1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Opzeggen Ziggo niet zo makkelijk als dat ik dacht

Discussie in 'Ziggo - Algemeen' gestart door Angular Momentum, 11 jun 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Een goedendag allen,

  Ik hoop dat ik dit in het correcte forum plaats, moderators, neem mij niet kwalijk als ik dat niet gedaan heb.

  Vandaag heb ik een uur met Ziggo aan de telefoon gehangen. Na diverse emails, wel een stuk of vijf á zes werd er nog niet gesnapt wat wij graag willen, ook al is het zo simpel.

  De 26ste Mei, hebben wij verzocht om de telefoon af te sluiten, en gezien de voorwaarden, zouden wij dan 1 juli worden afgesloten (Bevestiging via post). Op Maandag jongstleden, de 9de Juni dus, hebben wij ook internet opgezegd, rekening houdend met de voorwaarden, zouden wij dan per 1 Augustus moeten worden afgesloten. Bij het aanvragen voor aansluiting van de nieuwe provider hebben wij dit ook als oplever datum aangegeven. Onze nieuwe provider gaat de 30ste Juli aansluiten. Hier hebben wij dan ook rekening mee gehouden bij het opzeggen.

  Nu gebeurd het volgende:

  De aanvraag van afsluitingen worden samengevoegd! Dus ik word eerder afgesloten voor internet dan in de voorwaarden staat aangegeven, daar ik Maandag de 9de een verzoek voor beëindiging heb ingediend wat dus betekend dat ik 1 Augustus zou worden afgesloten voor internet.

  Nu hebben we de helpdesk hierover gemaild, en na wat heen en weer gemail blijkt nu dat ze als voorwaarden stellen dat ik ook nog een maand telefoon ga betalen, Ziggo wil namelijk alleen verlengen naar 1 augustus als we er ook telefoon bij nemen, ook al nemen we de voorwaarden in acht. Dit heb ik allemaal (digitaal) zwart op wit van de helpdesk.

  Dan gaan we natuurlijk bellen....

  Dit telefoon gesprek heeft iets van 45 minuten tot een uur geduurd, ik ben van de ene afdeling naar de andere doorgestuurd, daar er voor mijn probleem geen opties in het keuzemenu waren (er werd mij verteld dat dit probleem alleen via email mogelijk was, maar ja, na zoveel emails) en werd van verkoop naar technische dienst overgezet (waar ik al verscheidene afdelingen heb gehad voordat ik bij verkoop aankwam) en daar kon men mij vertellen dat het inderdaad een beetje vreemd was dat ik de telefoon en internet alleen gezamelijk kon laten afsluiten, ook al had ik een bevestiging via post dat de telefoon beëindigd zou worden per 1 Juli conform de voorwaarden. Toch, na doorgestuurd te zijn naar de technische dienst voor de tweede keer, kon men mij daar vertellen dat er iemand een fout gemaakt had, de boel samengevoegd had en dat hij er niets aan kon doen en dat ik toch echt voor telefonie moest gaan betalen...conclusie:

  Of betalen voor telefoon tot 1 Augustus, of internet afgesloten zien per 1 Juli, (consequentie is een maand zonder internet).

  Het handelen van Ziggo is ver onder de maat naar mijn bescheiden mening, en ik voel me gechanteerd. Ik vind dat ik correct en volgens de regels mijn abonnement voor internet en telefonie heb opgezegd, en dat conform de regels ik 1 Juli van telefonie, en 1 augustus van Internet zou moeten worden afgesloten. Daarnaast voel ik me gewoon in mijn hemd gezet, waarin ik denk dat helpdesk medewerkers geen ruimte hebben om fouten recht te zetten, ook al weten deze mensen dat de er iemand binnen Ziggo fout gehandeld heeft.

  Ik ben op dit moment ziedend en voel mij compleet machteloos. Mijn vraag is eigenlijk erg simpel. Sluit 1 Juli telefoon af en 1 Augustus het internet. Toch niet zo moeilijk lijkt mij?

  Mijn vraag is dus nu, wat kan ik nog doen om dit recht te zetten?

  Bij voorbaat dank en een vriendelijke groet,
  Thomas
   
 2. De consumentenbond heeft gisteren een speciaal meldpunt geopend om alle klachten over Ziggo te inventariseren.

  (Bron: TT-105)
   
 3. Hier kun je alleen een standaard lijstje invullen, niet een specifiek probleem.
   
 4. Dat was mij ook al opgevallen... Als je een echt onderzoek naar klachten doet,
  dan moet je de mensen ook altijd de mogelijkheid bieden hun specifieke klachten te melden.
  De consumentenbond doet hier hetzelfde als Ziggo met hun klachtenformulier. Je kunt alleen klagen over een beperkt aantal, door Ziggo en door de Consumentenbond voorgekookte klachten. Handig bekeken, zo houden ze de meeste klachten tegen en blijft het aantal klagers laag...
   
 5. U kunt hier lezen dat de opzegging voor een product 1 kalender maand is.
  Dus in het geval van 26 mei heeft u gelijk en kunt u Ziggo wijzen op hun eigen voorwaarden. Maar heeft een bundel of pakket dan gelden andere voorwaarden. Maar dat kunt u navragen of dat geldt voor uw situatie.
   
 6. Dat klopt, daarom hebben nu 67% van de klagers klachten over hun internet verbinding. er kan niet gespecificeerd worden WAT precies.
  Nu neemt de media klakkeloos over dat bijna 3 kwart van de klagers problemen hebben met internet, terwijl er vrijwel geen problemen zijn met het internet.
   
 7. Wij hebben duidelijk ook de eind datum aangegeven, dit moet je invullen bij het opzeggen...wij vonden het gewoon vreemd dat er ineens binnen de opzegtermijn werd afgesloten. Paketten doen er ook niet toe, je kunt je telefonie en internet apart opzeggen zo is mij verteld door de verkoop (zolang je kontraktjaar voorbij is), en er werd bij verkoop zelfs een opmerking gemaakt dat alleen het gezamelijk afsluiten van de diensten mogelijk zou zijn "een beetje vreemd". Bij de verkoop konden ze mij uiteindelijk vertellen, dat de technische dienst het internet een maand zou gaan "verlengen" en dat dat zou gebeuren, maar.....ze niets kon garanderen. Toen ik weer de technische dienst aan de lijn kreeg konden die mij vertellen dat ik dan wel kon verlengen, maar alleen als ik ook even telefoon ging verlengen. Een andere optie was er zogenaamd niet.

  Inmiddels is er iemand wakker geworden bij Ziggo, en een Meneer van de verkoop afdeling heeft de boel recht gezet, waar de technische helpdesk mij vertelde dat dit niet kon, kon de verkoop afdeling dit wel oplossen. Ik heb echt de laatst verzonden email zowat moeten uittekenen wat ik nu wilde.

  Nu maar hopen dat ook daadwerkelijk gedaan word wat er beloofd is. Ik heb gelukkig al met mijn buurman geregeld dat als er wat gebeurd ik op zijn WIFI router mag gaan surfen mocht het toch fout gaan.

  Vriendelijke groet,
  Thomas
   
 8. Dat vind ik ook erg scheef, en kan natuurlijk nooit een goede "inventarisatie" zijn van de problemen, helpdesk lijkt me toch het grootste probleem gezien de emails en telefoon gesprekken die ik gehad heb met Ziggo, ik denk dat ik hetzelfde probleem zou hebben gehad met @home...de helpdesk is volgens mij nog steeds dezelfde piepels (met versterking nu van de twee andere kabelaars). In ieder geval, voor mijn probleem had consumentenbond nooit wat kunnen doen. Dus ik zie meer een soort kijk ons nou, wij doen wat voor jullie arme consumentjes, dan een werkelijk uitgedachte actie om dingen ook daadwerkelijk te verbeteren.

  Voor Ziggo ben ik altijd een tevreden @home gebruiker geweest wat de internet verbinding betreft. Kwaliteit was zeer goed en dat van een ex XS4ALL gebruiker. De opzegging is feitelijk alleen maar dat ik sneller wil voor goedkoper, telefoon gaat er dan helemaal uit wegens twee mobiel abbo's. Ik moet wel eerlijk zeggen dat de laaste week de verbinding 3 keer is weg gevallen voor langere tijd waar ook geen modem reset hielp.

  Wat ik niet netjes vind aan het hele Ziggo verhaal is dat ik pas achteraf te weten ben gekomen dat er van alles ging veranderen, het veranderen van de voorwaarden, afschrijven vooraf, en fuseren van Casema-Multikabel-@home. Ik kwam er eigenlijk pas achter toen ik mijn kanalen en favorieten voor TV weer opnieuw kon gaan instellen en een nieuw programma overzicht zag van Ziggo in plaats van @home (Ik dacht eerst namelijk nog dat mijn Samsung TV ontvanger weer eens raar aan het doen was). Dit heeft mijn keuze om goedkoper te willen wel degelijk versneld.


  Fijne avond toegewenst...
   
 9. niks betalen, en tijdelijk internet op je mobiel nemen :mrgreen:
   
 10. Eens met je kritiek op het onderzoek van de Consumentenbond (verbaasd me overigens niets, de Consumentenbond laat telkens weer blijken van technologische onderwerpen echt geen kaas gegeten te hebben), maar om nu een weekend geen internet/telefonie in de hele provincie Utrecht bijna geen problemen met internet te noemen?
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina