1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

@home / Ziggo wegval van telefoon en internet

Discussie in 'Internet - Algemeen' gestart door Marco Kunne, 27 jun 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ik had sinds 27 mei 2008 wegval van internet en telefoonsignaal. Dit was reeds eerder gebeurd in Feb van dit jaar. Toen is er een monteur van @home geweest, die constateerde dat de problemen niet aan in apparatuur in de woning zat. Onderzoek wees uit dat de problemen zaten in een tweetal schakelkasten in de wijk die te weinig signaal doorgaven. Na enig werk aan de schakelkasten wist de monteur het signaal te versterken. Van feb tot 27 mei geen klachten meer gehad.
  Op 28 mei jl. melding gemaakt bij de helpdesk i.v.m. dezelfde teruggekeerde klacht. (meldingnummer 3274482). Er zou op vrijdag 30 mei een monteur komen. 'S-avonds 28 mei (dag van de melding) is door @home contact met mij opgenomen. De klacht zou niet door een monteur opgelost worden. Ik moest eerst een door Ziggo toegestuurde housemovebox i.p.v de oude zelf vervangen. (dit was in feb. ook reeds gebeurd!) Als de klachten hierna zouden aanhouden, dan pas zou er (na hernieuwde melding) een monteur ingeschakeld worden. Vrijdag 30 mei; nog geen housemovebox ontvangen. Opnieuw gebeld (met gsm) om dit te melden.
  Antwoord; hij komt eraan!
  31 mei wederom een dag zonder internet en telefoon, wederom met de helpdesk gebeld 45 minuten met gsm.
  Nieuwe melding nummer 5683414. Housemovebox is onderweg! zo wordt mij verzekerd.
  Zaterdag 7 juni; geen housemovebox! Wederom met gsm de helpdesk gebeld. Antwoord; sorry voor het ongemak maar het is zoooo druk, hij komt er aan!
  Dinsdag 10 juni housemovebox ontvangen en geïnstalleerd. Telefoon en internet zijn nog steeds niet stabiel. Elke keer heb ik aangegeven dat de problemen niet inpandig zitten maar in de schakelkast in de wijk!!
  Ik eis nu ook 2 dingen;
  1. ik wens restitutie over de afgelopen 2 weken omdat ik zo goed als geen gebruik heb kunnen maken van telefoon en internet. Gebruik van de GSM was de enige manier.
  2. daar de klachten niet geheel verdwenen zijn, zou het toch zeer prettig zijn als een monteur de schakelkasten in de wijk nog eens zou kunnen bekijken. Misschien is vervanging een optie!  UPDATE;

  Gisteren is er eindelijk na bijna een maand van klagen een monteur geweest. De vorige door Ziggo-helpdesk beloofde monteurs waren tot 2 maal toe door eigenmachtig toedoen van de technische dienst van Ziggo geannuleerd!! Werkelijk te gek voor woorden. Het meest ergelijke hieraan was dat ik vrij moest nemen en dat er dan geen monteur komt. Het enige wat je hierop te horen krijgt is; "sorry", en dat de technische dienst er van overtuigd is dat het probleem bij mij thuis ligt.
  Maar goed, de monteur (ingehuurd via Hirschmann) heeft bij mij thuis ALLES doorgemeten, resultaat; het probleem zit NIET bij u thuis meneer.
  Nee dat wist ik al langer, had elke keer dat ik contact had met Ziggo al aangegeven dat het probleem in de verdeelkast in de wijk zat.
  Monteur dus de wijk in, en ja hoor het probleem zat inderdaad weer in de verdeelkast. Wederom bleek een zogenaamde IEC-connector defect te zijn. Volgens de monteur als gevolg van achterstallig onderhoud!! Monteur checked wederom de verbindings snelheid op mijn pc, en wat blijkt..... een prima signaal!!!
  Tot op heden doet internet en telefoon het zonder haperen. Volgens de monteur echter kan dit ook zo weer veranderen als er niets gebeurd aan de staat waarin de verdeelkasten verkeren, dit zijn namelijk de veroorzakers van de problemen. Alle lof voor de monteur, prima werk afgeleverd!!
  Dit kan ik absoluut niet over Ziggo / @home zeggen. Zij hebben mij de afgelopen maand absoluut zeer slecht geholpen, met name het abominabele gedrag van de technische dienst van @home is werkelijk stuitend. Waarom wordt de klant die veel voor hun product betaald niet op zijn woord geloofd als die aangeeft (reeds bij de eerste melding) wat het probleem is!!
  Al met al doet alles het nu weer. Ik hoop alleen dat de behandeling en sercive naar de Ziggo-klant toe gaat verbeteren. Indien er zich weer problemen gaan voordoen, zal ik niet aarzelen mijn abbonnement op te zeggen. Voorlopig heeft Ziggo nog het voordeel van de twijfel.....
   
 2. Tja, als je dit relaas dan weer leest denk je bij jezelf: jazeker Ziggo je hebt boter op je hoofd! En...dit kun je niet afdoen met "Ziggo zegt sorry"
  Ben eerlijk richting je klanten. Een houding van "jullie allemaal hebben ons toch nodig, want.... anders krijg je helemaal geen ......" past nu niet, heeft nooit gepast en past in de toekomst al helemaal niet!!
   
 3. Ik heb ook ooit 4 dagen zonder internet en telefonie gezeten door een defecte schakelkast.
  Heb toen meteen @home helpdeks gebeld en daarna een mail gestuurd naar coax.nl (tabblad schrijf ons).

  Binnen 2 dagen bericht gehad van @home dat men de 4 dagen storing zou retourneren op mijn factuur.
  De factuur van de maand daarop netjes 10 euro storingsgeld ingehouden.

  Ik zou het op deze manier ook doen.

  Succes ermee
   
 4. Bedankt voor je reactie Piet, zal ik zeker ook gaan doen!
   
 5. En je hebt er zeker recht op:

  Bij @Home kon je eerder ook nog 25,- euro terugvragen voor elke monteursafspraak die niet nagekomen was (overmacht uitgezonderd). Dit vind ik in de Ziggo voorwaarden niet meer terug.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina