1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Het algemene Ziggo HDTV discussie topic

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door Cyzor!, 5 jun 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Sport1 HD hier ook nog steeds niet te ontvangen..
   
 2. Dank allen, kan deze zenders zelf niet meer ontvangen en kon dit niet controleren. Als dit nu in een soort van Wiki stond kan iedereen zelf de fouten er uithalen en het verhaal aanvullen.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 6 jun 2008
 3. Even over de kosten voor de omroepen om in HD uit te gaan zenden, de kosten van de apparatuur is maar een kleine fractie van de meerkosten!

  De programma's worden veel duurder om te maken vanwege de hogere resolutie, veel meer details zijn dus zichtbaar. De mensen die wel eens bij een tv opname zijn geweest hebben zich vast verbaast over hoe slecht een decor er van dichtbij uit ziet. Er moet dus veel meer geld gestoken worden in alleen al de decors van tv shows.
   
 4. Wat de omroepen wel kunnen doen is een HD zender opzetten waar ze de aangekochte serie's uit de VS in HD kwaliteit uitzenden.

  (ik weet niet of de HD versie van een serie in de aangekochte pakketen van een zender zit ??)
   
 5. Hoop inderdaad dat ze een rtl HD kanaal maken, ze zouden bijvoorbeeld het kunnen gaan simulcasten op rtlHD (een serie die op rtl5 is wordt dan gelijktijdig op rtlHD uitzenden, en dan kunnen ze langzamerhand het aanbod opschroeven, een simpele overeenkomst met een kabelaar en ze zijn klaar. Veel geld hoeft het in ieder geval niet te kosten.
   
 6. Ik vind wat de NPO gaan doen beter. Iedere zender een eigen HD simulcast kanaal en zend daar altijd het zelfde uit als het hoofdkanaal maar als de content in HD beschikbaar is in HD. Dit is veel duidelijker voor de gemiddelde kijker, die niet hoeft te wennen aan een nieuwe zender wat je met RTL HD wel zou krijgen.
   
 7. Ik denk ook niet dat ze dat zouden doen, 1 HD zender voor alle HD content van 4 verschillende zenders. RTL 4 en 5 waarschijnlijk als eerst, 7 en 8 pas als HD gemeengoed is.
   
 8. Deze aflevering was eind mei opgenomen, voordat bekend werd dat ook de Tour in HD te zien zou zijn.
   
 9. Ik neem aan de HD decoders die bij electronica winkels zoals de Mediamarkt te koop zijn. Iig bij de Mediamarkt Utrecht ligt/lag de Samsung HD box in de ramsch.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina