1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Gbps of Mbps LAN

Discussie in 'Internet - Eigen netwerk' gestart door NLJM, 8 jun 2008.

?
 1. Een router met 1 Gbps

  12 stem(men)
  92,3%
 2. Een router met 100 Mbps

  1 stem(men)
  7,7%
Niet open voor verdere reacties.
 1. niks, je kabels en je router hoef je alleen te vervangen in je netwerk. waar overgens meestal de kabels het meeste werk zijn. ik hoop voo je dat je ze net als bij mij overal door de muuren hebt getraken want om datte gaan vervangen is een hels karij. let er overgens wel op da je netwerkkaart wel 1gbs aankan.
   
 2. een router kopen met ipv6 is voorberijding op de toekomst. en over de invoering van ipv6, die zal ook niet alte lang meer op zich laten wachten aangezien de eu al in 2012 volledig gebruik wil maken van ipv6
   
 3. De kabels kon ook nog wel eens meevallen, de meeste redelijk nieuwe CAT-5e kabels zullen gewoon werken, zeker over korte afstanden zoals in huis. Dus alleen een andere router kan al voldoende zijn.
  Je hoeft ook niet alle apparaten te voorzien van 1Gbit ethernet kaarten, het is gewoon downwards compatible en aangezien de switch in de router iedere kabel zijn eigen snelheid kan geven is het ook onderling transparant.
  Dat is overigens nu met UTP ook al, de meeste van mijn apparaten is 100Mbit, maar mijn harddisk-recorder heeft bijvoorbeeld maar een 10Mbit ethernet poort, die hangt gewoon aan een poortje en schakelt dan naar 10Mbit terwijl de rest 100Mbit draait. Datzelfde geldt ook als je 1Gbit zou gebruiken.
   
 4. oke bedankt, weet iemand een goede router met 802.11N?
   
 5. klopt maar zonder kaarten die 1gbit aankunnen heb je er wijnig aan. over de kabels het zou best kunnen dat je met cat5 kabels boven de hondermbit komt maar je komt niet in de buurt van de gbit hiervoor moet je echt cat6 kabels hebben
   
 6. De Cat5e kabels kunnen ook 1 gbps aan!
   
 7. Overzicht van de verschillende UTP categorieën
  • Cat 1: Geen TIA/EIA standaard. Werd voornamelijk gebruikt voor analoge telefonie en ISDN
  • Cat 2: Geen TIA/EIA standaard. Werd gebruikt bij 4 Mbit/s token ring-netwerken.
  • Cat 3: Gestandaardiseerd inTIA/EIA-568-B, gebruikt in datanetwerken met frequenties tot 16 Mhz zoals voor 10BASE-T
  • Cat 4: Geen TIA/EIA standaard. Met een bandbreedte van 20 MHz werd dit vooral gebruikt voor 16 Mbit/s token ring-netwerken.
  • Cat 5: Geen TIA/EIA standaard. Met een bandbreedte van 100 MHz wordt dit nog veel gebruikt voor 100 Mbit/s ethernet netwerken. Deze is echter niet geschikt voor gigabit-netwerken.
  • Cat 5e: Gestandaardiseerd in TIA/EIA-568-B. Geschikt voor zowel 100 Mbit/s (100BASE-T) als 1000 Mbit/s (1000BASE-T) netwerken.
  • Cat 6: Gestandaardiseerd in TIA/EIA-568-B. Met een bandbreedte van 250 Mhz wordt dit gebruikt voor gigabit-snelheden (1000BASE-T).
  • Cat 6a: Voorlopige specificatie voor 10 Gbit/s netwerken.
  • Cat 7: Formeel gekend als ISO/IEC 11801 Class F kabel. Bij deze standaard worden de 4 paren individueel afgeschermd binnen de buitenste afscherming. Dit laat frequenties toe tot 600 Mhz.
  ik heb even mijn boeken er bij gepakt en even op wikipedia gekeeken en cat5 kabels kunnen tog echt geen gbit aan hoor. wat ik wel vond is dat cat5e dit wel aan zou kunnen echter de standaart die gebruikt word is gewoon cat5 dus de meesten zullen tog echt ander kabels moeten kopen
   
 8. Wat je zegt klopt maar ik zij het ook al dat Cat5e geschikt voor Gbit verbindingen is!
   
 9. sorry overheengelezen. maar goed ik denk dat nogsteeds de meeste mensen cat5 kabels hebben en dan zul je als nog moeten gaan vervangen
   
 10. Nou ik gebruik gewone utp kabel van de bouwmarkt (zeker al 3 jaar oud) en dat is Cat5e kabel. De meeste kabel die je koopt is dit gewoon.

  Zelfs met standaard CAT5 kabel zul je op korte afstand zoals in een huisinstallatie niet veel problemen tegenkomen met standaard cat5 kabel, cat5e is tenslotte fysiek dezelfde kabel, met alleen wat strakkere normen waardoor de specificaties iets beter zijn.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina