1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

FTP server beschikbaar op M750C?

Discussie in 'Digitale TV - Irdeto ontvangers' gestart door reneveen, 5 jun 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Weet iemand ("anoniem" van Ziggo bijvoorbeeld) of er een ftp-poort open staat op de M750C? Ik kan er geen vinden.

  Het zou Siemens/Ziggo sieren om deze poort beschikbaar te maken na alle ellende die M750C gebruikers al hebben moeten doorstaan.

  De versies M740 en M750S hebben wel zo'n poort en daarmee kun je streaming video vanaf de M7x0 op de PC bekijken!
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 5 jun 2008
 2. Dit gaat nooit gebeuren, alle poorten op de m750c moeten dicht van Irdeto, anders komt er geen goedkeuring. Irdeto wil absoluut niet dat de softcam door iemand eruitgehaald kan worden. Een poort openzetten zou een verhoogd risico op uitlekken betekenen.

  Persoonlijk vind ik dit heel jammer omdat alle oplossingen, zoals op afstand programmeren, hiermee verloren gaan.

  Groet,

  Mart
   
 3. Daar was ik al bang voor.....dat is wel erg jammer....

  Het belangrijkste dat ik zoek is toegang tot de USB schijf via het netwerk. Als Siemens de SW goed ontwikkeld, dan hoeft dit toch geen problemen met Irdeto te geven. Of wel?

  Hoe zit dat dan eigenlijk met Open Source e.d.? Ik neem toch aan dat delen van de software vrijgegeven moeten worden, anders voldoen ze niet aan de licentie voorwaarden van Linux. Heeft iemand op dit forum de sources al eens opgevraagd en ontvangen?

  Ligt de geheimzinnighied echt bij Irdeto of bij de kabelaars? Zij doen namelijk ook moeilijk over de CAM-modules die je bijvoorbeeld in een Bravia steekt. Daarvan schijnt alleen de Alphacrypt te werken en dat ligt, zoals ik het heb begrepen, aan de houding van de kabelaars.
   
 4. Dat zou je denken, echter is waarschijnlijk het risico op een "exploit" op een service als ftp o.i.d. te groot voor Irdeto om het toe te staan.

  De software staat online (betreft alleen alle onder gpl gelicenseerde software) en is hier te vinden:
  http://gigaset.siemens.com/shc/0,1935,hq_en_0_129344_rArNrNrNrN,00.html

  Irdeto wilt, vanzelfsprekend, zijn "security through obscurity" algoritme beschermen, echter de kabelaars hebben nog extra eisen gesteld aan de codering zodat ze gebruik kunnen maken van verschillende regio's, m.a.w. je kunt niet elke kaart in elke regio gebruiken. Dit is niet standaard aan de Irdeto codering die internationaal gebruikt wordt en dus kunnen internationaal ondersteunde oplossingen niet overweg met de door Ziggo gebruikte codering. De Alphacrypt Classic kon schijnbaar de licentie creatief uitleggen waardoor ze een implementatie aanbieden voor de Ziggo codering.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina