1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

NL-1 HD Storingen hier melden

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door anoniem, 6 jun 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Hij was er net weer, de melding "PRE LOG2" in een zwart balkje linksboven in beeld. Dit was tijdens een studio-gesprek vanuit Hilversum. Het zit dus niet in aanvoer van signalen uit China (of Frankrijk tijdens de tour).

  Ik zag deze melding op kanaal 67, de 1080i versie. Geen idee of deze melding ook te zien was op de 720p of SD versie.
   
 2. Even een vraagje aan diegene die nog even tussen 720p en 1080i hebben zitten switchen vandaag (op de schrale momenten dat de wedstrijd HD was :wink: )

  Bij de camera-zwenks was er een soort van mosquito-noise in het gras te zien, iets wat tijdens het EK vrijwel volledig ontbrak. Tijdens het EK was de grasmat schoner.

  Mosquito-noise bij camera bewegingen wordt meestal veroorzaakt
  door een gebrek aan bitrate/bandbreedte. Dit hoeft niet aan de uitzendende partij te liggen (UPC/Ziggo) maar kan ook een aanleverprobleem zijn vanuit China.

  Waar ik benieuwd naar ben is of die noise ook in de 720p stream was te zien? (bij UPC hebben we enkel de 1080i stream, vandaar de vraag)
   
 3. Zowiezo is de gehele kwaliteit van het HD signaal vanuit China veel minder dan die van het EK of van de Tour. Ik kan/wil het geen HD noemen wat ik hier op de Pioneer te zien krijg. Ik denk dat ze bij de NOS of Eurosport er ook niet veel aan kunnen doen, want bij beide was het van beduidend mindere kwaliteit.

  PS. Misschien tijd voor een nieuw topic? OS in HD als titel?
   
 4. vilgens mij was de wedstrijd van vanmiddag op nl1 HD niet in HD, ik ben overgeschakeld naar Eurosport HD, die was zo te zien wel HD, alleen iets minder dan bij het EK, waziger van kleur, ws door atmosferische omstandigheden aldaar.
  het blokje van de stand was veel gladder bij ES dan bij NL1, wat voor mij erop duidde dat NL1 SD was ipv HD. ook stond het hd logo niet naast de 1.
  Hopelijk komt het in orde vanaf de opening.
   
 5. Alfons Verbiest

  Alfons Verbiest Forum Member

  Berichten:
  2.069
  Ziggo:
  Alles in 1
  Gebied:
  fUPC
  Meer..
  Locatie:
  Almere
  Lid geworden:
  26 feb 2006
  Het ging idd niet goed met het HD. De eerste helft ging pas na 16 minuten over in HD en de 2e helft was weer in SD. Pas in de 87e minuut schakelde men weer naar HD.
   
 6. Ja! Ik heb het vanmiddag tijdens de openingsceremonie op kanaal 14 (Ned1-HD-720p) ook weer gezien.
  Blijkbaar zit het in het signaal van de NOS...?
   
 7. Bij de openingsceremonie was het beeld van Eurosport HD duidelijk veel beter dan Nederland 1 HD. Nederland 1 HD had veel meer (digitale) ruis. De NOS doet blijkbaar iets niet goed.
   
 8. Inderdaad, het beeld van Eurosport HD is aanzienlijk beter dan Nederland 1 HD. Kunnen de technici misschien even wakker geschud worden?
   
 9. Op welk kanaal keken jullie ?
  Kanaal 14 in 720P of op kanaal 67 1080i ??
   
 10. Kanaal 14. Overigens zijn de studiobeelden uit Nederland wel perfect. Het zit dus in het aangeboden signaal uit China.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina