1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Dit nieuwe forum is ontstaan door de samenvoeging van Ziggo-Gebruikers en Chelloo.
  Ontzet Notitie

NL-1 HD Storingen hier melden

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door anoniem, 6 jun 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. kamphajm

  kamphajm Forum Member

  Berichten:
  333
  Helaas is het uitvallen van het geluid nog niet voorbij. Net bij NOS Sportzomer weer een zwart beeld en wegvallend geluid (NL1-HD)... Vreemd, gisteren niet gemerkt... Nu weer dat vervelende probleem.


   
 2. kamphajm

  kamphajm Forum Member

  Berichten:
  333
  Vanavond was het weer echt puin op NL1-HD. Enorm veel artefacts (meer dan eerst) en geluidsstoringen. Tjonge, wat valt dat toch tegen. Geen EK in superkwaliteit voor mij... Opvallend is dat nu ook andere HD-zenders storen; dat was eerder niet het geval. Gek genoeg blijft het signaal stabiel (79-80) en de BER-waarde blijft ook 000000.
  Ook storingen gezien bij SD-zenders, zoals ZDF.
  Postcode 6137.
   
 3. anoniem

  anoniem Cable Expert

  Berichten:
  4.086
  Ik denk dat er zich toch lokaal of regionaal een probleem voordoet, zeker als zich ook problemen voordoet op de andere zenders in dezelfde QAM.
  Zoals ik elders aangaf, ik zal morgen eens naar mogelijke status alarmen uit de apparatuur laten kijken.


   
 4. naquah

  naquah New Member

  Berichten:
  2
  Vandaag erg veel artifacts en soms wegvallend beeld voor één of twee seconden (lampje decoder gaat dan ook even uit). Ook tijdens de reclame tussendoor en soms meerdere keren binnen de minuut. Eerder deze week veel minder van dit soort problemen.

  Het was vanavond echt vervelend kijken, tweede doelpunt van Turkije volledig gemist! :x Beeld ging weg bij de voorzet en was pas terug bij juichende supporters. Gelukkig is er dan nog de herhaling...

  Postcode is 4708.
   
 5. pjutr

  pjutr Forum Member

  Berichten:
  832
  Via knop ALT op AB van Samsung bij geluid 'du' en geen 'dd' kiezen !
   
 6. kamphajm

  kamphajm Forum Member

  Berichten:
  333
  Bedankt voor de tip, maar deze oplossing is ook al aangereikt door anoniem. Helpt hier helaas niet. Het geluid blijft uitvallen.

   
 7. se40109

  se40109 Forum Member

  Berichten:
  87
  In maastricht gisteren ongeveer het zelfde probleem. Beeld blijft hangen, geluid valt weg en lampje van de decoder gaat uit. Op de "gewone" Nederland 1 geen problemen.

  Postcode 6221
   
 8. eddedrukker

  eddedrukker Forum Member

  Berichten:
  38
  Ook regelmatig wegvallend geluid

  Hier in postcode 6065 ook hetzelfde, om de zoveel tijd wegvallend geluid en het beeld staat dan ook een fractie van een seconde stil. Is eigenlijk wel irritant. Ik hoop dat ziggo het eindelijk een goed aan het werken krijgt, want als het het doet is het beeld wel erg goed.

  gr ed cox
   
 9. Klaus_1250

  Klaus_1250 Forum Member

  Berichten:
  113
  Postcode 4706: Gisteravond veel storingen op NL1 HD. (DVB-C kaart + DVB Viewer Pro + Cyberlink h264 PDVD8/v2.2). Haperend beeld en af en toe blijven hangen van het beeld. Erg erg irritant, dagen ervoor was het beter.

  Wat is nu het hele punt met de NL1HD stream??? Ik heb nog nooit een SDTV of HDTV zender bekeken die soortgelijke mankementen vertoonden (nou ja, via kabel dan), alleen NL1 HD. Wat word er nu (anders) gedaan dan bij alle andere zenders waardoor het niet goed werkt?
   
 10. anoniem

  anoniem Cable Expert

  Berichten:
  4.086

  Vandaag naar de alarmen laten kijken, t.a.v. ZDF was er inderdaad een probleem maar dat deed zich ook voor op beide (redundant) ontvangers waarmee wij het signaal ontvangen. Van de andere alarmen die geregistreerd zijn is de oorsprong vastgesteld en kunnen naar osn idee geen effect hebben op de kwaliteit van Ned 1 HD. Als de probleem blijven aanhouden is het mischien toch verstandig een monteur te laten kijken naar het signaal.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina