1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

kabelsignaal dig tv in maastricht ?

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door antonius!, 14 jun 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. hoe is de ontvangst in maastricht? veel mensen hebben het ziggopakket binnen of gaan dat nog afhalen

  zelf heb ik nogal een slechte ontvangst blokkerig beeld, bevriezen etc, dan weer niet en werkt het perfect

  6211
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 16 jun 2008
 2. blokkerig beeld

  zelf vandaag het ziggo pakket voor digitale tv afgehaald.
  Na installatie heb ik schokkerig beeld echt niet om aan te zien.
  alle kabels zijn nieuw en rechtstreeks aangesloten,dus het zou goed moeten zijn.
  het is een digitale ontvanger van Philips daar alleen al ben ik niet blij mee.
  Bij ziggo weten ze op dit ogenblik geen antwoord,zal er maar van uit gaan dat het een tijdelijk probleem is,ben in ieder geval blij dat ik de moegelijkheid heb om anoloog te kijken.
  Als iemand nog iets suggestie heeft altijd welkom.
   
 3. dit kan een aantal oorzaken hebben
  1 het type aansluitdoos ( hoofdaansluiting)
  2 de kabels die gebruikt worden inclusief connectoren
  3 en zijn deze connectoren goed vast gezet
  4 staan er geen draadlozen apparaten in de buurt
   
 4. Gisterenavond had ik opeens 100% ontvangst en 100% kwaliteit, dit is af te lezen onder het menu instellingen bij de philips 2022 digitale decoder. Dus het kan wel perfect werken. Het zijn dus storingen op het net, of 'iets' in de omgeving. Vanmorgen is het weer mis, dan is het beeld schokkerig en bevriest na een tijd. Resetten door de aan/uit knop op de set enkele seconden ingedrukt te houden, kan wel eens helpen.
   
 5. ik heb alle in de buurt staande apparaten uit geschakeld,zoals de router en draadloos modem,zonder enige resulaat.
  De kabels zijn nieuw en met vergulde stekkers.
  Aan de hoofdaansluiting van de kabel hangt een kastje wat ik gekregen heb van@home dit om dat ik internet heb,hier zit ook alles aangesloten zoals het hoort.
  Ik heb altijd de oude aansluiting gehad waarbij je aan de aansluit doos die uit de want komt tv en radio kon aansluiten,deze is vernieuwt van wege het snellere internet,althans dit zijn de woorden van @home.
  Analoog geen problemen dus het lijkt me dat het niet aan de aansluitingen ligt,maar kan me vergissen.
  Iedereen die geantwoord heeft bij deze alvast bedankt.
  Ik kan niks anders doen dan de hele installatie na te gaan en alles opnieuw aan te sluiten al denk ik niet dat het wat uit haalt.
   
 6. Er staan wel een hele rits digitenne zenders in maastricht. Die zouden kunnen instralen op de huisinstallatie, of de straatkast, hoewel dat laatste niet zou mogen. Ook nog een kleine kans dat het direct instraling in de philips ontvanger is (?). Dat zou je kunnen uittesten door misschien een ander merk ontvanger te lenen van iemand en kijken of die er ook last van heeft. Ik zie op het forum alleen maar mensen met een philips uit maastricht klagen. Maar dat kan natuurlijk ook liggen aan het feit dat alleen philips ontvangers geleverd worden daar op dit moment.
   
 7. Signaalkwaliteit meter Philips DCR-2020/2022

  Als de Philips zegt dat de signaal kwaliteit 100% is dan kun je niets meer verbeteren aan het signaal.
  Volgens mij is het bij de Philips zo dat je niet de signaalkwaliteit ziet van de transportstroom waar je naar kijkt maar die van de netwerkfrequentie (Multikabel=514MHz, Casema=372MHz, @home= ???MHz) als die dan toevallig wel goed is kun je dus op andere frequenties toch blokjes hebben.
  De ervaring die ik heb met de Philips ontvangers zijn goed, al is het een zeldzame verschijning. (is ook de duurste SD-DTV ontvanger zonder opname mogelijkheid)
  Ik moet nog wel vermelden dat het meegeleverde coax kabeltje alleen tussen de Philips ontvanger en de TV/video of DVD-rec te gebruiken is. Zorg er echter wel voor dat het aansluitsnoertje tussen de WandContactDoos en de ontvanger van goede kwaliteit is. (bouwmarkt materiaal is niet aan te raden)
  Ik vraag me dan ook af of het niet bij @home ligt, of is het met een andere ontvanger niet precies hetzelfde?
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 15 jun 2008
 8. Keek zelf in Maastricht via de Samsung DCB-9401R (SD-decoder) en sinds ongeveer een week met de Samsung DCB-H360R (HD-decoder).
  Ik heb op de SD-zenders geen enkel probleem. Het lijkt me dus dat het niet aan @home/ziggo ligt.

  Mijn postcode is 6221. Misschien kun je even melden wat jouw postcode is. Dan kunnen andere gebruikers uit dezelfde postcode reageren.
  Blijkt dat meerdere mensen uit jouw omgeving (ongeacht het merk decoder) dezelfde problemen hebben dan ligt het waarschijnlijk toch aan @home/ziggo (of aan straling van buitenaf). Hebben gebruikers van andere merken decoders geen last, dan ligt het waarschijnlijk aan de Philips-decoder.
   
 9. de blokjes liggen liggen niet aan de signaalkwaliteit maar aan de ber waarde deze waarde moet laag zin. kun je even kijken wat je berwaarde is
   
 10. Kijk ook even in het forumdeel over de Philips ontvanger.
  Daar zag ik ook een reactie van iemand uit Maastricht met dezelfde problemen. Deze had de ontvanger teruggebracht naar de It's en hem omgeruild voor een Samsung. De winkel had al 40 Philips ontvangers terug gekregen. Als dat waar is, lijkt het toch op een 'philips probleem', want de Samsung scheen wel goed te werken.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina