1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Geen firewall in Ziggo-modem??

Discussie in 'Internet - Algemeen' gestart door Ziggootje, 22 jun 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Elke router die je koopt vanaf een euro of 30 heeft alles wat je zoekt. Zo'n Cisco lijkt me rijkelijke overkill.
   
 2. de Cisco is een optie, maar dan stap je wel hoog in..... Om een cisco te programeren heb je behoorlijk verstand van zaken nodig. Makkelijker is om te kijken naar een router achter je huidge kabelmodem.
  Dit heeft als voordeel dat wanneer ziggo dmv een andermodem naar een nieuw systeem upgrade je niets aan je LAN instellingen hoeft te veranderen.
  Goede oplossing is bijvoorbeeld, Kabelmodem -> Linksys WRT150N -PC's, Xbox, Playstation e.d.

  Linksys is en dochter van Cisco en meer gericht op de SO-HO markt, (klein zakelijk + home) Kwalitatief zeker goed spul en in veel gevallen een eigen firmware te programeren. Ik gebruik zelf de bovenstaande configuratie ook, ben er erg blij mee en werkt zeer stabiel. Bovendien heb je het voordeel dat je 300Mpbs kan halen draadloos binnen je eigen netwerk.
   
 3. een modem is idd een doorgeef doos
  alleen kan er wel degelijk bepaalde porten gesloten worden
  een aantal jaren geleden zijn in de docsis.cfg een aantal poorten dichtgezet
  o.a 138 en poort 139
  alleen het kabelbedrijf kan niet zomaar besluiten om alle poorten dicht te gooien
  er zijn immers ook poorten bij die wel open moeten staan anders kan men niet internetten
  indien een klant zijn pc / internet verbinding wil beveiligen zal deze hier zelf zorg voor moeten dragen
   
 4. Je daarnaast ook beter (als je pc's ook gigabit ethernet aansluitingen hebben) een router met gigabit poorten aanschaffen en met ipv6. Met het oog op de toekomst en de komst van de docsis 3 modems in de nabije toekomst bij ziggo.
   
 5. Zonder hier een discussie te willen starten tussen alle fanboys van een bepaald routermerk: om op de toekomst van Docsis 3 modems voorbereid te zijn zijn gigabit poorten niet zo van belang.

  Gigabit LAN poorten zijn alleen nuttig voor de doorvoer op je interne netwerk.

  Voor de doorvoer van internet is echter de WAN/LAN throughput van belang, dwz hoe snel de router kan werken om alle pakketten van de internetverbinding naar je LAN te routeren. Dit hangt niet zo zeer van de poortsnelheid af (dwz de poortsnelheid zal niet gauw de bottleneck zijn), maar domweg de processing power van de router die de dataflow wel aan moet kunnen met firewall aan. Routeren kost processorkracht,.

  Veel routers, ook routers die verkocht worden als gigabit routers, hebben WAN/LAN snelheden van onder de 20 megabit, sommige populaire routers zelfs onder de 10 megabit. En dat kan dus nu al een bottleneck zijn, laat staan bij Docsis 3 snelheden.

  Jammer genoeg staan WAN/LAN throughput snelheden bijna nooit in de specs. Hier staan geteste throughputs van veel routers, maar ook lang niet alle routers.
  Lees ook eens deze topic op tweakers.net Heb op basis daarvan zelf voor de D-Link DIR-655 gekozen.

  Verder schijnt de firmware van bepaalde Linksys routers problemen te geven met het Casema netwerk. Schaf dus ook niet blind een Linksys aan, kijk bv hier.
   

 6. heb zelf ook ziggo beveiliging , maar duurt wel lang eer ik iets kan doen op de pc , volgens mij doet hij eerst een checkup
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina