1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

AlphaCrypt firmware 3.15 te downloaden

Discussie in 'Digitale TV - DVB-C en CI+' gestart door grunnsat, 7 jun 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. De Alphacrypt 3.15 firmware is verschenen. Mijn eerset indruk is dat het zappen anzienlijk sneller gaat. Als ik mijn Topfield startte op Nederland 1 (niet gecodeerd), en daarna omschakelde naar het gecodeerde Nederland 2, dan duurde dat altijd even. Nu niet meer, dat gaat heel snel.

  ( http://www.alphacrypt.de/Updates.36.0.html , AlphaCrypt Classic )
   
 2. Heb hem zelf anderhalve week draaien icm. een Mantis Cab-CI en Ziggo. Merk weinig tot geen verschil, werkt gewoon goed :-)

  Changelog v3.15 (01-05-2008) :

  Bekende problemen:

   
 3. Voor mij maakte het heel veel verschil. Zie mijn topic over de Topfield 5200.
   
 4. Heb je hem geupgrade? Via laptop met PCMCIA? Heb je nog problemen ondervonden?
   
 5. Inderdaad via de laptop met PCMCIA. MASCOM levert een aangepaste driver voor de PCMCIA sloten bij de AlphaCrypt updates. Als je hun gebruiksaanwijzing precies volgt is het update van de driver geen probleem. Daarna wordt de AlphaCrypt goed herkend (geen gele vraagtekens in het hardware overzicht), en is de firmware upgrade een makkie.
   
 6. OK. Ik las in eerdere berichten dat upgraden wel eens een probleem gaf, vanwege oude/nieuwe PCMCIA sloten en 3.3 vs 5 volt slots.
  Jij hebt een recente laptop gebruikt?
  Altijd goed om ervaringen te horen, zodat ik deze upgrade ook aan durf.
   
 7. Die berichten zijn juist, dat is de reden van die aangepaste driver die MASCOM bijlevert. Door die te installeren worden die problemen opgelost. Ik heb voor de upgrade een 4 jaar oude latop gebruikt, moderne laptops hebben vaak geen PCMCIA meer.
   
 8. Ook met die aangepaste drivers lukt het lang niet altijd. Dat hangt van je specifieke PCMCIA slot af. Bij oudere laptops met PCMCIA heb je meer kans dat het werkt dan met nieuwere laptops met PCMCIA...
   
 9. Ik heb zelf in de loop van de tijd een aantal keren geprobeerd die driver te laden, en dat ging steeds fout. De nieuwe driver werd niet geladen. Een half jaar geleden heb ik het nog eens geprobeerd en daarbij exact de handleiding gevolgd. Toen ging het wel goed. Je moet ook kunnen zien dat de nieuwe driver geladen is.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina