1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Welke ontvanger !!

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door MTH, 20 jun 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Correct, was ik vergeten te melden. Maar topicstarter heeft als locatie Haaglanden staan, dat klinkt mij als een voormalig Casema gebied waar de 8455DVB aangeboden zou moeten worden. Zelfde voor willemsj die in Utrecht woont, voor Utrecht kan ik iig bevestigen dat hij aangeboden wordt want woon zelf in Utrecht (tenzij ze binnen een plaats nog per postcode onderscheid maken).

  Maar uitrol naar de rest van het gebied volgt waarschijnlijk (speculatie van elders op dit forum) na 1 oktober.
  Lijkt mij zelfs als je niet in Casema gebied woont voldoende reden nu GEEN Samsung HD decoder meer te kopen, tenzij je heel veel haast hebt en geld teveel hebt.

  Trouwens net weer de helpdesk gebeld: levering van de 8455DVB zou voor mij eind volgende week/begin de week daarna moeten plaatsvinden. Vandaag of begin volgende week krijgt het distributiecentrum van Ziggo ze binnen.

  De 8455DVB zal overigens, iig voorlopig, niet los in winkels worden verkocht. Via de Ziggo site kun je hem wel los bestellen als je al een digitale TV abo hebt.
   
 2. Ik zeg ook niet dat de Samsung slecht is, integendeel. Alleen zou ik hem nu niet meer bestellen nu HD decoders met PVR en interactieve TV zijn aangekondigt. De Samsung is daardoor een wat achterhaalde decoder want zal deze opties uiteraard nooit meer krijgen. En dat is ook de reden dat bv de Mediamarkt aardig met die Samsung aan het stunten is geslagen (iig goedkoper dan de genoemde 199 euro heb ik hem al gezien).

  Toen jij hem in mei bestelde was dat natuurlijk een nog iets ander verhaal, de nieuwe PVR decoders waren toen alleen nog geruchten.
   
 3. Maar dan alleen in combinatie met het interactieve tv pakket toch ?? (en daar zit ik eigenlijk niet op te wachten in tegenstelling tot die ontvanger).
   
 4. Als je zegt dat de decoder is achterhaald heb je misschien wel gelijk. Maar is het niet altijd zo de laatste tijd dat als je iets koopt dat het alweer is achterhaald. de techniek gaat razend snel. Mijn LCD is HD ready met 1 HDMI en dat is eigenlijk ook alweer niet meer van deze tijd. Waar het mij om gaat is dat het op dit moment aan mijn wensen voldoet of het een beetje vrij is van kinderziektes en of het voor mij betaalbaar is. Ook PVR decoders zullen in het begin de nodige kinderziektes hebben en behoorlijk duur zijn neem ik aan. voorlopig ben ik erg tevreden.

  propper8-)
   
 5. @propper: helemaal eens, daarom zeg ik ook dat je in mei een beslissing genomen hebt die ik ook genomen zou hebben, maar dat ik op basis van de huidige kennis toch liever even zou wachten.

  @willemsj: ik heb zelf de 8455DVB zonder interactieve TV pakket besteld. Dus ja, dat kan.
  Interactieve TV is nml tot 1 oktober gratis en wil eerst weten of het pakket zijn geld waard is. Vind nml interactieve TV erg duur (maar wil wel de optie hebben).
   
 6. Voordat je dit zegt, ga dan eerst op onderzoek uit, als je het zelf niet weet :)

  Hier even een klein stukje uit Wikipedia.

  Op de lange termijn zullen echter ook andere nadelen van SCART een rol gaan speler. Zo is in de SCART-connector alleen stereogeluid voorzien, het populaire 5.1 geluid is niet mogelijk. Andere nadelen zijn dat de RGB en S-video connectoren alleen in één richting zijn uitgevoerd, zodat het bijvoorbeeld niet mogelijk is dat een videorecorder zowel in hoge kwaliteit kan opnemen en afspelen. (De videorecorder kan wel een RGB-signaal naar de televisie sturen, maar geen RGB-signaal van de televisie ontvangen). Het feit dat SCART-volledig analoog is zal tot gevolg hebben dat de kabel uiteindelijk uitgefaseerd zal worden.
   
 7. Doman

  Doman Forum Member

  Berichten:
  2.675
  Ziggo:
  Internet & Televisie
  Gebied:
  fZiggo
  Meer...
  Lid geworden:
  20 sep 2005
  Hier klopt ook niet veel van.
  Vrijwel alle DVD/HD recorders kunnen prima een SCART-RGB signaal opnemen en weergeven.
  Het is momenteel zelfs nog vrijwel geen andere manier om in hogere kwaliteit op te nemen op een DVD.

  Voor (S)VHS recorders klopt het verhaal gedeeltelijk, deze kunnen inderdaad niet met RGB overweg, alleen met composite en in het geval van SVHS ook met S-Video (in en output uiteraard!)
   
 8. Zelf zou ik niet voor een combi apparaat kiezen.
  Dan liever wachten op een Decoder met 2 tuners in HD uitvoering.

  Als het een kapot gaat, kan je nog wat met het andere apparaat doen,
  en andersom.

  Voorbeeld.
  1 ). Decoder defect, dan toch nog kunnen opnemen in analoge kwaliteit, terwijl decoder bij reperateur ligt.
  2). Recorder defect, dan geen recorder meer, en geen decoder meer, omdat dit combi apparaat bij de reperateur ligt. Je kan dan nog wel analoog kijken.
   
 9. SCART is echt alleen analoog. Alleen DVI en HDMI zijn digitaal.

  Alleen SCART kan natuurlijk wel gebruikt worden voor het beeld van digitale TV. Door SCART wordt natuurlijk niet opeens je bron analoog.

  Kortom: maak onderscheid tussen de bron (analoge of digitale TV) en het transport naar je TV.
   
 10. Ik heb het hier niet over wat wel en niet kan met Scart !
  Ik ben niet de auteur van het Wikipedia verhaal.

  Ik heb het over het feit, dat Scart NIET Digitaal is maar Analoog !
  Hierdoor zal een Decoder zijn digitale signaal eerst analoog moeten maken om dit via Scart te versturen, waarna een LCD Tv dit weer digitaal moet maken om het te kunnen verwerken. En alle omzettingen naar analoog en visa versa geven al dan niet zichtbaar toch enig kwaliteits verlies op.

  Graag eerst de begin berichten lezen :)
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina