1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Tot op dit moment zeer tevreden over Ziggo vanaf abbo @Home

Discussie in 'Ziggo - Algemeen' gestart door TVAS, 12 jun 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Tja, wanneer ik alle ellende lees in dit verzamelforum "ZIGGO". Dan moet ik vaststellen dat ik tot nog toe als voormalig klant van @Home, geen enkel verschil opmerk dan voor de overgang. Alles functioneert nog precies zo als voorheen. Zowel voor televisie, Internet als telefoon. Werkelijk ik heb nergens last van. En kan het eigenlijk niet geloven door de 'tsunami' aan klachten. Ik kan alleen maar zeggen: @Home ga zo door met de integratie van @Home in ZIGGO!
   
 2. Alle klachten op het gebied van "internetverbinding" zoals de Consumentenbond nu meldt (75% van de klachten gaan daarover) kunnen niet door de fusie komen omdat er gewoon nog niets gewijzigd is aan de verbindingen. Er zijn altijd wel een paar storingsgebieden. Het formulier van de Consumentenbond is gewoon te beperkt gekozen waardoor veel mensen nu maar 'internetproblemen' invullen bij gebrek aan de juiste keuze denk ik. Dat vertekent de echte problemen behoorlijk.

  De grote problemen onstaan doordat het gewoon te druk is bij de helpdesk van Casema en Multikabel. Daardoor kom je er met een echt probleem niet door en wordt een klein/simpel op te lossen probleem ineens een groot probleem. Dit alles komt door een zeer gebrekkige communicatie bij de administratieve wijzigingen. De meeste bellers bellen ook vanwege zaken die adminstratief niet goed lopen, zoals factuur die niet bereikbaar is of mensen die onaangekondigd een acceptgiro krijgen ipv automatische afschrijving en die niet weten of zo wel of niet moeten betalen. Ook afspraken en bestellingen lijken ineens verdwenen omdat de systemen niet goed werken of niet goed te bedienen zijn bij de klantenservice.

  Maar zo lang je je niet druk maakt om facturen, bestellingen, betalingen is er voor 99% van de klanten niets aan de hand denk ik. Maar 1% van de klanten is toch nog een behoorlijke wachtrij bij de helpdesk en als je er dan niet doorheen komt is dat erg frustrerend. Dat moet gewoon verbeteren. De simpelste manier is volgens mij dat Ziggo moet zorgen dat de wijzigingen duidelijker naar buiten gebracht worden, waardoor de mensen niet hoeven te bellen naar de klantenservice en de mensen met echte problemen wel gewoon geholpen kunnen worden. :?
   
 3. Waarom dan geen oproep, want... belangrijk genoeg, aan de consumentenbond om de klachten te herleiden naar klachten van Casema, Multikabel en @Home. Dan wordt het geheel toch veel overzichtelijker dan alleen maar een klachtenpunt instellen voor de verzameling ZIGGO. Door een dergelijke filtering kan men toch veel beter de juiste conclusies stellen?
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 12 jun 2008

 4. Dat is nu juist het probleem met de Consumentenbond en ook media als Vara Kassa en Tros Radar, primair willen zij scoren. Dat de klanten daarin mee liften is een tweede.

  Zij kiezen hun eigen methodes en laten zich weinig gelegen aan de mening van andere partijen. MGV en ook COAX hebben daar eerdere ervaringen mee.

  Een paar klachten zijn normaliter ook helemaal niet interessant voor ze, tenzij er een mooi verhaal van is te maken. In mijn interview met ZDNet kwam de CB 2,5 week terug ook al ter sprake, toen hadden ze iets van 125 klachten ontvangen en was het niet de moeite waard om iets te ondernemen. Nu het op een aantal fora echt omhoog schiet stappen ze er wel in. Een oproep plaatsten ze nb. op dit forum.

  Maar verder vinden ze het kennelijk niet nodig om met ons of COAX contact op te nemen. Ziggo weet ook donders goed waar de schoen wringt en wat cq waar het mis gaat, dat hebben wij en dit forum hun wel verteld en dat geven ze ook toe. Daarvoor hoeft de CB geen inventarisatie te doen.

  Wij blijven Ziggo daarbij als een luis in de pels op de huid zitten.

  Dat Ziggo voor schut gaat is ons probleem niet en hoeven we ook niet verder aan mee te werken. Daar schieten we als klanten verder niets mee op. Wij willen alleen maar dat de problemen zsm worden opgelost en het service niveau weer als vanouds wordt. En laat Ziggo nou precies hetzelfde willen.

  OK, als de media en anderen er zich ook mee bezig houden dan zal dat de druk op Ziggo nog meer opvoeren en ze zeker scherp houden, maar ook de druk van boven op de werkvloer nog meer opvoeren. En iedereen die voor een baas werkt weet wat dat betekent, als je je al uit de naad zit te werken en de baas je ook nog eens constant in je nek staat te hijgen.

  Natuurlijk kan die baas nog meer mensen inzetten en er nog meer geld tegenaan gooien. Dan wordt het helemaal een kippenhok en moet je een boel ervaring inzetten om dat ook nog eens te begeleiden.

  Ik kan je verzekeren dat menig manager van Ziggo weet heeft wat zich hier op het forum afspeelt en dat het menigeen ook flink pijn doet. We worden niet voor niets regelmatig benaderd om contact te leggen tussen posters en Ziggo.

  Daarom heeft het ook weinig zin om te blijven mekkeren hoe het zover heeft kunnen komen. Dat komt later wel weer aan de orde. Eerst de zaak weer op de rails.
   
 5. Hoe serieus neem je de klant?

  Met alle respect hoor, maar bedoeld u nu echt dat deze klachten maar gezeur zijn? Volgens mij is een klacht groot of klein gewoon een klacht!
  De communicatie is er een van het stenentijdperk. De monopolist die lak heeft aan zijn klanten. Helaas..daar kan ik niets anders van maken!!
   
 6. Met alle respect, maar ik lees dit er met geen mogelijkheid uit. Wat Cees zegt is dat de uitkomsten van de CB een vertekend beeld geven omdat o.i. de vraagstelling niet deugt. Dat maskeert juist de klachten. Wat de communicatie betreft van Ziggo heeft u 100% gelijk, dat is ook een van onze speerpunten, want dat lijkt mede oorzaak te zijn van de lange wachttijden.
   
 7. Nee dat bedoel ik juist helemaal niet, blijkbaar heb je mijn stuk niet goed gelezen of begrepen.

  Ik reageerde op het feit dat de consumentenbond zegt dat het grootste deel van de Ziggo klanten na de fusie ineens problemen heeft met internet. Dát klopt volgens mij niet. Dat komt omdat het klachtenformulier bij de consumentenbond te beperkt is opgesteld.

  Ik schreef juist dat de grote onvrede komt doordat de klantenservice onbereikbaar is omdat veel mensen nu bellen over zaken als facturen, bestellingen enzovoorts, dus allemaal administratieve zaken die niet deugen. En dat komt alleen maar door een hele slechte communicatie van Ziggo.

  Doordat het zo druk is komen de "echte problemen", zoals een uitgevallen verbinding er niet meer door bij de helpdesk en krijgt Ziggo een nog slechtere naam. Er onstaat daardoor een kettingreactie. En já, ik denk dat een compleet uitgevallen internet/telefoon/tv bij een klant belangrijker is dan iemand die een vraag moet stellen over een factuur, terwijl Ziggo de informatie over dat laatste ook gewoon op de factuur had kunnen zetten of op hun website had kunnen publiceren, daardoor had er veel meer ruimte gekomen voor bellers met "echte problemen". Natuurlijk bedoel ik daarmee niet dat de klachten over slechte communicatie/facturen/bestellingen enzovoorts niet terecht zijn, natuurlijk zijn die terecht, maar die klachten op zich hadden simpel voorkomen kunnen worden.

  De MGV heeft bij Ziggo aangedrongen om in ieder geval te proberen standaard antwoorden ook op de Ziggo website te publiceren zodat niet iedereen de klantenservice hoeft te gaan bellen. Tot nu toe was op de Ziggo website namelijk niets te vinden hierover. Pas vandaag zie ik op de ziggo-website (Home) een mededeling hierover :   
 8. ketting reactie?

  Ketting reactie? ja dat klopt wel.
  Langzaam aan valt alles bij mij uit waar een Ziggo sticker op zit.

  Nu weer mijn virusscanner F-secure om maar eens wat te noemen.

  Vreemd.. toen alles nog Casema was kwamen dit soort porblemen niet voor!

  En ja, ik heb deze klacht inmiddels maar schriftelijk gemeld.
  En nee, bij de faq geen woord hierover te vinden!
   
 9. Het volgende:
  Ik ben dus Home klant (al van het eerste uur, dus heb ik allemaal losse onderdelen)
  Ik krijg dus post dat het Ziggo geworden is en dat ik daarom 2 maanden in één keer moet betalen. Vervolgens wordt de Home site veranderd in een Ziggo site.
  Daarop wordt reklame gemaakt voor diverse totaalpakketten en er is ook een pakket wat mij aanstaat. Even de postcodecheck gedaan en ja hoor het is op mijn adres beschikbaar.
  Vervolgens Ziggo mij laten bellen, lukte eerst niet (ik zou ook teruggebeld worden, is nooit gebeurd). De volgende dag nog maar eens geprobeerd en wonderwel werd ik gebeld en kreeg ik zowaar een dame van Ziggo aan de lijn. Zij vroeg mij naar mijn postcode, helaas viel ik nog onder Home dus moest ik die klantenservice even bellen.
  Dit gedaan, en ik moet zeggen dat de dame voor de telefoon heel behulpzaam was. Ik zou binnen enkele dagen de bevestigingsbrief en het pakket in huis krijgen. Door de wachtttijd enz. kostte dit gesprek ongeveer 10 euro.
  Na ruim anderhalve week nog niets ontvangen, dus maar eens gemaild: geen reactie. Nog een halve week gewacht en weer gemaild, zowaar ik kreeg een reactie: Men kon mij via de mail geen antwoord geven, ik moest de klantenservice maar even bellen. Vreemd natuurlijk, dat als een bedrijf zijn levertijden niet haalt, dat het bedrijf zwijgt en dat de klant dan moet reageren.
  Ik dus weer gebeld met de klantenservice. Na de nodige keuzes en wachttijd kreeg ik wederom een dame aan de telefoon. UIt het systeem bleek dat mijn aanvraag wel in het systeem zat, maar dat er problemen waren met de telefonie. Zonder dat ik de kans kreeg om te reageren werd mij meegedeeld dat ik doorverbonden zou worden met de TD telefonie. Dat kwam het beroemde bandje weer om mij te zeggen dat de wachttijd gemiddeld 9 minuten bedroeg. Na 15 minuten (en weer de nodige euro's armer) heb ik de verbinding maar verbroken.
  Wederom heb ik een klachtenmail gestuurd, nu een week later nog steeds geen reactie.

  Typisch, dat het dubbel afboeking zo gladjes is verlopen en dat van de overige dingen vrijwel niets op een gewone en eenvoudige manier gedaan kan worden.
   
 10. Wat is dit voor kul. Ik heb 4,5 jaar geen enkel probleem gehad. Afgelopen 2 weken moet ik regelmatig (steeds vaker) mijn modem resetten om verbinding te krijgen. VANDAAG AL 5 KEER !!!!!

  M.a.w. er is WEL iets gewijzigd.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 16 jun 2008
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina