1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Algemene vraag over Ziggo

Discussie in 'Ziggo - Algemeen' gestart door playah, 18 jun 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Hallo,

  Ik ben geen gebruiker van Ziggo, maar ik vroeg me even iets af.

  Wat is er nieuw/speciaal aan Ziggo, want de prijs voor 4Mb internet is aardig aan de dure kant???

  Als ik bv. kijk naar Telfort kost een internet + bellen 29,95 p/m. Dit betaal je bij Ziggo alleen voor internet.

  Dus ik vroeg me af wat en hoe?
   
 2. Het is maar net wat je belangrijk vind.

  Allereerst kun je het beste de Telfort tarieven vergelijken met de Alles-in-1 tarieven van Ziggo (dwz TV, telefonie en internet in één pakket). Die zijn nml relatief het voordeligst. Internet los is relatief erg duur (kennelijk wil Ziggo van de losse internet abo's af).
  Met een downloadsnelheid van 800 Kilobit is Alles-in-1 EUR 39,95 per maand, met een downloadsnelheid van 8 megabit EUR 49,95 per maand, 16 megabit EUR 64,95 per maand.

  Telfort komt in de praktijk qua snelheid naar ik begrijp uit tussen de 4 en 10 megabit. Telfort zou je dus eigenlijk moeten vergelijken met Alles-in-1 Plus, waar je dan bij Ziggo 20 euro per maand meer betaald, maar waar dan wel ook TV bij in zit. Analoge TV los kost ook 15 euro per maand, dus die meerprijs is dan nog maar 5 euro. Als je Digitenne hebt of wilt is de meerprijs in vergelijking weer iets meer, maar dan heb je ook weer een stuk minder zenders. Bovendien krijg je nu bij deze Alles-in-1 pakketten van Ziggo een gratis digitale ontvanger en heb je weer heel veel meer zenders tov analoog.

  Verder zijn over het algemeen (afgelopen weekend in Utrecht even niet meegerekend) kabelaars stabieler en betrouwbaarder in het ook daadwerkelijk halen van de beloofde snelheden.

  Tot slot is het aansluiten van kabelinternet op je PC naar mijn ervaring een stuk eenvoudiger dan ADSL: voor een bekabeld netwerk is het stekker er in en klaar.

  Kortom: je moet voor jezelf afwegen of je de meerprijs van 20 euro per maand van Ziggo Alles-in-1 Plus versus Telfort waard vind ten opzichte van TV erbij en een stabielere verbinding.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 18 jun 2008
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina