1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Samsung decoder (geen 1080p?)

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door Piet1234, 26 jun 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ik heb onlangs een Sony Bravia 40W4210 gekocht en heb nu een Alles-in-Een Plus pakket bij Ziggo.

  Ik heb inmiddels een Samsung HD-ontvanger van Ziggo ontvangen. En wat lees ik op de doos? "Maak van uw HD Ready TV een Full HD" of iets dergelijks [​IMG] Maar mijn Sony 40W4210 ís al een Full HD TV... [​IMG] Er staat op de Samsung doos ook dat deze HD Tuner geschikt is voor 1080i beelden. Kan ik mijn Sony televisie dan wel ten volle benutten? Is immers geschikt voor 1080p. Of maakt het allemaal niet veel uit?
   
 2. Er is geen TV zender ter wereld die in 1080p uitzend en dat zal voorlopig wel even zo blijven. Dus een decoder die 1080p aankan is nogal overbodig.

  Uiteraard kun je wel op andere manieren 1080p content krijgen, dus een Full HD TV is niet overbodig. Al is het wel zo dat het verschil tussen 1080p/720p/1080i eigenlijk pas zichtbaar is bij vrij grootte beelddiagonalen of als je heel dicht op de TV zit. De 40 inch die jij hebt zit wat dat betreft een beetje op het omslagpunt.

  En de zinssneede "Maak van uw HD Ready TV een Full HD" is idd wat vreemd. Neem aan dat ze bedoelen dat je eindelijk echte HD content op je HD TV kan gebruiken, waar de meeste mensen wel een HD ready TV hebben maar nog steeds SD kijken.
   
 3. Maar kan ik die 1080p content ooit ontvangen? Mijn decoder kan immers alleen 1080i aan, terwijl mijn Sony TV geschikt is voor Full HD (1080p). Of heb ik de decoder niet altijd nodig? :?
   
 4. Enige 1080p die nu verkrijgbaar is (en dat blijft denk ik nog wel een paar jaar zo):
  - via een BluRay DVD speler;
  - via een PC (of network mediaplayer, Apple TV of iets dergelijks);
  - via een PS3 of XBox360

  Voor geen van deze bronnen heb je de decoder nodig. Al deze bronnen gaan direct naar je TV.
  Je decoder gebruik je alleen voor TV content en die zal de komende jaren altijd 720p of 1080i zijn.
   
 5. Tja Piet, ook jij bent het slachtoffer van die leugenachtige reclamecampagnes, met name van Sony, waarbij beweerd wordt dat je beeld 5 maal zo scherp wordt bij aanschaf van een nieuwe (Bravia) televisie.
  Wat men er namelijk “vergat” bij te zeggen is dat “dat 5 maal zo scherp” alleen klopt als je bijvoorbeeld een Blu-Ray disk afspeelt.
  Voor “gewone” HD televisie uitzendingen is het 720p of 1080i en ik betwijfel of dat de komende jaren zal veranderen want de bandbreedte van de kabel blijft met de huidige compressietechniek te beperkt en bovendien kunnen de huidige HD ontvangers Full HD niet aan.

  http://www.satplaza.com/wordpres/?page_id=1149
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina