1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
    Verberg deze melding

asynchroon geluid

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door rsonsbeek, 11 jun 2008.

Niet open voor verdere reacties.
  1. :cry: Bij het bekijken van de digitale kanalen op een Toshiba full HD en een Samsung ful HD ontvanger is sinds 2 weken het geluid asynchroon varierend van 4 fields tot wel een seconde heeft iemand dit ook of een idee hoe dit kan of een oplossing
     
  2. Helaas ken ik geen oplossing. Bij mij loopt beeld en geluid ook niet synchroon op NED1-HD. Al diverse keren gemeld, alle gesuggereerde oplossingen geprobeerd... Maar helaas blijft het asynchroon. Ook valt het geluid nog steeds weg (nadat het beeld even op zwart springt).
     
  3. Sinds gisteren is bij mij het geluid op een aantal HD zenders ook behoorlijk asynchroon. Het was zelfs extreem op BravaHD.
    Ik ziet in ex-Multikabel gebied met een Samsung DCB-H360R.
     
    Laatst bewerkt door een moderator: 12 jun 2008
  4. Welke suggesties heb je al geprobeerd? Het blijft merkwaardig dat er zo weinig publikaties over zijn.
     
  5. Inderdaad vreemd dat er zo weinig over valt te lezen. Kennelijk is men zo gefixeerd op het plaatje dat er niet op het geluid wordt gelet. Ook ik heb met dit euvel te maken bij vrijwel alle HD zenders, incl. Sport1. Audio loopt altijd voor op beeld. Uitzondering is Film1. Daar is het altijd sync. Ik woon in voorm. Multikabelgebied met DCB-H360R en Bravia Full HD.
     
  6. Afgelopen vrijdag overgestapt op LCD en Samsung DCB-H360R..
    Werkte eerst perfect..
    Maar sinds zondagavond ook last van asynchroon geluid..

    (misschien dat het me eerst niet was opgevallen.. maar als het je eenmaal is opgevallen blijf je het zien.. zeer vervelend is dat)

    Lijkt me toch dat dit een probleem is met de ontvanger aangezien het best vaak voorkomt... Misschien is het op te lossen met een firmware..
     
  7. Ligt m.i. niet aan de ontvanger. Het geluid van Film1 HD is wel altijd sync. Ook heb ik gemerkt dat het tijdverschil tussen beeld en geluid per uitzending verschillend kan zijn. Wel loopt het geluid altijd een aantal milliseconden voor op het beeld, nooit andersom. E.e.a. moet toch vrij eenvoudig te ondervangen zijn door het geluid digitaal te vertragen, dmv een delay unit.
     
  8. A synchroon geluid

    Ook ik heb sinds kort een a-synchroon geluid.
    Ik gebruik de volgende opstelling:
    Sony KDL40W300 met Alpha Crypt en een Sony DAR X1rR Geluidssysteem.
    Als ik het geluid laat lopen via de Sony DAR X1rR dan is er soms sprake van een vertraag geluid en als ik het via de TV laat lopen niet.
     
  9. Hebben jullie ook het geluid van de decoder al op PCM geprobeerd ?
     
  10. Vanmiddag liep op de gewone digitale ontvanger het geluid bij een aantal zenders ook niet goed..

    Het was iig zeker op RTL4 & RTL5
    en de ontvanger is "Samsung 9401 ".

    Het was echt extreem hinderlijk.. geluid liep voor op het beeld....

    Ik d8 eerst dat dit probleem alleen voorkwam met de Samsung HDTV maar nu ook gezien bij gewone digitale TV.


    Misschien dat anoniem meer weet wat dit probleem veroorzaakt?????


    Situaties met probleem hier in huis:

    LG 32LG6000 LCD.
    Samsung DCB-H360 (nieuwe rev)
    Aangesloten via HDMI kabel (Topkwaliteit)
    ---------------------------------------
    Grundig Beeldbuis
    Samsung 9401
    ---------------------------------------
    Postcodegebied: 4793

    Misschien onderhoud bij @home.. of verkeerde instellingen?
     
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina