1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Vertraging digitale tv

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door olemla, 11 jun 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Afgelopen maandagavond tijdens Nederland - Italie werd er bij de buren eerder gescoord dan bij mij. Zij kijken analoog en ik digitaal. Daar zit dus blijkbaar ruim een seconden tussen. Is hier iets aan te doen, behalve dan ook zelf analoog kijken? Op deze manier is het natuurlijk veel minder spannend, toch?
   

 2. De buren ook digitale televisie aanpraten ;)
   
 3. Ziggo vragen om een delay in te bouwen op analoog.

  [Offtopic] Dubbele beglazing nemen; deuren en ramen dichthouden. Of gewoon je buren uitnodigen om samen te kijken. :lol: [/Offtopic]
   
 4. Ziggo vragen of ze een vertragingslijn inbouwen bij alle analoge zenders. ;-)
  Ik zie de prijsverhoging al tegemoed...
   
 5. Als je de buren a.s. vrijdag te slim af wilt zijn moet je het radiogeluid van radio-1 erbij zetten. Die loopt zeker 5 seconden voor op de analoge TV uitzending....

  Ook de uitzending op Duitsland liep maandag nog voor op de analoge ned-1.

  Al die verschillen hoeven niet persé lokaal bij ziggo geintroduceerd te worden, de verschillende feeds lopen via verschillende satellietlinks die per satelliet link zo'n 0.3 seconden vertraging opleveren plus de vertragingen die ontstaan door conversie e.d.
   
 6. De vertraging tussen DTV en analoog is niet op te lossen.

  Ik heb tussen analoog en DTV een vertraging van 10 seconden in Zoetermeer.

  Dit heb ik getest omdat ik op mijn tv analoog en DTV tegelijk kan aanzetten.

  Best wel irri jah als je voetballen aan het kijken bent. Analoog scoort dan
  eerder dan digitaal.
   
 7. Vreemd... Ik heb afgelopen maandag ook getest (omdat ik het radiogeluid erbij wilde hebben), maar tussen analoog en digitaal zal minder dan 1 seconde. Ik dacht dat het bronsignaal bij Casema (jij) en Multikabel (ik) hetzelfde was voor zowel analoog als digitaal.

  (Of je moet met digitaal de internet-streams bedoelen want die lopen echt een heel stuk achter.)
   
 8. Nee, dit is echt getest tussen Casema DTV en analoog van Casema, nu Ziggo.
   
 9. Ik ben er achter gekomen dat in Weert (6006) het digitale SDTV signaal (Kanaal 1) achter loopt (1 seconde ongeveer) op het analoge tv signaal.
  Maar daarentegen loopt het digitale HDTV signaal (kanaal 14) weer 1 seconde voor op het analoge tv signaal.

  Helaas moet je een "HDTV-kastje" hebben om kanaal 14 te kunnen ontvangen. (HDTV abbonement is niet nodig). Zelfs een HDTV (ready) tv is niet nodig, maar voor de beeldkwaliteit is het natuurlijk wel aan te raden. (Helaas zitten er nog soms wat kinderfoutjes in het NL1 HDTV gebeuren, zie daarvoor de HDTV fora. Dat verhaal is hier off-topic)

  P.S. Ook het BBC-signaal loopt hier een paar seconde voor op de NL1 kanalen, dus ik hoop niet dat je een Engelsman met een slecht gehoor als buur hebt. :-)
   
 10. Hangt wellicht ook van de soort ontvanger af?

  Delay komt naar ik begrijp door de MPEG codering van het digitale signaal. Decoderen kost tijd, vandaar een delay. Verder worden alleen wijzigingen in het beeld doorgegeven in het digitale signaal, niet het hele beeld. Dus een verdere vertraging wordt veroorzaakt door het verzamelen van genoeg signaal voor een volledig beeld. Vandaar ook de vertraging bij zappen.

  Maar ik kan me zo voorstellen dat de ene box sneller decodeerd dan de andere (snellere processor, betere software, whatever).
  Verder kan ik me voorstellen dat bij HDTV signaal de vertraging groter is (meer te decoderen) dan bij SD signaal. Weer erg vreemd dus dat daar het geluid juist eerder is. Kennelijk een andere bron?

  Vind dan nog steeds het verschil tussen minder dan een seconde en 10 seconden wel erg groot, maar kan het niet zo zijn dat verschil deels hierdoor ontstaat?
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina