1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

NL-1 HD Storingen hier melden

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door anoniem, 6 jun 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Was vrijwel onmogelijk aan het einde hoop statisch geknetter en beeld uitval vervorming (grijs gebied groene lijnen er door heen) op zowel SD als HD.
  Zondag middag laat NOS sport uitzending.
   
 2. Even kort off-topic: Ik had soortgelijk probleem met zelfde Philips TV bij schakelen van setopbox naar b.v. hardiskrecorder. Laatste firmware versie heeft dit definitief verholpen (Q591E_0.94.0.0 • Audio issue solved when switching between HDMI sources). Het wegvallen van geluid bij zappen op setopbox kan ik niet onderschrijven. Is geen Philips of NL1-HD probleem in mijn beleving.
  De tour was fantastisch in beeld gebracht. :pompom: Voor mijn gevoel is de beeldkwaliteit op Eurosport-HD nog een fractie scherper.
   
 3. Dat moet een probleem in Hilversum geweest zijn, het zat op hetzelfde moment op de uitzending van de Tour, maar toen ik naar NED2HD en NED3HD schakelde zat het daar ook op, ook op de SD versies van ned1/2/3 zat op dat moment ruis/geknetter. Aangezien Catasrofus meldde dat het op de satelliet uitzendingen ook zat vermoed ik dat het een probleem in de aanvoer was.
   
 4. sluit de decoder ook eens aan zonder scartkabel
  en alleen de hdmi kabel in de tv:)
   
 5. Geruis en geknetter heb ik ook gehad.
  Lijkt nu weer verholpen te zijn
   
 6. Ja je hebt gelijk. Ik dacht dat het aan de Humax lag, maar dat blijkt nu niet zo te zijn. Tot drie keer aan toe storing.
   
 7. Ook de IPTV box van Ziggo (doe mee aan een pilot) piepte en kraakte nogal tijdens het interview met Lemond, en ook later nog een paar keer. In beeld veel zwarte lijnen tot geheel zwart beeld.

  Ofwel problemen op analoog, SD, HD, IPTV en Satelliet. Conclusie: probleem op de Mediagateway, waarschijnlijk bij Technicolor (voorheen NOB).
   
 8. Ze knijpen te veel in de bitrate van de stream. Full HD met de volle 1080 resolutie, maar veel minder bitrate (data per seconde voor de frames) dan gewenst. Krijg je artefacten van en niet zo'n beetje ook.
  Maar ja, je hebt 1080i. En hoe je er ook van baalt, het is full HD.

  Het zijn allemaal simpele (smerige) truukjes om je zoet te houden.
   
 9. vorig jaar was Eurosport Tour e France veel beter dan Ned HD, ook dit jaar zie ik verchil tusen Eurosport en Ned 1 (zwemmen).

  Het lijkt er dus op dat het "knijpen" (bitrate????) eerder in de keten gebeurt, aangezien beide door Ziggo worden doorgegeven
   
 10. Dat zwemmen verbaasd me niks. Dat wordt zover ik weet ook niet in Native HD uitgezonden door de NPO.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina