1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Geen firewall in Ziggo-modem??

Discussie in 'Internet - Algemeen' gestart door Ziggootje, 22 jun 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Klopt het dat er geen firewall in de Ziggo-modem zit? Het gaat om een Motorola SBV5121E.

  M.a.w. als ik niets regel, hangt mijn PC dan rechtstreeks aan het internet?

  Een SpeedTouch heeft naar mijn weten wel een interne firewall.
   
 2. Een kabelmodem is alleen een modem en geen router/firewall.

  Een speedtouch heeft een ingebouwde router en dus ook een soort van firewall, een kabelmodem dus niet en hangt dus direct aan het internet.
   

 3. Zoals Cees al heeft geschreven hangt je pc inderdaad rechtstreeks aan het internet. het algemene advies is dan ook om gebruik te maken van een router met NAT optie. LET WEL..... en Router is geen garantie dan je pc beschermt wordt. In bijna alle gevallen van een gehackte pc heeft de gebruiker schuld. Zorg daarom ook voor een goed antivirus programma en dat windows update altijd de laatste updates heeft gedownload en geinstalleerd. Open zomin mogelijk onbekende mails (met bijlage's) zonder een uptodate antivirus programma.

  Natuurlijk kan je ook voor een hardware firwall kiezen, deze zijn in de praktijk duur en lastig te configurenen. Tevens geeft ook deze geen garantie op een veilige verbinding...

  Computers laten zich configurenen...... Gebruikers jammer genoeg niet ;-)
   
 4. Geen internetbeveiliging Ziggo

  Ik vind dat een slechte zaak. Ziggo legt nu alle verantwoordelijkheid m.b.t. beveiliging van de internetverbinding bij de gebruiker (die in de meeste gevallen een leek is). Een hardware oplossing zoals in de SpeedTouch ontslaat de gebruiker ook niet van verantwoordelijkheid, maar het is al wel een extra barrière.

  Ik gebruik nu ZoneAlarm als firewall en McAfee als viruscanner. Hoe is jullie ervaring met ZoneAlarm?

  Ziggo biedt zelf tegen € 2,95 per maand een beveiligingpakket aan bestaande uit een virusscanner en een firewall. Hoe zijn de ervaringen met deze producten? Of kan ik beter blijven bij wat ik nu heb.

  Groeten en bedankt
   
 5. Dat slaat natuurlijk nergens op. Ziggo fabriceert die modems niet en kan dus ook niet een firewall erin zetten.
  Daarnaast zeg je zelf al dat Ziggo een beveiligingspakket aanbiedt tegen een kleine vergoeding. Als Ziggo dan standaard een firewall zou aanbieden, dan neemt natuurlijk niemand meer dat beveiligingspakket meer.
   
 6. Ikzelf heb ooit de nod32 gebruikt van @home, dit programma veroorzaakte wat 'stress' voor wat betreft mijn cpu (processor te zwaar belast), ik ben destijds dus niet na de trial overgegaan tot de betaalde versie p/m.

  Wat ik wel deed en nog steeds doe is Norton antivirus kopen.
  De versie die hier nu draait is Norton antivirus 2008, deze heeft, zonder dat het welbekend is, een ingebouwde firewall.
  Dus met de komst van deze versie heb ik Zonealarm aan de wilgen gehangen :wink:

  De laatste prijs die ik zag laatst was € 29,95 voor een 1 user licentie, en als ik me goed herinner € 49,95 voor een 3 userlicentie.
  Die user licentie's is het aantal pc's waar je het op kan installeren.

  Er zijn tal van discussies over wat de beste virusscanner en of firewall is, ik heb daarover mee gediscussieerd (eindeloos), de discussies naast me neer gelegd en me eigen gang gegaan.
  Je pc is en blijft tenslotte jouw Persoonlijke computer, jij steld die in na jouw goeddunken, zo blijft het woord persoonlijk gehandhaafd in 'pc' :)

  edit: voor ik het vergeet, als je een router gebruikt, verander dan het standaard wachtwoord. Dat ding zit vóór je pc, en een kwaadwillende kan dan zomaar je instellingen veranderen.
   
 7. Ben het niet met je eens, Het is natuurlijk altijd de verantwoordelijkheid van de gebruiker om zijn pc('s) goed af te schremen. Ziggo leverd niets meer of minder dan een dienst (toegang tot het internet) Wat jij daar als gebruiker op doet moet je binnen het kader van de nederlandse wet helemaal zelf weten. Komt bij dat een firewall (in wat voor vorm ook) de gebruiker niet van zijn verantwoordelijkheden ontslaat.
  Dit wil zeggen, wil je safe zitten maak dan gebruik van een router met Nat/firewall, gooi zoveel mogelijk poorten dicht, zorg voor een goed antivirus programma, update de antivirus definities continu en zorg dat je bij een nieuw update van het programa zelf deze ook binnen krijgt (zijn 2 dingen)

  Ik heb hier in huis een Linksys router met aangepaste firmware draaien, deze zorgt voor de NAT en beperkte firewall. Qua pc's ben ik helemaal over naar Windows Vista en heb op alle pc's de Windows Firewall draaien. Als antivirus software draai ik NOD32 3.0.64 (laatste versie)

  Ik ben geen voorstanders van programma's als Zonealarm e.d. puur omdat deze de pc bezig houden met taken waarvoor ik vindt dat hij beter ergens anders in gezet kan worden. Mits je in je router wegwijs bent, je de goede instelling weet te vinden denk ik ook dat je geen software poortscanner/firewall nodig heb.

  Over de hierboven voorgestelde Symantec Norton Antivirus/Firewall kan ik heel erg kort zijn. Opzich redelijke scanners, echter veel te systeem belastend. En programma als NOD32 neemt veel minder geheugen in, laat zich veel sneller opstarten en heeft nog een aantal andere voordelen.
  Het is niet voor niets dat de meeste ICT-ers deze programma's meteen de-installeren wanneer ze op een merk pc zijn geinstalleerd (HP bijvoorbeeld).
   
 8. Geldt dit voor alle kabelmodems?

  Geldt het feit dat er geen firewall / NAT aanwezig is voor alle kabelmodems?
   
 9. Laat ik het zo zeggen: ik heb sinds maart 2000 kabel internet, 7 jaar via UPC en nu een jaar via Ziggo. Ik heb nu vier verschillende kabelmodems gehad, de Com21, Thomson en Arris via UPC en nu de Motorrolla via Ziggo. Geen enkele van die modems heeft een firewall.

  En vind dat persoonlijk ook wel zo prettig: ik bepaal graag zelf wat ik open en niet open zet. Vind het erg onprettig als, zoals bijv bij Alice, je provider dat voor je bepaald. Bij Alice mag je eerst je modem met geïntegreerde firewall gaan hacken voor je normaal Bittorrent kan draaien of zelf een server wil draaien.

  Gebruik zelf een router met NAT en Zonealarm Internet Security Suite (is de Zonealarm firewall met Kapersky antivirus en spamfilter in één geïntegreerde suite). Daar ben ik erg tevreden over. Heb zelf slechte ervaringen met Symantac (Norton) en McAfee (Norton was erg traag, elk McAfee product laat mijn PC crashen), maar heb daar niet de laatste versies van geprobeerd.

  Ik blijf toch ook een goede software matige firewall prefereren naast de router firewall en NAT omdat alleen goede software firewalls uitgaande internetrequests op basis van een autorisatielijst kunnen onderscheppen. Dat wil zeggen dat als een trojan ondanks je virusscanner toch op je PC komt hij tenminste niet contact met internet kan hebben zonder dat je expliciet toestemming geeft (werkt natuurlijk niet als je domweg altijd op Allow klikt).

  En de reden dat bij ADSL zoveel mensen problemen hebben met alles aan te sluiten is oa die leuke routersettings.

  Moet overigens wel zeggen dat mensen het beginnen te leren. Had ik een jaar geleden in mijn buurt met een WiFi scanner zo vijf onbeveiligde netwerken waar ik via WiFi in de admin pagina van de router kon en alles op default wachtwoord en user ID stond, nu is er geen één meer.
   
 10. Router / NAT

  Bedankt voor alle reacties. Ik voel mezelf toch het prettigst achter een SpeedTouch met NAT en firewall. De frontlinie ligt dan bij de voordeur (waar hij naar mijn idee hoort) en niet op mijn eigen PC. Ik heb m’n eigen ip-adressen, m’n eigen DHCP en DNS (ook weer in de vorm van de SpeedTouch).

  Ik hoef niet elk PC-tje wat ik thuis aansluit meteen 100% dicht te timmeren omdat deze (via het kabelmodem) direct op het internet verschijnt.

  Misschien dat ik ga kijken naar een oplossing van een kabelmodem met daarachter een router/NAT oplossing. Ik heb daar nog niet zoveel ervaring mee.

  Zou je in principe met bijvoorbeeld een Cisco 1600 zoiets kunnen bouwen? Via marktplaats zijn ze voor een leuke prijs te koop.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina