1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Gbps of Mbps LAN

Discussie in 'Internet - Eigen netwerk' gestart door NLJM, 8 jun 2008.

?
 1. Een router met 1 Gbps

  12 stem(men)
  92,3%
 2. Een router met 100 Mbps

  1 stem(men)
  7,7%
Niet open voor verdere reacties.
 1. Hallo,
  Als ik nu een router ga aanschaffen moet ik dan een router met Gbps Lan kopen of een Mbps Lan wat zouden jullie doen lijkt het jullie nog verstandig om een router met 100Mbps te kopen of zou ik toch beter voor een 1Gbps Lan router kunnen gaan?
   
 2. ligt er aan wat je wil gewoon goedkoop lowbudget dan een met een max van 110mbs wil je een goed router hebben koop dan een ietsduurde van 1000mbs dus zeg maar 1gbs. hiermee ben je klaar voor de toekomst let er dan wel op als je er een koopt met 1gbs dat hij wel ipv6 ondersteunt want anders heb je er niets aan in de toekomst
   
 3. Hoe kan ik zien dat een router ipv6 ondersteund?
   
 4. ik denk dat het wel op de doos vermelt staat maar anders moet je even bij naar de specifikaties zoeken. als je een nieuwe koopt weet de verkoper het vast wel maar ik denk dat ze dat bijna alle gbs routers dat zullen doen
   

 5. Waarom zou je 1000 Mb/s willen? Betekend dat je je hele infrastruktuur moet upgraden naar 1000 Mb/s om het maximale eruit te halen terwijl de max door Ziggo geleverde snelheid zeg maar nu zo'n 30 Mb/s is of gaat worden. Beetje overdreven lijkt me, gezien het verschil. 100 Mb routers zijn meer dan voldoende. ipv6 is geen noodzaak, het kabelmodem kan uiteindelijk een ipv6 adres krijgen, dat houdt niet in dat je achter de router ook ipv6 moet gebruiken. Daar kun je je gewoon ipv4 blijven gebruiken.

  Gert.
   
 6. Als je bijvoorbeeld een NAS in je netwerk hebt hangen, ben je toch blij dat je een 1Gbit lijntje hebt dan een 100Mbit als je een DVD wilt overblazen.

  Voor internetten alleen maakt het nu nog niets uit, maar als je voor hetzelfde geld (of iets meer) een gigabit router kan krijgen zou ik dat zeker aanraden.

  De maximale snelheid via de kabel wordt dit jaar tot 30Mbit maar volgend jaar 100Mbit volgens Ziggo op de persconferentie, dus internet die tegen de router-grens aanloopt komt ook in zicht .....
   

 7. Ik heb 2 dreamboxen (sat/kabel) icm met een nas in m'n netwerk hangen, toch blijft 100 Mb/s meer dan voldoende. Ik kopieer geen dvd's en zal dus geen dvd's over het netwerk blazen, dus heb ik geen 1 Gb/s nodig. Laat Ziggo eerst de huidige snelheid halen en tegen de tijd dat zij mij 100 Mb/s kunnen leveren praten we wel verder.

  Gert.
   
 8. By the way: Als Ziggo mij wel 100 Mb/s kan leveren is het maar de vraag wat 1 Gb/s routers mij gaat opleveren. Wat ik al in een vorige posting zei, is dat wel je hele infrastruktuur moet worden ge'upgrade naar 1 Gb/s om nut te hebben van zo'n snelheid en niet iedereen heeft daar zin in.

  Gert.
   
 9. Wat zou ik dan moeten veranderen in mijn infrastruktuur bij mijn inzien toch niet zoveel alle cat5 kabels vervangen door cat6 en een nieuw modem voor de router als die al geen Gbps ondersteund? Heb ik nog iets over het hoofd gezien?
   
 10. poll

  Ik stem, als deze hier thuis vervangen moet worden, voor 'Een router met 1 Gbps'.
  Voorbereid zijn op de toekomst is nooit weg, zeker als je kijkt hoelang een router mee gaat, en natuurlijk voor mij de NAS in mijn netwerk.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina