1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

zenders verplaatst ?

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door gjstroom, 25 jun 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Sinds vandaag merk ik dat /geschiedenis, bbc1, bbc2, bbc4 en misschien nog wel een paar geen beeld meer geven. Ik zit in het Casema gebied.
  Ik kijk op een Sony 40W4000 met Alphacrypt. De zenders zeggen: programma is niet beschikbaar/afgestemd.
  Ik vermoed dat er weer een aantal zenders van plaats zijn verwisseld.
  Zal wel behoorlijk kl*te zijn als ik weer een nieuwe kanaal scan moet doen, dat kost me weer een uur om alles weer te rangschikken.
   
 2. Welke samsung gebruik je? Als het de 9401 is, kun je heel gemakkelijk nagaan of er zenders verplaatst zijn. Bij de 9401 verandert de zendernaam van de gewijzigde zenders dan tijdelijk in 'NOT COMPLETED'.

  Als dit niet voorkomt, is er hoogstwaarschijnlijk geen wijziging geweest, en zou het een signaalprobleem kunnen zijn. Dan gelden de bekende tips: Coax kabels nakijken, aansluiten met korte kabel op de hoofdaansluiting, enz.
   
 3. M'n Samsung (volgens mij een 9401, het is een zilveren) staat niet meer aangesloten, zal ik zo even doen dan.
  Mijn bekabeling zit verder wel goed, wordt alleen maar kwaliteits spul gebruikt hier.
   
 4. Als hij een tijd niet aangesloten heeft gestaan, is deze methode minder betrouwbaar. Hij zal de meldingen dan ook geven op alle andere zenders die verplaatst zijn sinds je hem heb afgekoppeld.

  Er zijn in jouw gebied in elk geval in januari en april grote wijzigingen geweest. Daarnaast nog een aantal kleinere (wijzigingen van 1 of 2 zenders per keer).
   
 5. Nee hij is pas een week uit.
  Ik heb hem nu weer aangesloten, en ik moet toch concluderen dat ik wel een bekabelingsprobleem heb, of er zit iets veselijk te storen op 428MHz. Blijkbaar zitten alle niet werkende zenders op de 428MHz. De BER is af en toe >2000.
  Nouja in ieder geval weet ik waar de oorzaak zit, morgen maar even wat kabels langslopen.
   
 6. er wordt toch niet over een samsung gesproken ?????
  en de not complete melding zou er met de laatste sw update uit moeten zijn
  zover ik weet zijn er ook geen wijzigingen in het dtv pakket geweest
   

 7. Heeft u al eens geprobeerd om alle zenders opnieuw te zoeken en op te slaan? Een herinstallatie kan een mogelijke oplossing zijn.
   
 8. Probleem is opgelost, er zat een plug half los aan 1 van de coax kabels, vreemd genoeg gaf dit alleen storing op 428MHz waar BBC1,2,4 ARD en /Geschiedenis blijkbaar inzitten. Alles wordt nu weer probleemloos ontvangen.
  Waarschijnlijk is dit met het plaatsen van de nieuwe Sony tv gebeurd.
   
 9. Problemen aan de coaxkabel stekkers en splitters geven vaak problemen die niet voorspelbaar zijn. Veel mensen veronderstellen al gauw dat het signaal niet goed aangelevert wordt. Zo zie je maar weer..
   
 10. Zie zijn persoonlijke info rechtsboven elke post. Daar staat dat hij een Samsung heeft, en in dit geval kan deze uitsluitsel geven over het al dan niet verplaatst zijn van zenders, want die bug is er nog steeds (afgelopen maanden een aantal keren gezien bij wijzigingen in Cas/MK gebied). Ondertussen is ook duidelijk dat het geen wijziging bij Ziggo geweest is.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina