1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Ik begrijp het niet....

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door RdP, 25 jun 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Het kan natuurlijk aan mij liggen maar ik begrijp het niet.

  Overigens weet ik niet of dit de juiste plek is om dit bericht te starten, maar de Cisco heeft zeker een relatie tot dit onderwerp.

  Ik zit al heel te wachten op een apparaat, waar ik het volgende mee kan:
  1.Twee(of meer) DVB-C ontvangers, 1 om te kijken en 1(of meer) om op te nemen.
  2. Ingebouwde HD voor opname en timeshift
  3. Ethernet aansluiting om hetgeen ik opneem ook extern op te slaan ipv op de interne HD. Om bijvoorbeeld op de PC te bekijken of via een andere STB in de slaapkamer bijvoorbeeld.
  4. Die zelfde ethernetaansluiting gebruiken om films (DivX etc., Foto's, muziek) af te spelen vanaf bijvoorbeeld een NAS direct op de TV.
  5. Apparaat op afstand besturen, zoals bijvoorbeeld een opname te plannen vanaf een Internet PC, waar ook te wereld

  Nu is dit technisch zonder probleem mogelijk, sterker nog, de Siemens M750c zou dit zelfs moeten kunnen. Helaas heeft Siemens dit nooit waar kunnen maken ondanks de specificaties die men in het begin van de verkoop van dit apparaat aankondigde. Dit is echter als een zeepbel uit elkaar gespat. Punt 5, heb ik bijvoorbeeld in een KISS(ook Cisco tegenwoordig) speler al jaren geleden gebruikt, maar dit was alleen voor analoge TV.
  Technisch is dit nogmaals helemaal niets nieuws waar ik om vraag.

  Wat is dan het probleem ?? Ben ik de enige dit dit zou willen en is er dus geen markt voor dit soort devices, ik betwijfel dit....
  Het moet dus iets anders zijn.
  Punt 1. Dit is geen probleem devices met meerdere ontvangers zijn er inmiddels een aantal.
  Punt 2. Ingebouwde HD voor timeshift en opname, zijn er ook.
  Punt 3. Ethernet aansluiting om direct op te nemen op een netwerkschijf/NAS zijn er niet (als ik de incompetente M750c buiten beschouwing laat). Waarom zou dit kunnen/mogen ?? De Cisco heeft een ethernet poort, maar die wordt gedisabled. Waarom ?? Wat maakt het uit waar de content wordt opgeslagen, lokaal of op het netwerk? Zijn er regels die dat verbieden. Ik denk het niet. Zou iemand mij uit kunnen leggen waarom dit niet beschikbaar komt ?!?!?
  Punt 4. Dit zou een STB meer functioneler maken en ook hier zie ik geen enkel probleem om dit beschikbaar te stellen/op te selecteren bij de keuze van een door Zesko gesupport apparaat.
  Punt 5. Is op zich "nice to have", maar op het moment dat er van buitenaf bij het apparaat kan worden gekomen is dit simpel te implementeren.

  Wie kan mij uitleggen waarom ik mijn droom niet kan waar maken ??

  /RdP
   
 2. Bouw zelf een HTPC met daarop MythTV. Zet daarin een FloppyDTV met Alphacrypt CAM en je kan lekker aan de gang en alles wat jij net hebt beschreven.
   
 3. @redfoxert: alleen niet officieel ondersteund. Iedereen mag het risico voor zich zelf afwegen, maar ik hoor iets teveel geruchten over dat mogelijk Ziggo de Alphacrypts gaat saboteren en CI+ dat ik die apparatuur te duur vind voor die gok.

  @RdP: Technisch is het idd geen enkel probleem. Enige reden waarom het niet gebeurd is de contentprovidermaffia die nog steeds denkt verspreiding via internet tegen te gaan en dus elke manier probeerd te blokken om digitale TV uitzendingen te kunnen uploaden naar het internet.
  En dat proberen ze te doen door geen ethernet aansluitingen toe te staan en grappen als CI+, broadcast flag, HDCP etc.
   
 4. Dat is raar, want bij de M750c hebben ze het wel toegestaan en met de Humax 9200c kan ik, alhoewel moeizaam, ook via USB data kopieren naar een PC. Dus dat kunnen ze nooit tegen houden en ik vraag me af of er een wet is die dit verbiedt. Zoals ik al vaker heb gezegt, wat is nu de achterliggende gedachte hiervan. Met een TV kaart in m'n PC kan ik ook alles wat los en vast zit opnemen, dat is toch dezelfde content alleen dan analoog. Ik zie het verschil niet, waarom er met DTV zo moeilijk over gedaan wordt..... En belangrijker wie bepaald/beslist dat ??

  /RdP
   
 5. Is geen wet, alleen de contentproviders (lees de televisienetwerken/filmmaatschappijen) dwingen dit af omdat ze anders geen content leveren.

  En vroeger deden ze daar niet zo moeilijk over omdat je van analoge kabel makkelijker kan opnemen en geen enkele mogelijkheid hebt omdat tegen te houden. Ze proberen alleen hoge kwaliteit en zeker HDTV nu wel tegen te houden.

  Met een TV kaart in je PC kun je of alleen analoog opnemen, of je hebt een smartcard nodig. En het gaat er op lijken dat ze met CI+ voor digitale TV ook die route gaan afsluiten.

  Ben met je eens dat dit altijd omzeilt zal gaan worden, maar helaas zijn de contentproviders daar dus nog niet van overtuigt.
   
 6. Het werkt nu alleen omdat de encryptie niet aan staat. Als dit geactiveerd wordt dan is de data niet meer bruikbaar voor weergave anders dan de PVR.

   
  Laatst bewerkt door een moderator: 25 jun 2008
 7. Ik begrijp het niet.....

  Wie bepaald dan dat encryptie aan staat, ik betaalt toch voor mijn inmiddels 6 smartcards en 3x een plus pakket en 1x film/sport. Welke wet geeft het recht om voor mij te bepalen wat ik met de door mij betaalde content binnenshuis ga doen. Als ik het ga verspreiden dmv Internet of DVD's, ja dan ben ik strafbaar. Maar als ik dat niet doe....

  Dat betekend hetzelfde dat alle in nederland verkochte auto af fabriek worden begrenst op 120 Km/u. Laat me toch niet lachen wat een onzin is dit.

  Nogmaals welke regelgeving/instantie bepaald dit en zijn ze daartoe bevoegd ?? En dit even helemaal los van techniek en encryptie ed..., want daar zit het probleem helemaal niet.

  /RdP
   
 8. Je kunt de (encrypted) recording nog steeds met de smartcard decoderen.
  Betalen voor de content maakt je nog geen content owner.

  o.a. AV Art 10. sub 7


   
  Laatst bewerkt door een moderator: 25 jun 2008
 9. Maar zou je nu eens in duidelijke taal kunnen uitleggen wat het bezwaar is om de door mij genoemde functies beschikbaar te stellen.

  Gr,

  Rien
   
 10. Bezwaar (wat Ziggo nooit ronduit zal zeggen) is dat ze waarschijnlijk de contentproviders hebben moeten beloven dat ze alles wat mogelijk doen om te voorkomen dat jij opnames via P2P gaat verspreiden.

  En helaas is daar geen enkele wet tegen, behalve dat het je natuurlijk vrij staat om een andere aanbieder te kiezen. Helaas doen alle andere kabelaars in NL exact hetzelfde en hebben Digitenne en satelliet weer andere problemen (die even off topic zijn in deze thread).
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina