukt bij een programma, wordt er ingesteld voor tijdsopname voor dit programma. Ik snap de voorkeur voor tijdsopname(klokje) boven programma-opname (R) niet helemaal?
  • In het Audio en Video menu heb ik 2 geluidsopties, Sound <Original of stereo> en daaronder staat Surround en die kan ik niet wijzigen en die staat op <stereo>. Heb ik dus nog alleen maar stereo output.
  Wishlist:

  • Bookmarking voor opgenomen programma's
  • (usability issue)Als je op OK drukt krijg je een lijst met zenders te zien, kan ik daar makkelijker doorheen scrollen ipv constant per 1 naar beneden te gaan? Het zou lekker zijn als je met een key per 10 verder kon? (naar links of naar rechts drukken betekent een andere lijst waar je doorheen kan scrollen) Staat al in de TS als puntje 9 in de wish list!
  • (usability issue)Soms vind ik het wel grappig om te kijken wat er speelt en dan blader ik de EPG door t/m zender 999. Helaas gaat de EPG niet over naar zender nr 1 maar kan je gewoon niet verder.
  • Teletekst werkt erg traag, hij ging zoeken naar pagina 100 maar het ging zo traag dat ik tot nu toe nog steeds geen teletekst heb gezien en ook niet wens op te starten.Staat al in de TS als puntje 8 in de wish list!

  ik zit nog even te kutten op dit moment met de resoluties. op dit moment heb ik 4:3 ook op 4:3 output staan waarna mijn tv het naar "automatisch" vergroot. 16:9 uit voor 4:3 ziet er namelijk niet uit en de decoder heeft geen "automatische" stand. Beide voldoen op dit moment eigenlijk gewoon niet. Ik denk eigenlijk niet dat de "original" mode uitkomst biedt, namelijk dat gaat meer over de resoluties 576i, 720p en 1080i.
   
 9. Ik heb de hoofdaansluiting met een eén-gats-doos in de meterkast zitten. Hier maak ik al reeds gebruik van een (kwalitatief goede) spaun-versterker die in totale 5 aansluitingen aanstuurt en versterkt. In de huiskamer zit een twee-gats-doos voor radio en tv. Mijn huis is 2 jaar oud.

  interactieve tv werkt nog niet. Interactieve tv is voor mij bijzaak en het moet mij zeker geen bijkomende nadelen opleveren. Het gaat mij om de Hd-decoder met pvr. Nu heeft anoniem al geadviseerd (waarvoor dank) om mijn eigen spaun-versterker in de serie te zetten omdat deze waarschijnlijk de benodigde frequentie van het retoursignaal spert. Verder moet ik de ziggo-versterker rechtstreeks op de SA box aansluiten. Ik moet dan een één-gats-doos in de huiskamer nemen. Wat ik eigenlijk ik niet wil dat ik analoge radio door die splitter moet gaan luisteren (heb een kwalitatief zeer goede en kostbare analoge radio en wil geen digitale radio via de decoder luisteren). Verder split die splitter ook het tv-signaal.

  Ik heb de volgende vragen:
  - Verslechtert die splitter het tv-signaal?
  - welk HDMI-resolutie moet je kiezen op een hd-ready panasonic th-42px80? dus geen full hd tv. Ik zit op 5 meter afstand. 1080i heeft dan toch geen zin?
   
 10. Ik heb vrijdag de bijgeleverde AOV aangesloten en de uitgang hiervan direct aangesloten op de decoder. Op de uitgang van de decoder heb ik de bijgeleverde splitter aangesloten en daarna met goede hirschmann kabel de tuner en de tv aangesloten.
  Ik moet zeggen dat het signaal voor de radio zeer goed is, beter als dat ik dat vroeger had uit de 2 gats doos. (hoger signaalsterkte). Het geluid is uitstekend, beter dan de "radio" uit de decoder (ook niet slecht).

  Het analoge beeld op de tv is voor anoloog goed tot zeer goed(geen waarneembare ruis) maar altijd minder dan het digitale signaal.

  Mijn indruk is dat er zeker geen verslechtering heeft plaats gevonden. (trouwens ook met uitstekende analoge tuner)

  Ook ik heb nog geen interactive tv (uitzending gemist en films). Ik heb het idee dat het probleem bij ziggo ligt en niet bij mij. Ik heb alles nu volgen het boekje uitgevoerd, dus???

  In jouw geval zou ik gewoon een tijdelijke kabel uit de meterkast trekken en daar via de splitter de tuner op aansluiten. Als dat goed bevalt de kabel definitief trekken als dat nodig mag zijn.

  Jou panasonic th-42px80 is een HD Ready TV. Hij moet inderdaad 1080i aankunnen maar zal dit weer "downscalen" naar 720. Het lijkt mij dat je dus het beste 720P kan kiezen op de decoder.

  Groet,

  Kees
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina