1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Verkeerd encoded WSS signaal (National Geographic, Film1, Sport1)

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door Doman, 15 jun 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Bij NGC is dit al sinds ze naar ws overgegaan zijn zo ook bij upc, en nee het is niet van dmc afkomstig, maar ook op de originene aanvoer op de sat heeft i de wss signal verkeerd.

  Denk ook eerder dat het aan ziggo ligt dan als bij Chellomedia, aangezien op de sat bij film1 en sport1 geen wss lijtjes tezien zijn.(ook bij upc geen wss tezien)

  Zie screens:
  http://members.chello.nl/devilstrike/sport1_sat.jpg (geen wss)
  http://members.chello.nl/devilstrike/ngc_sat.jpg (wel wss)
  http://members.chello.nl/devilstrike/film1.2_sat.jpg (geen wss)
  http://members.chello.nl/devilstrike/film1_sat.jpg (geen wss)

   
 2. De playout van NGC in Nederland met de 8 Mbps bitrate wordt verzorgt door Chellomedia/Digital Media Centre. Zie de volgende link voor alle kanalen waar de playout gedaan wordt door DMC:
  http://www.digitalmediacentre.com/showcase.html

  Film1 en Sport1 via de satelliet wordt verzorgd door CanalDigitaal en CanalDigitaal hercodeert alles met eigen MPEG encoders naar een lagere bitrate. Bij dat hercoderen zal dat verkeerd gecodeerde WSS signaal van Chellomedia wel weg worden gehaald.
   
 3. En hoe verklaar je het dan bij upc, daar geen wss lijntjes tezien.(word 1:1 doorgegeven)

  Archie die link van dmc was van toen, nu word het door ngc zelf gedaan.(zecht ngc zelf)
   
 4. Op het Chelloo forum lees ik echter berichten van UPC klanten die hetzelfde rijtje van kanalen aangeven met een zichtbaar WSS signaal als waar hierover gesproken wordt. Bij Ziggo wordt voor zover mij bekend geen gebruik gemaakt van eigen MPEG encoders om het signaal van NGC te hercoderen, dus zal het toch echt al bij de bron in het beeld moeten zijn gekomen.

  Ik heb hier en daar even via de mail wat vragen uitgezet om te achterhalen hoe dat zit. Daar kom ik dus nog op terug.
   
 5. Ik heb antwoord ontvangen van Chellomedia/Digital Media Centre waarbij wordt bevestigd dat de playout van zowel de SD als de HD kanalen van NGC voor de Nederlandse markt wordt verzorgd door Chellomedia/Digital Media Centre. Het leek me al sterk dat er iets veranderd zou zijn aangezien het NGC signalen qua opbouw en bitrates gelijk zijn gebleven.

  Heb je wel geinformeerd bij de Nederlandse tak van NGC? De uitvoering voor de UK wordt namelijk niet door Chellomedia/Digital Media Centre gedaan.
   
 6. Heb idd den ngc europe denk ik gemailt.
  Afijn, op bijde tv's hier bij upc geen wss lijntjes tezien ook op een 4:3 tv niet, heb hier pace mediabox en een thomson dvr.
   
 7. ok ik heb hier dus ook last van maar alleen bij Film1 (niet hd). Dan krijg ik dat stippellijntje dus ook. Is het nou zo dat als ik morgen bij de Media markt een nieuwe haal dit probleem over is, of is er nog geen oplossing voor? mijn pa in bedum heeft er ook een maar heb ik hier nog nooit over gehoord. en het gebeurd alleen in de modus 1080i.
   
 8. "storing" Film 1 SD kanalen bij 1080i weergave bekend?

  Ik heb mijn full hd plasma ingesteld op dot-by-dot (geen scaling) en de Humax ingesteld op 1080i. Bij de Film1 SD kanalen (alle 4) zie ik bovenaan het scherm een onderbroken witte streep van de linkerzijde tot ongeveer het midden van het scherm. Het Film1 HD kanaal alsmede alle andere SD kanalen hebben hier geen last van. Is dit een bekend probleem?
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 19 aug 2009
 9. Doman

  Doman Forum Member

  Berichten:
  2.674
  Ziggo:
  Internet & Televisie
  Gebied:
  fZiggo
  Meer..
  Lid geworden:
  20 sep 2005
  Ook op Sat4all.com komt het bewuste onderwerp weer eens ter sprake. :wink:

  Sat4all.com: [DM800HD] Datalijnen zichtbaar in beeld
   
 10. Ik snap ook niet dat Ziggo hier niet serieus naar kijkt. Naar mijn mening zijn er steeds meer kanalen waar het fout zit (laatst zag ik het ook al op een van de RTL (4,5, of 7, weet niet meer) kanalen.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina