1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Vragen aan de technische heren/dames van Ziggo.

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door Cheetah, 24 jun 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Sinds een weekje ben ik nu in bezit van Ziggo Digitale televisie. Echter vanaf dag 1 heb ik een drietal problemen met de Humax.

  1. het beeld bevriest terwijl het geluid gewoon doorloopt. Na een paar seconde hersteld het probleem zich vanzelf en lopen beeld en geluid weer synchroon. Het probleem komt gemiddeld wel een keer of 3 a 4 per uur voor en op de ene zender meer dan op de andere zender. Vreemde van alles is dat het bij de overgang van programma naar reclame blok meer voor komt dan tijdens een programma.

  2. het beeld gaat op zwart en de error e48 verschijnt, na een paar seconde hersteld het beeld zich weer.

  3. het beeld gaat op zwart en de error e34 verschijnt, na een paar seconde hersteld het beeld zich weer.

  Alles bij alles ben ik nu van mening dat digitaal tv kijken niet beter is als analoog en schakel ik steeds vaker terug op analoog om normaal een programma te kunnen volgen.

  Nu las ik op het forum dat VEEL mensen dezelfde problemen ervaren en ik ben per definitie ervan overtuigd dat de oorzaak van dit probleem niet aan de kant van de thuisgebruiker zit. Ook de apparatuur lijkt mij vrij uitgesloten omdat niet iedereen dezelfde decoder heeft. Zeker gezien het feit dat de overgang naar reclame blokken meer storingen geeft dan tijdens een programma mag je ervan uit gaan dat het met het signaal te maken heeft of de verwerking ervan.

  Het mooie van het hele verhaal is dat ik dus een ZIGGO pakket heb gekocht maar geen vraag aan Ziggo via internet kan stellen omdat ik in het @home postcode gebied woon. (erg logisch?)

  Mijn vraag aan ZIGGO luid dus als volgt; Wat is er aan de hand en hoe gaan jullie dit oplossen!?

  mvg

  cheetah.
   
 2. Ik wacht zelf nog op mijn Ziggo decoder. Maar uit ervaring van enkele jaren digitale TV bij UPC weet ik dat in 9 van de 10 gevallen de fout van dit soort storingen niet bij de kabelaar maar aan slechte bekabeling bij de klant thuis ligt.

  Nadeel van digitale TV blijft is dat digitale decoders erg gevoelig zijn voor een slecht signaal. Bij slechte kabels heb je bij analoge TV ruis, bij digitale TV de storingen die jij beschrijft,

  Over het algemeen is goedkope bouwmarkt kwaliteit kabel redelijk funest als je digitale TV hebt. Ook onversterkte splitters geven veel problemen.
  Kortom: kijk eerst eens naar je bekabeling thuis voor je Ziggo de schuld geeft.

  Dat het bij reclame blokken meer lijkt voor te komen zou kunnen komen door de manier waarop MPEG compressie werkt. Het digitale signaal bevat alleen de wijzigingen tov van het vorige beeld ipv het hele beeld opnieuw. Dat betekend dat je minder data nodig hebt als weinig in het beeld veranderd.
  Als echter het hele beeld veranderd zoals bij overgang naar reclame het geval is, zal je een piek in de datastroom hebben. Bij slechte kabels zullen dan eerder zoveel fouten ontstaan dat de foutcorrectie het niet meer kan herstellen en je decoder dus geen beeld meer kan samenstellen.
  Dat het van zender tot zender verschilt klopt ook: de ene zender zend uit met een lagere bitrate dan de andere. Hoe lager de bitrate, hoe hoger de compressie en des te hoger de gevoeligheid voor lage kwaliteit kabel.
   
 3. a. al mijn aperatuur komt van ziggo of @home. splitter,modem/router,decoder.
  b. de scart kabels zijn allemaal High-End 21 pins scartkabel met vergulde pluggen (24k) en dubbele afscherming uitermate geschikt voor 100Hz
  c. ik gebruik 1 High End Antenne Kabel - Verguld - Met HF filter en 90dB afscherming

  Mij lijkt dat dus de bekabeling wel aan de nodige eisen voldoet.

  PS de signaal sterkte volgens de Humax is goed en de BER is 0 op alle zenders.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 24 jun 2008
 4. @Cheetah: OK.

  Overigens doet de SCART kabel er in dit verhaal weinig toe, voor freezes is het puur de kwaliteit van je COAX en de splitters hierin wat het probleem is.

  Maar als je één goede COAX direct van de wantcontactdoos naar de decoder hebt zou het geen probleem mogen zijn normaal gesproken.

  PS: Dat de apparatuur van Ziggo komt hoeft niet alles te zeggen. Recent verhuisd en nog geen ervaring met Ziggo apparatuur (is in bestelling, heb gewacht op de nieuwe Cisco), maar UPC leverde schandalig slechte bekabeling en splitters mee. Devies was meteen aan de kant gooien en goede er tussen zetten.
   
 5. Ik heb hier de laatste tijd hetzelfde euvel, ook met een Humax. Dus aan de kabel zal het niet liggen. Als geruime tijd geleden vervangen voor "high tech" spul ;-)
  Wordt het tijd voor een Humax update?
   
 6. is een bekend probleem van de humax, en heb ook een topic gestart over dit probleem.

  Ook een bekend probleem maar komt gelukkig niet meer zo vaak voor, er is een fix voor vrijgegeven die het probleem grotendeels heeft opgelost, zoals je zelf al eengeeft hersteld die zich weer.

  Ik hoop dat alsnog een fix word uitgebracht voor beide problemen.
   
 7. het blokken van het beeld die optreden van omschakeling naar een reclameblok en vice versa onstaat helaas ook op sateliet
  althans bij mij
  het enige wat ik dan kan verzinnen is dat de zenders waar het onstaat op de dtv ontvangers
  dat die ook via de sateliet ontvangen worden
   
 8. Ik heb het blokken van omschakelen van een reclameblok en vice versa nog nooit gezien eigenlijk, ook niet op de sat. Enigste wat ik wel zie is dat de overgang van 16:9 naar 4:3 en vice versa op dat soort moment niet altijd bij het juiste frame gebeurd. Waarom dat zo is blijft me een beetje een raadsel en ik kan me voorstellen dat sommige decoders er over vallen (resulterend in een corrupte frames).
   
 9. Omdat bij MPEG er geen losse frames zijn, maar GOP's (Group Of Pictures). Dat zijn 12 frames (bij digitale kabel, bij Digitenne zijn het er 24!) die bij elkaar horen. Het eerste is een zgn. I-Frame, dat bevat alle informatie voor een volledig beeld. De andere 11 bevatten alleen informatie over verschillen met vorige en volgende beeldjes (B- en P-frames). Zo'n GOP bevat een enkele Sequence header, en daarin staat o.a. de aspect ratio (4:3 of 16:9).

  Daarom kan veranderen van aspect-ratio alleen aan het begin van een GOP, en niet op elk willekeurig frame.
   
 10. Maar daarvoor heb je AFD toch? Word dat dan niet gebruikt? Of is het nergens geïmplementeerd?
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina